U18: Suurmaiden kohtaamisissa nähtiin tiukkoja tuloksia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanada tuuletti sunnuntaina kolmatta voittoaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen sunnuntaipäivässä oli vuorossa Latvia-Suomi-ottelun lisäksi kolme ottelua.

Slovakia-Venäjä 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa Venäjä aloitti tehokkaasti, kun se meni reilussa kuudessa minuutissa johtoon German Rubtsovin ja Denis Gurjanovin maaleilla. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan loppuerän aikana vielä kahteen kertaan ylivoimaa, mutta Slovakian kavennus tuli reilut kaksi minuuttia ennen erätaukoa kuitenkin tasakentällisin. Maalintekijä oli Peter Horvath.

Toinen erä oli pitkälti samankaltainen kuin ensimmäinenkin. Kumpikin joukkue pommitti laukauksia runsain määrin kohti maalia, yhteensä 71 kappaletta. Venäjä repäisi kahden maalin kaulan toiseen kertaan erän neljännellä minuutilla, kun Dmitri Žukenov onnistui maalinteossa. Muut tilastomerkinnät koostuivat jälleen kummankin kahdesta kaksiminuuttisesta.

Filip Lestan nostatti taas slovakialaisten toiveita kolmannen erän yhdeksännen minuutin kavennuksellaan. Kova takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan Danil Jurtaikin vei venäläiset kahden maalin päähän reilut viisi minuuttia myöhemmin. Tämän maalin myötä Venäjä nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Slovakia kohtaa seuraavaksi Saksan maanantaina. Venäjä päättää alkusarjansa tiistaina Ruotsia vastaan.

Latvia-Suomi 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Ottelun raportin voit lukea tästä.

USA-Ruotsi 6-4 (1-1, 2-2, 3-1)

USA ja Ruotsi järjestivät oikein kunnon maali-iloittelun päivän ottelussaan. Maat aloittivat avauserässä terävästi ja jo reilussa viidessä minuutissa peli oli 1-1, kun Carl Grundström ja Clayton Keller onnistuivat 34 sekunnin välein.

Tämän jälkeen pelattiin pelin kokonaiskuvaan nähden pitkä pätkä ilman maaleja. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa yhteensä viiteen kertaan ja niistä viimeinen tuottikin tulosta, kun USA meni johtoon Christian Fischerin maalilla. Loppuerä olikin sitten melkoista tykitystä, kun reilussa kuudessa minuutissa syntyi vielä kolme lisämaalia.

Joel Eriksson Ekin ylivoimamaali sekä Colin Whiten ja Jonathan Dahlenin maalit saattelivat pelin toiselle erätauolle 3-3-lukemissa. USA meni kuitenkin uudestaan johtoon päätöserän neljännellä minuutilla, kun Keller onnistui toistamiseen.

Erän kymmenen viimeistä minuuttia tarjoilivat vielä kolme lisämaalia. Ruotsi tasoitti 11. minuutilla Rasmus Asplundin maalilla, mutta vain reilu minuutti tästä USA teki ottelun voittomaalin Auston Matthewsin onnistuessa. Ruotsi otti vielä maalivahdin vajaa minuutti ennen loppua pois, mutta Chad Krys löi viimeisen naulan arkkuun viimeisellä sekunnilla.

USA ja Ruotsi päättävät molemmat alkulohkourakkansa tiistaina. USA kohtaa Saksan ja Ruotsi Venäjän.

Tšekki-Kanada 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Illan viimeisessä ottelussa Tšekki piti Kanadaa tiukoilla. Ottelu säilyi tasaisena koko ajan ja tšekit johtivatkin kertaalleen. Joukkue avasi vahvasti, kun se meni avauserän seitsemännellä minuutilla johtoon Pavel Zachan maalilla. Kanada tuli kuitenkin tasoihin reilut yhdeksän minuuttia myöhemmin Parker Wotherspoonin maalilla.

Kanadalaiset lisäsivät johtoaan toisen erän kuudennella minuutilla Anthony Beauvillierin maalilla. Tšekkien vastine tuli reilut seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Radek Kobližek tasoitti ottelun. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Kumpikin pääsi koettamaan ylivoimaa kahteen kertaan, mutta lisämaaleja ei nähty kuin vasta kolmannessa erässä.

Kanada hyödynsi päätöserän ainoan ylivoimansa reilun neljän minuutin kohdalla, kun Beauvillier iski illan toisen osumansa. Tšekki ajoi Kanadaa vielä kovasti takaa, mutta edes maalivahdin poisotto ei enää auttanut. Kanada otti kolmannen voittonsa ja johtaa B-lohkoa.

Tšekki päättää alkusarjansa tiistaina isäntamaa Sveitsiä vastaan. Kanada kohtaa samana päivänä Suomen.