Mielipide

Kim Hirschovits luottavaisena kauteen

LIIGA / Kolumni
HIFK:n nuori keskushyökkääjä Kim Hirschovits lähtee tulevaan kauteen hyvillä mielin. IFK:n joukkue on vahvistunut ja odotukset ovat korkealla.

Kim Hirschovits, miltä HIFK:n tuleva kausi näyttää?

"Lupaavalta kaikin puolin. Olemme saaneet kovia vahvistuksia joukkueeseen niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin tolppienkin väliin. Me viime kaudella debytoineet nuoret olemme myös vuoden verran kokeneempia."

"Timo Pärssinen tuo maalintekotaitoa ja nopeutta joukkueeseen todella paljon. Roman Simicek taasen on aivan selvä ykkössentteri. Taitava ja äärettömän vahva kaveri. Tuomo Ruutu, Stadin Chief, tuo tahtoa, kovuutta, hulluutta joukkueeseen valtavasti. "

"Pasi Saarisella on TODELLA kova lämäri. Tom Draperista ei kannattane sanoa mitään, kaikki tietävät sen jo. Mies on voittaja. Kun katsoo kuinka täysillä hän keskittyy ja psyykkaa itseään, silloin sitä tajuaa että äijä on tosissaan ja se nostaa omaakin fiilistä."

HIFK on tunnettu kovasta pelityylistään, tuleeko näin olemaan myös ensi
kaudella?

"Ehdottomasti, ei huolta asiasta. Pelaamme niinkuin IFK:n on tunnettukin pelaavan. Fanien pelko siitä, että Alpo Suhonen pehmentäisi HIFK:n on aivan turha pelko. Taklaamme kovaa ja jokainen tekee varmasti kaikkensa voittojen eteen. Tarpeen tullen varmasti osaamme myös puolustaa toisiamme..."

Mihin viime kausi HIFK:lla oikein kaatui?

"Hölmöilimme aivan liikaa. Otimme paljon täysin turhia jäähyjä.
Erikoistilanteet olivat myös heikkoja meillä ja pelin niinsanottujen
H-hetkien kääntäminen omaksi eduksi ei oikein onnistunut meiltä koskaan."

"Kun Alpo Suhonen tuli valmentajaksi, asiat muuttuivat jo silloin parempaan. Aloimme pelaamaan hieman erilaisella taktiikalla ja voittojakin alkoi tulemaan. Myös ne turhat jäähyt karsiutuivat aika hyvin pois."

Mitä mieltä itse olet henkilökohtaisesti siitä, että tulevana vuonna on käytössä taas yhden erotuomarin systeemi?

"Huono muutos. Kaksi tuomaria olisi paljon parempi. Miksi ei tässä asiassa kuunneltu pelaajia yhtään? Neljä silmää näkee paljon enemmän kuin kaksi."

Media hehkuttaa välillä, ehkä liikaakin, jääkiekon väkivaltaistumisesta. Nyt kurinpidosta huolehtivat herrat Frank Moberg sekä Hannu Jortikka. Mitä mieltä olet tästä valinnasta?

"Herrojen kokemus ei jätä selityksille sijaa. Tietävät varmasti mitä tekevät ja tekevät ratkaisut jääkiekon ehdoilla."

Olet itse sentteri luonnostaan. Tuomo Ruudun tulo joukkueeseen tavallaan vaikeuttaa sinunkin peliajan saamista, mitä mieltä olet asiasta?

"Tervettä kilpailua siitä tulee, jos jotain. Tuomo on pelannut myös laiturina paljon, itse olen tosiaan ollut aina sentterinä. Pelasin juniorina samassa kentässä monta vuotta Tuomon sekä Turo Järvisen kanssa."

» Lähetä palautetta toimitukselle