Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Naisten Liigan syyskausi oli Ilveksen juhlaa.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Naisten Liiga: Ilves karkumatkalla

Hiukan yli puoleenväliin ehtinyt Naisten Liigan runkosarja jatkuu joulutauon jälkeen. Sarjataulukossa Ilves on pitkän loikan muita edellä.

Tamperelaisjoukkue on 17 ottelun jälkeen 43 pisteellä Naisten Liigan piikkipaikalla, kahdeksan pistettä kakkostilaa pitävää Kärppiä edellä.

Kauden alla Ilveksen päävalmentaja Mari Saarinen paalutti joukkueen tavoitteeksi olla runkosarjan kahden parhaan joukossa.

– Nousujohteisesti on mennyt, mutta vieläkin on kyllä tekemistä, Saarinen kuittaa.

Menestyksen avaintekijöinä Ilves-luotsi pitää tälle kaudelle joukkueeseen tulleita uusia pelaajia.

– Tuli aimo annos kiekollista taitoa ja johtohahmoja. He toivat voittamisen kulttuuria joukkueeseen ja on saatu käännettyä tiukatkin pelit meidän eduksemme.

Alkusyksyllä paljolti Linda Välimäen (22+19) harteilla ollut Ilveksen maalinteko on nyt tarttunut uusiin joukkuekavereihinkin. Riikka Noronen on petolauman toiseksi ahnein tehopisteillä 13+17, tämä kaksikko johtaa myös Naisten Liigan pistepörssiä.

Joukkueena Ilves on tehnyt sarjan eniten maaleja yhdessä perinteisesti maaliahneen Bluesin kanssa, 81 tehtyä maalia molemmilla. Kuitenkin toisessa päässä kenttää Ilveksen pömpeliin kiekko on saatu vain 27 kertaa, kun taas Bluesin nuotasta peliväline on kaivettu 40 kertaa.

Sarjajohtaja palaa hyvillä mielin tositoimiin.

- Tässä on nyt kolme viikkoa treenattu aika kovaa. Yhdet treenit taisi jäädä pyhäpäivän takia väliin, valottaa Saarinen.

Mari Saarinen teettää joukkueellaan kovasti töitä sarjajohdosta huolimatta.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Tammikuun viiteen otteluunsa sarjan kakkospaikalta lähtevä Kärpät saa huippuvahvistuksen Mira Jalosuon pukiessa jälleen kärppäpaidan ylleen olympialaisiin valmistautuvan maajoukkueen leiritysten välissä. Toisaalta kärppälauma myös kapenee maalivahti Anni Keisalan hakiessa peliaikaa loppukauden JYPin riveistä Naisten Mestiksessä.

Sarjan keskikastissa on suhteellisen tiivistä: viimeiseltä pudotuspelipaikalta kuudennelta tilalta on sarjakakkoseen vain 10 pisteen ero.

Kääntöpuolena pudotuspeliviivan alapuolelle juuttuneet KJT ja Lukko ovat saaneet raavittua kokoon vain kuusi pistettä kumpikin, kaikki keskinäisistä otteluista. Railo pudotuspeleihin mukaan pääsemiseen on jo tavoittamattomalta vaikuttava 19 pistettä.

Sarjataulukko:

1. Ilves, 17 ottelua, 43 p.
2. Kärpät, 17 ottelua, 35 p.
3. Blues, 18 ottelua, 34 p.
4. HPK, 18 ottelua, 31 p.
5. KalPa, 17 ottelua, 27 p.
6. Kuortane, 17 ottelua, 25 p.
7. Lukko, 18 ottelua, 6 p.
8. KJT, 16 ottelua, 6 p.

Naisten Liiga jatkuu tänään 6.1. klo 18:20 ottelulla Blues - Ilves ja huomenna 7.1. KJT - Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HPK Naisten jääkiekkojoukkueen tulevaisuus katkolla - lentopallojoukkue eriytyy omaksi seurakseen, jääkiekko jää pois uudesta kuviosta

Muut Sarjat | 14.3.2018 21:50
Hämeenlinnalainen HPK Naiset -yhdistys on päättänyt eriyttää lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan joukkueensa omaksi seurakseen. Päätös tarkoittaa sitä, HPK Naisten jääkiekkojoukkueen jatko on toistaiseksi vaakalaudalla. lue lisää

Kuortane teki historiaa ja marssi Naisten Liigan välieriin ensimmäistä kertaa

Muut Sarjat | 10.3.2018 18:56
Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Team Kuortane otti selkävoiton HPK:sta Naisten Liigan puolivälierissä ja marssi välieriin suoraan otteluvoitoin 3−0. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat