U18: 60 torjunnan iltapuhde ilman sitä kirkkainta kruunua

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Veini Vehviläiseen oli vaikea olla osumatta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Sunnuntai-illan MM-finaalin osalta voi surutta sanoa, että maalivahti oli puolet joukkueesta. Veini Vehviläisen 60 torjunnasta voi sanoa oikeastaan, että hän oli yli puolet joukkueesta Yhdysvaltoja vastaan pelatussa finaaliottelussa.

Kultamitali jäi kuitenkin saavuttamatta. Se ei lohduta, vaikka ilta muuten olikin varsin mainio.

"Emme antaneet tänään tuumaakaan periksi, mutta se ei vain tällä kertaa riittänyt"

− Hyvin pelasimme joukkueena ja onnistuin aika hyvin itsekin. Eihän tuo lopputulos silti maistu yhtään. Se on päivänselvä asia, Vehviläinen huokaisi ottelun jälkeen.

Vehviläinen on pelannut läpi turnauksen perusvarmaa peliä Suomen maalilla, mutta MM-finaali oli todellinen näyttö siitä, mihin nuori veräjänvartija kaikkein parhaimmillaan pystyy.

− Kyllä tietysti suorittaminen miellyttää tänään, kun sain pelattua ehkä urani parhaan pelin. Ehkä tästä suorituksesta joskus tuonnempana pystyy nauttimaan enemmän. Nyt on päällimmäisenä mielessä ainoastaan tuo lopputulos.

Joukkue Vehviläisen edessä taisteli myös hyvin, vaikka ajoittaisia virheitä tulikin. Kenttäpelaajat kehuivat kilpaa Vehviläistä, mutta myös maalivahdilta heruu kiitosta kenttäpelaajien suuntaan.

− Kyllä siellä pojilla joitain virheitä tuli ja oli meillä ajoittaista sekoilua, mutta hienosti jätkät taistelivat tänään ja antoivat kaikkensa. He blokkasivat kuteja ja siitä pitää olla tyytyväinen.

Vaikka Pikkuleijonat lopulta taipuikin, niin Vehviläinen arvosti joukkueen tekemistä.

− Suorituksesta pitää meidän kaikkien olla tyytyväisiä. Emme antaneet tänään tuumaakaan periksi, mutta se ei vain tällä kertaa riittänyt, maalivahti harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle