HPK: Kenelle jatkoa, kenelle ei?

LIIGA / Artikkeli
Hämeenlinnassa riittää tulevan kauden joukkueen kokoamisessa haasteita. Aikaisin solmitut valmennuksen jatkopestit luovat hyvän pohjan joukkueen rakentamiselle, mutta pelaajien osalta pakka on vielä melkolailla levällään. Vain maalivahtien suhteen tilanne on erinomainen, sillä sekä Karri Rämöllä että Miika Wiikmanilla on jo seuran kanssa sopimus tulevasta kaudesta.

HPK:n johto on aiemminkin onnistunut kasaamaan lähes toivottomalta vaikuttaneesta tilanteesta huolimatta kilpailukykyisen ryhmän. Aika näyttää, mistä Kerho tällä kertaa löytää yllättävät tähtensä.

Puolustajat

Tuomas Immonen: ei jatkoa

Immonen on ollut useamman vuoden Kerhon puolustajistossa suurin piirtein kolmospakkiparissa, ja joka vuosi mieheltä on odotettu nousua uudelle tasolle. Maisemanvaihto tekee Immoselle hyvää.

David Schneider: jatkoa

Schneider on osoittanut olevansa erittäin hyvä kiekollinen puolustaja, joka pärjää myös omassa päässä.

Jukka-Pekka Laamanen: ei jatkoa

Laamasen esitystaso on laskenut alle arvostelun tämän vuoden puolella. Kovat tehopinnat ja hyvät hyökkäyspään taidot kuitenkin nostavat Laamasen yhdeksi kevään tavoitelluimmista poikamiehistä, eikä Kerholla ole varaa pitää omassa päässä varsin keskinkertaista puolustajaa.

Veli-Pekka Laitinen: jatkoa

Laitinen on osoittanut olevansa erinomainen puolustaja niin omassa kuin vastustajankin päässä. Vaikka Laitinen ei fyysisyydellä juhli, osaa hän kuitenkin tökkiä kiekkoa juuri sopivasti hyökkääjien ulottumattomiin ja näin omassa päässä Laitinen on harvoin ongelmissa.

Kaspars Astashenko: ei jatkoa

Astashenko on kamppaillut loukkaantumisten ja henkilökohtaisten ongelmien kanssa Hämeenlinnassa ollessaan, eikä missään vaiheessa ole noussut ulkomaalaisvahvistukselta vaadittavalle tasolle.

Hyökkääjät

Jyrki Louhi: jatkoa

Louhi on kerholaisuuden ruumiillistuma nykyjoukkueesta. Ikäänsä nähden todella pitkään ritaripaitaa kantanut Louhi kuuluu HPK:n joukkueeseen. Mies taistelee ja taklaa tarvittaessa todella tehokkaasti. Jatkosopimus kouraan, ellei hinta kohoa liikaa.

Jani Hassinen: ei jatkoa

Hassisen kaksi kautta eivät ole olleet surkeita, mutta ensi kaudeksi hän saa varmasti sen verran rahakkaita sopimustarjouksia muualta, ettei HPK:n kannata tuhlata resursseja kilpaillakseen niiden kanssa.

Pasi Nielikäinen: ei jatkoa

Voimahyökkääjä on täyttänyt ruutunsa kelvollisesti, mutta ensi kaudella puhaltavat uudet tuulet. Oma poika Toni Mäkiaho miellyttäisi kovan jätkän roolissa Nielikäistä enemmän.

Iivo Hokkanen: ei jatkoa toistaiseksi

Hokkasen kyvyt eivät riitä ensi kauden HPK:ssa, joten nuori mies saa lähteä kartuttamaan kokemusta Mestiksestä.

Joni Lappalainen: jatkoa

Bluesin junioreista aikanaan nuorten pudotuspelien pistepörssin voittanut hyökkääjä on väläyttänyt loistavaa viimeistelytaitoaan. Lappalainen kuuluu ensi kaudella Kerhon kahteen ensimmäiseen ketjuun.

Hannu Väisänen: rajatapaus

Väisänen oli ainoa pelaaja, joka sai toimittajien välisessä neuvottelussa aikaiseksi eripuraa. Yhteisymmärrykseen Väisäsen sopimuksesta ei päästy, sillä molempien näkemykset olivat kovin jyrkkiä. Miehen kohtalo jätettäneen siis lukijan vastuulle.

Jani Keinänen: jatkoa

Kolmossentteri Keinäsen näkisimme mielellämme myös ensi kauden joukkueessa, mikäli hintapyynnöt pysyvät kohtuullisina. Keinänen on luotettava, tunnollinen ja riittävän kädellinen rakentamaan hyökkäyksiä.

Mikko Laine: jatkoa

Monen pelaajan ura on lähtenyt uuteen nousuun Hämeenlinnassa. Mikko Laine jatkaa samaa sarjaa, sillä mies on tehnyt tällä kaudella enemmän pisteitä kuin aiemmin yhteensä SM-liigassa. Ensi kaudella samassa ruudussa.

Juha-Pekka Loikas: jatkoa

"SM-liigan paras nelossentteri" on usein Loikaksesta käytetty nimitys. Tosiasiassa Loikas pystyy täyttämään kolmos-nelosketjussa minkä tahansa roolin, myös laiturin.

Janne Lahti: jatkoa

Kuluvan kauden "Näytön paikka" -pelaajallemme Janne Lahdelle tarjoaisimme myös jatkosopimusta tämän vuoden näyttöjen perusteella. Otteet ovat parantuneet jälleen kauden edetessä, joten jos ensi kausi olisi lopullisen läpimurron aikaa?

Jukka Voutilainen: jatkoa

Voutilainen ja Janis Sprukts ovat tämän kauden HPK:n kaksi ylivoimaisesti tärkeintä yksittäistä hyökkääjää, joilla ei vielä ole ensi kaudesta sopimusta. Voutilaisen taidot tunnetaan jo vuosien kokemuksesta ja taitavan ykkössentterin varaan olisi helppo rakentaa myös ensi vuoden joukkuetta.

Janis Sprukts: jatkoa

Latvialaistähden pitämistoiveesta on turha edes keskustella. Sprukts pelasi ennen loukkaantumistaan ilmiömäisesti ja on osoittautunut kenties parhaaksi kerholaishankinnaksi sitten Igor Kuznetsovin. Todennäköisesti Sprukts saa parempia tarjouksia muualta, mutta HPK-johdon olisi ehdottomasti yritettävä kilpailla.

Mitä vielä?

Mikäli toivotut pelaajat ensi kaudella HPK:ssa pelaavat jää muutama paikka siltikin auki. Erityisesti maalintekijän tarve kalvaa, kuten yleensä jääkiekkojoukkueessa. Myös hieman varsinaista maalintykkiä vähemmän osumia keräävälle voimahyökkääjälle olisi tarvetta.

Puolustuksessa Mikko Jokela jatkaa varmasti ja toivottavasti jatkavan Veli-Pekka Laitisen lisäksi kaivataan vielä hyökkäyssuunnan profiilipuolustajaa. Junioreista Juuso Hietanen on mennyt aimo harppauksin eteenpäin, mutta matkaa huipulle on vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle