Naisten Liiga: Ilves karkumatkalla

Muut Sarjat / Artikkeli
Naisten Liigan syyskausi oli Ilveksen juhlaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Hiukan yli puoleenväliin ehtinyt Naisten Liigan runkosarja jatkuu joulutauon jälkeen. Sarjataulukossa Ilves on pitkän loikan muita edellä.

Tamperelaisjoukkue on 17 ottelun jälkeen 43 pisteellä Naisten Liigan piikkipaikalla, kahdeksan pistettä kakkostilaa pitävää Kärppiä edellä.

Kauden alla Ilveksen päävalmentaja Mari Saarinen paalutti joukkueen tavoitteeksi olla runkosarjan kahden parhaan joukossa.

– Nousujohteisesti on mennyt, mutta vieläkin on kyllä tekemistä, Saarinen kuittaa.

Menestyksen avaintekijöinä Ilves-luotsi pitää tälle kaudelle joukkueeseen tulleita uusia pelaajia.

– Tuli aimo annos kiekollista taitoa ja johtohahmoja. He toivat voittamisen kulttuuria joukkueeseen ja on saatu käännettyä tiukatkin pelit meidän eduksemme.

Alkusyksyllä paljolti Linda Välimäen (22+19) harteilla ollut Ilveksen maalinteko on nyt tarttunut uusiin joukkuekavereihinkin. Riikka Noronen on petolauman toiseksi ahnein tehopisteillä 13+17, tämä kaksikko johtaa myös Naisten Liigan pistepörssiä.

Joukkueena Ilves on tehnyt sarjan eniten maaleja yhdessä perinteisesti maaliahneen Bluesin kanssa, 81 tehtyä maalia molemmilla. Kuitenkin toisessa päässä kenttää Ilveksen pömpeliin kiekko on saatu vain 27 kertaa, kun taas Bluesin nuotasta peliväline on kaivettu 40 kertaa.

Sarjajohtaja palaa hyvillä mielin tositoimiin.

- Tässä on nyt kolme viikkoa treenattu aika kovaa. Yhdet treenit taisi jäädä pyhäpäivän takia väliin, valottaa Saarinen.

Mari Saarinen teettää joukkueellaan kovasti töitä sarjajohdosta huolimatta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Tammikuun viiteen otteluunsa sarjan kakkospaikalta lähtevä Kärpät saa huippuvahvistuksen Mira Jalosuon pukiessa jälleen kärppäpaidan ylleen olympialaisiin valmistautuvan maajoukkueen leiritysten välissä. Toisaalta kärppälauma myös kapenee maalivahti Anni Keisalan hakiessa peliaikaa loppukauden JYPin riveistä Naisten Mestiksessä.

Sarjan keskikastissa on suhteellisen tiivistä: viimeiseltä pudotuspelipaikalta kuudennelta tilalta on sarjakakkoseen vain 10 pisteen ero.

Kääntöpuolena pudotuspeliviivan alapuolelle juuttuneet KJT ja Lukko ovat saaneet raavittua kokoon vain kuusi pistettä kumpikin, kaikki keskinäisistä otteluista. Railo pudotuspeleihin mukaan pääsemiseen on jo tavoittamattomalta vaikuttava 19 pistettä.

Sarjataulukko:

1. Ilves, 17 ottelua, 43 p.
2. Kärpät, 17 ottelua, 35 p.
3. Blues, 18 ottelua, 34 p.
4. HPK, 18 ottelua, 31 p.
5. KalPa, 17 ottelua, 27 p.
6. Kuortane, 17 ottelua, 25 p.
7. Lukko, 18 ottelua, 6 p.
8. KJT, 16 ottelua, 6 p.

Naisten Liiga jatkuu tänään 6.1. klo 18:20 ottelulla Blues - Ilves ja huomenna 7.1. KJT - Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle