Raipe oli myös kärppä

LIIGA / Artikkeli
Ilves-ikoni Raimo Helmisen tilastoista löytyy mielenkiintoinen tarina. KooVeen ja Ilveksen lisäksi Helminen on edustanut juniorivuosinaan myös Oulun Kärppiä. Tämä tapahtui vuonna 1979 C-juniori-ikäisenä Saksan Landshutissa pelatussa turnauksessa.

Mitä seuroja Raimo Helminen on edustanut kiekkoilijana Suomessa? Tietokilpailijoille tuohon kategoriaan löytyi viimeistään nyt uutta tietoa, kun Kärpät muisti pitkän uran pelannutta Helmistä Ilveksen Oulun vierailulla.

- Eipä ollut mitään tietoa tästä muistamisesta. Tuli kyllä täytenä yllätyksenä, Helminen naurahtaa kaapista löytyneelle ”luurangolle”.

Kärppien C-juniorijoukkue osallistui useasti 1970-luvulla Saksassa pelattuun kansainväliseen kutsuvierasturnaukseen. Tuolloin vastassa Kärpillä oli useita nuorisomaajoukkueita Euroopasta. Vuonna 1979 matkaan oli lähdössä vuonna 1964-syntyneet rippikoulupojat. Menestymään lähteneet oululaiset päättivät vahvistaa rivejään kutsumalla mukaan kolme ikäryhmän suomalaista huippua.

- Kyllä muistan hyvinkin sen reissun. Harjoittelimme viikon Raksilassa ennen matkaan lähtöä. Meitä oli kolme kaveria: Sirenin Ville (Ilves), Kauton Matti (JYP) ja minä vahvistamassa Kärppiä, Helminen muistelee.

Kärpille matka oli menestys, sillä joukkue sijoittui kolmanneksi jättäen taakseen niin Saksan, Sveitsin, Itävallan kuin Ruotsikin maajoukkueet.

- Siitä joukkueesta en nyt muista, tuliko -64:sta montaa liigapelaajaa Kärppiin. Hillin Hannun muistan kyllä. Hän oli kapteeni ja antoi pelipaitaa ottelun alussa jäällä, Helminen kertoo.

Hilli ja kumppanit muistavat Raipen ”vaatimattomana ja älyttömän hienon peliälyn omaavana pelaajana, joka liikkui joka paikassa Ilveksen tiukat verkkarit jalassa”.

Helmisellä on lukuisia muistoja Oulusta etenkin Ilveksen pelatessa Kärppiä vastaan pudotuspelejä kahtena peräkkäisenä keväänä 1984-85.

- Raksilassa on aina ollut Kärppiä vastaan kovat pelit. 80-luvulla pelasimme todella tiukkoja pudotuspelejä Oulussa, maestro kommentoi.

Ilveksen ja Kärppien välisiä pudotuspelejä saatetaan nähdä myös tällä kaudella, pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella – mutta ei Helmisen mukaan.

- Meillä tulee IFK seuraavaksi kotiin ja kyllä me pyrimme ohittamaan heidät ja olemaan korkeammilla sijoilla, Helminen myhäilee.

Katsotaan miten käy.

» Lähetä palautetta toimitukselle