U18: Suomi kolmanteen peräkkäiseen voittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Vehviläinen joutui nappaamaan muutakin kuin kiekkoa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Sunnuntai-iltapäivänä Sveitsissä Pikkuleijonat otti Latviasta mittaa. Ensimmäisen erän vaikeuksien jälkeen Suomi onnistui jälleen erikoistilanteissaan ja otti puhtaan voiton lukemin 3-1.

Latvia oli vahvoilla ottelussa ensimmäisen ja viimeisen erän. Ottelun kuitenkin ratkaisi toinen erä, jossa Suomi oli vahvimmillaan ja onnistui ylivoimalla kahdesti.

Veini Vehviläinen pelasi Suomen maalilla jälleen vakuuttavan ottelun torjuen kiekon 31 kertaa.

Avauserän loppupuoliskolla Latvia nappasi johtoaseman, kun Rihards Puide onnistui ohittamaan Vehviläisen. Suomi oli takaa-ajoasemassa ottelun puolen välin tienoille saakka, kun Julius Nättinen toi Pikkuleijonat tasoihin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Patrik Laine iski toisen ylivoimaosuman ja päätöserään lähdettiin Suomen johdolla.

Viimeisessä erässä Laine onnistui toistamiseen ja ottelun viimeisen osuman. Latvian maalivahdilla Gustavs Grigalsilla tuli ongelmia varusteidensa kanssa, ja kolmannen erän loppupuoliskolla maalille luisteli pariksi minuutiksi Denijs Romanovskis

Pikkuleijonien tehokkaimpia pelaajia olivat kaikki kaksi tehopistettä napanneet Laine, Nättinen, Jonne Tammela sekä puolustaja Vili Saarijärvi. Suomalaiset ottelevat seuraavaksi tiistaina Kanadaa vastaan ja Latvia puolestaan kohtaa maanantaina isäntämaa Sveitsin.