Mielipide

Tom Lawson - Lukon kurssin kääntäjä

LIIGA / Kolumni
JYP-ottelussa kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Tom Lawson voi olla tyytyväinen aikaansa Raumalla. Kun hän saapui marraskuussa joukkueeseen, Lukon tilanne sarjassa oli kaikkea muuta kuin hyvä.

Rauman Lukon alkukausi ei sujunut lainkaan odotusten mukaisesti. Ennen Lawsonin saapumista Raumalle Lukon voittoprosentti oli alkukauden 23:sta ottelusta vaivaiset 30%. Raumalla oltiin kriisin partaalla. Seuraavat 13 ottelua on sujunut sitten täysin päinvastaiseen tahtiin. Otteluista on sen jälkeen päättynyt huimat 69% Lukon voittoon.

Osasyynsä on myös joukkueen parantuneella kenttäpelillä, mutta suurin yksittäinen tekijä on varmasti maalivahti Lawson. Nyt koko joukkue on voinut alkaa täysillä luottamaan maalivahtiinsa, eikä pelaajien ole tarvinnut ylipuolustaa jokaista laukaisutilannetta.

Takuuvarmaa maalivahtipeliä illasta toiseen esittävä "Law-dog" on ollut tyytyväinen oloonsa Raumalla.

- Aikani Raumalla on ollut mahtavaa, kaikki ovat olleet erittäin kannustavia minua kohtaan. Se onkin ollut iso syy siihen että olemme onnistuneet joukkueena ja että oma pelini on toiminut.

Suomessa peli ei Lawsonin mukaan eroa juurikaan AHL:sta.

- SM-liigassa pelataan vauhdikasta kiekkoa, lisäksi täällä pelaajien syöttötaidot ovat parempia mitä AHL-liigassa. Muuten en näe suurempaa eroa verrattuna peliin Pohjois-Amerikassa. Omalta kannaltani maalivahtina ei ole juurikaan eroa, missä sarjassa pelaan. Laukaukset tulevat yhtä kovaa sarjassa kuin sarjassa. Kuten valmentajani sanoo, minulla on vain yksi tehtävä, ja se on pysäyttää kiekot.

Lawson pitää SM-liigaa hyvänä sarjana kehittymisen kannalta.

- Suomessa maalivahtien taso on hyvä. Tiedän useita maalivahteja, jotka ovat täältä nousseet pelaamaan NHL:ään. Tim Thomas on toiminut omana inspiraation lähteenäni. Hän ja hänen kaltaisensa maalivahdit ovat kehittyneet hyvin Suomessa pelatessaan.

Lawson jakaa myös kiitosta Lukon maalivahtivalmentaja Sami Lehtiselle.

- Edellisien kolmen vuoden aikana AHL:ssä minulla ei ollut maalivahtivalmentajaa, mutta tilanne on täällä toisin. On hienoa että on joku joka viettää aikaa kanssani, ja on kiinnostunut minun tekemisistäni ja ominaisuuksistani. Hän on auttanut minua henkisesti paljon, sekä muutenkin auttanut minua pysymään terävänä illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle