Mielipide

Takatukat vauhdissa

LIIGA / Kolumni
Mielenkiintoiseen jääkiekkokauteen pääkaupunkiseudulla saatiin jälleen uusi tapahtuma, kun Jokereiden ja HIFK:n toimitusjohtajat olivat torstaina vaihtokaupoilla. Vaihtotavarana olivat kakkosmaalivahdit Tom Askey ja Mikko Rämö. Mutta miksi?

Kun stadin toimitusjohtajat Pentti Matikainen ja Matti Virmanen lyövät viisaat päänsä yhteen, on lopputulosta vaikea edes arvailla. Mikko Rämö pelasi ajoittain erittäin hyviä otteluita Jokereissa, mutta jäi lopulta epävarmasti torjuneen Steve Passmoren varjoon. Tom Askey sen sijaan pelasi HIFK:ssa tasaisen varmasti, mutta ei lopulta onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa ykkösmaalivahtina. Mutta miksi Pentti päästi sarjan parhaan kakkosmaalivahdin naapuriin?

Syitä HIFK:n ratkaisuun on useita. Uuden puolustajan Jonathan Zionin tultua joukkueen ulkomaalaiskiintiö ylittyi yhdellä. Oli siis luovuttava yhdestä pelaajasta. Käytännössä listalla olivat Mark Murphy ja Tom Askey. Mark Murphy oli erittäin vaikea kaupattava korkean palkan ja huonojen esitysten takia.

Kun vielä kaukana Pasilassa rakas naapuri kärsi voittavan maalivahdin puutetta, päätti Pentti kilauttaa kaverilleen Areenalla, eräälle tutulle autokauppiaalle. Vaihtamalla Askeyn Rämöön sai Matikainen yhtä hyvän, ellei paremman kakkosveskarin ja tilaa palkkapussiin. Töölössä nähtiin asiassa myös tulevaisuutta. Rämöllä voisi mahdollisesti olla joukkueessa käyttöä myös ensi kaudella hyvänä kakkosmaalivahtina. Lisäksi luopuminen Askeysta oli viisasta taloudellisesti sekä veroteknisistä syistä.

Toki HIFK:lla oli myös muita ajatuksia kaupatessaan jenkkimaalivahtia pois. Matikainen haluaa vahvistaa joukkuettaan vielä ennen kuun vaihdetta. Toisin kuin jaffalassa, kaivo ei Matikaisella ole pohjaton, joten tarvittiin tilaa pelaajabudjettiin uutta tai uusia pelaajia varten.

Ei liene salaisuus, että HIFK on isojen kalojen perässä. NHL:stä farmiin tippunut Lasse Pirjetä ja Sveitsissä rooliinsa tyytymätön Timo Pärssinen ovat mahdollisia liikkujia parin viikon sisällä. Vanhoina HIFK:n pelaajina heidät toivottaisi lämpimästi tervetulleiksi niin valmennus, seuran johto, kuin fanitkin.

Pentti Matikaisella oli siis hyvät valtit kädessään kaupatessaan Askeyta Virmaselle. Jokerit saisi hyvän maalivahdin ja Pentti itse hoitaisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla – ulkomaalaiskiintiöön ja palkkapussiin lisää tilaa. Lopulta siis hyvin suunniteltua toimintaa HIFK:n johdolta. Vai?

Brett Harkins, Tommi Santala, Hannes Hyvönen ja Roman Vopat. Kaikki ovat entisiä HIFK:n pelaajia, jotka esiintyvät tai esiintyivät narripaidassa tällä kaudella. Nyt vielä kakun päälle Tom Askey. Autokauppias Pasilan päässä hädissään raottaa totutusti mielellään enemmänkin rahakirstun kantta kovien nimien edessä. Miten käy vielä liikkeellä olevien pelaajien kanssa? Nuoleeko Pentti taas näppejään?

Takapiiskojen kaupoilla kun voi käydä miten tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle