Jokerit sai rauhoitettua tilanteen

LIIGA / Haastattelu
Muutama viikko sitten Jokereilla oli kaikki hyvin. Sitten kaksi avainhyökkääjää karkasi NHL:ään ja joukkueeseen iski loukkaantumissuma. Nyt tilanne on jälleen korjautumassa, kun menetykset on korvattu ja sairastupakin alkaa tyhjentyä.

Tiistaina julkistettu tuorein hankinta Justin Mapletoft korvannee Detroitiin siirtyneen Valtteri Filppulan joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjänä, vaikka päävalmentaja Waltteri Immonen ehättikin muistuttamaan, että paikat jaetaan suoritusten, ei ennakko-odotusten perusteella.

Filppulan lähdöstä asti on ollut selvää, että Jokerit tarvitsee vähintään yhden huipputason keskushyökkääjän. Toimitusjohtaja Matti Virmaselle onkin tarjottu edellisviikkojen aikana jos jonkinlaista "sentteriä".

- Parikymmentä eri vaihtoehtoa on ollut sen jälkeen, kun lähtijät selvisivät. Se on mielenkiintoista, että kun agentit tietävät meidän etsivän keskushyökkääjää, niin siellä alkaa kummasti kaikkien nimien perässä olla "center", vaikka pelaajat eivät olisi koskaan keskellä pelanneetkaan, Virmanen puuskahti.

Parin viikon takainen tilanne oli kaukana ideaalista. Pelaajia riitti hädin tuskin kolmeen kenttään.

- Oikein pahaa teki kun harjoituksia katsoi - viisitoista pelaajaa yhteensä jäällä, kuusi niistä viimevuotisia A-junnuja. Kyllä siinä vitsit on aika vähissä, mutta silläkin joukkueella voitettiin Kärpät viime perjantaina, että ei tässä ihan jumissa olla, Virmanen hehkutti.

- Valmennukselle voi antaa ison kiitoksen, että tässäkään tilanteessa he eivät juosseet minun toimistossani huutamassa, että "jumalauta, äijiä!"

Taakse jääneestä pelaajakadostakin on mahdollista löytää myönteisiä puolia.

- Tämä on tietysti ollut hyvää kokemusta nuorille pelaajille, jotka ovat päässeet pelaamaan kaikki harjoituspelit ja ovat saaneet näyttää taitojaan, totesi toimitusjohtaja. Nuorista ei kuitenkaan olisi vielä ollut vastuunkantajiksi.

- Sitten on turha itkeä, jos ei pääse pelaamaan liigassa. Ei tänne turhaan ketään hankita vain miesmäärän takia, vaan siksi, että pärjätään!

Jokerit hakee joukkueeseen vielä yhtä vahvistusta. Nyt tilanne on kuitenkin riittävän hyvä, eikä hätiköityihin ratkaisuihin ole syytä. Brett Harkins pelaa joukkueessa lokakuun puoliväliin asti, eikä täydennystä välttämättä tarvita vielä silloinkaan.

- Meillä on aikaa 12.10. asti ja sen jälkeenkin. Voi olla, että pelaaja tulee aikaisemminkin, jos oikea mies löytyy. Mitään aikarajaa ei ole. Valmennus päättää, mille paikalle tarvitaan vahvistusta. Sitten alamme etsiä, soitella ja lähetellä fakseja, Virmanen valotti suunnitelmiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle