Naisten Liigan syyskausi oli Ilveksen juhlaa.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Naisten Liiga: Ilves karkumatkalla

Hiukan yli puoleenväliin ehtinyt Naisten Liigan runkosarja jatkuu joulutauon jälkeen. Sarjataulukossa Ilves on pitkän loikan muita edellä.

Tamperelaisjoukkue on 17 ottelun jälkeen 43 pisteellä Naisten Liigan piikkipaikalla, kahdeksan pistettä kakkostilaa pitävää Kärppiä edellä.

Kauden alla Ilveksen päävalmentaja Mari Saarinen paalutti joukkueen tavoitteeksi olla runkosarjan kahden parhaan joukossa.

– Nousujohteisesti on mennyt, mutta vieläkin on kyllä tekemistä, Saarinen kuittaa.

Menestyksen avaintekijöinä Ilves-luotsi pitää tälle kaudelle joukkueeseen tulleita uusia pelaajia.

– Tuli aimo annos kiekollista taitoa ja johtohahmoja. He toivat voittamisen kulttuuria joukkueeseen ja on saatu käännettyä tiukatkin pelit meidän eduksemme.

Alkusyksyllä paljolti Linda Välimäen (22+19) harteilla ollut Ilveksen maalinteko on nyt tarttunut uusiin joukkuekavereihinkin. Riikka Noronen on petolauman toiseksi ahnein tehopisteillä 13+17, tämä kaksikko johtaa myös Naisten Liigan pistepörssiä.

Joukkueena Ilves on tehnyt sarjan eniten maaleja yhdessä perinteisesti maaliahneen Bluesin kanssa, 81 tehtyä maalia molemmilla. Kuitenkin toisessa päässä kenttää Ilveksen pömpeliin kiekko on saatu vain 27 kertaa, kun taas Bluesin nuotasta peliväline on kaivettu 40 kertaa.

Sarjajohtaja palaa hyvillä mielin tositoimiin.

- Tässä on nyt kolme viikkoa treenattu aika kovaa. Yhdet treenit taisi jäädä pyhäpäivän takia väliin, valottaa Saarinen.

Mari Saarinen teettää joukkueellaan kovasti töitä sarjajohdosta huolimatta.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Tammikuun viiteen otteluunsa sarjan kakkospaikalta lähtevä Kärpät saa huippuvahvistuksen Mira Jalosuon pukiessa jälleen kärppäpaidan ylleen olympialaisiin valmistautuvan maajoukkueen leiritysten välissä. Toisaalta kärppälauma myös kapenee maalivahti Anni Keisalan hakiessa peliaikaa loppukauden JYPin riveistä Naisten Mestiksessä.

Sarjan keskikastissa on suhteellisen tiivistä: viimeiseltä pudotuspelipaikalta kuudennelta tilalta on sarjakakkoseen vain 10 pisteen ero.

Kääntöpuolena pudotuspeliviivan alapuolelle juuttuneet KJT ja Lukko ovat saaneet raavittua kokoon vain kuusi pistettä kumpikin, kaikki keskinäisistä otteluista. Railo pudotuspeleihin mukaan pääsemiseen on jo tavoittamattomalta vaikuttava 19 pistettä.

Sarjataulukko:

1. Ilves, 17 ottelua, 43 p.
2. Kärpät, 17 ottelua, 35 p.
3. Blues, 18 ottelua, 34 p.
4. HPK, 18 ottelua, 31 p.
5. KalPa, 17 ottelua, 27 p.
6. Kuortane, 17 ottelua, 25 p.
7. Lukko, 18 ottelua, 6 p.
8. KJT, 16 ottelua, 6 p.

Naisten Liiga jatkuu tänään 6.1. klo 18:20 ottelulla Blues - Ilves ja huomenna 7.1. KJT - Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan: "Ihmiset ovat kiinnostuneita joukkueesta"

Muut Sarjat | 15.1.2018 19:00
Christa Alanko on yksi viidestä Luulajassa pelaavasta suomalaisesta. Kolmatta kauttaan Luulajassa pelaava hyökkääjä kiittelee seuraa sen tarjoamista hienoista mahdollisuuksista naiskiekon suhteen. lue lisää

Luulajassa naiskiekko on miesten rinnalla - "Miksi sulkisimme ulos puolet ihmisistä?"

Muut Sarjat | 15.1.2018 19:00
Luulajan jäähallille saapuessa käy heti selväksi, että seuralla on sekä miesten että naisten joukkue. Naisten joukkueen päävalmentaja Fredrik Glader avasi Jatkoajalle seuran panostusta naiskiekkoon ja tasavertaisiin olosuhteisiin. lue lisää

Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 21:29
Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi. lue lisää

Nations Cup jatkui Saksassa - Venäjä kukisti Naisleijonat voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 23:31
Saksan Füssenissa pelattava Nations Cup jatkui perjantaina, kun Naisleijonat kohtasi Venäjän. Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta venäläiset olivat lopulta parempia voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4−3. lue lisää

Naisleijonilta vahva esitys - Kanada kaatui Nations Cupin avausottelussa

MAAJOUKKUE | 3.1.2018 18:44
Suomen naisten maajoukkue aloitti urakkansa vahvasti Nations Cupissa. Naisleijonat kaatoi Kanadan lukemin 3−2 Saksan Füssenissä pelattavassa turnauksessa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat