Jokela HPK:n tasonnostajana

LIIGA / Artikkeli
Ennen HPK:n ja TPS:n välisen ottelusarjan alkua ennakoi Kerho-sentteri Riku Hahl jonkun hieman suurelle yleisölle tuntemattomamman hämeenlinnalaispuolustajan nousevan ratkaisevaan rooliin. Nyt ritarimiehistöstä tuota viittaa on vankasti sovittelemassa ylleen Mikko Jokela.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Jokela iski Pallokerhon avausmaalin ja jakeli ison nipun todella kovia taklauksia. Tänään Jokelan ahteria sai maistaa TPS:n nuori hyökkääjä Lauri Korpikoski lähdettyään kiemurtelemaan siniviivalla.

Jokelan niitin lisäksi taklauksia ei kaukalossa kuitenkaan nähty läheskään yhtä paljon kuin edellispäivänä Hämeenlinnassa. Osasyyllinen tähän on luonnollisesti Turkuhallin isompi kaukalo.

- Näin isossa kaukalossa on aika hankala päästä taklaustilanteisiin. Ei sinne yksinkertaisesti kerkeä näin leveässä kaukalossa, kun on muutenkin iso mies. Hämeenlinnassa on vähän helpompaa, kun siellä on pienempi kaukalo, niin pääsee paremmin mieheen kiinni, Jokela itse kommentoi lauantain taklaussaldoa.

Joukkueiden toisessa osaottelussa TPS vei avauserän suvereenisti nimiinsä, mutta HPK tuli toisen erän alkuun tulta ja tappuraa täynnä. Sen jälkeen ote pelistä olikin vahvasti vierasjoukkueen hallussa.

- Toiseen erään päästiin erinomaisesti kiinni. Saatiin uutta henkeä maalin myötä huonon ensimmäisen erän jälkeen ja nopeasti saatiin vielä toinenkin maali siihen. Toinen erä olikin meidän hallintaa ihan alusta loppuun asti.

Kolmannessakin erässä tapahtumat etenivät HPK-merkkisesti, kunnes Rostislav Kleslan pieni yli-innokkuus kostautui. Tyler Bouckin voittomaali läpiajosta harmitti myös toistamiseen erinomaisen ottelun pelannutta Jokelaa.

- Se oli vähän harmittavaa. Ihan vain lapsus, vaikea sanoa mitä tapahtui. Kaveri pääsi karkaamaan läpiajoon ja sai vähän tuurllakin veskarin läpi ammuttua. Mutta näitä sattuu.

HPK:n luistin ei liikkunut Turkuhallin kaukalossa yhtä vauhdikkaasti kuin perjantaina Rinkelinmäellä. Kun hämäläisten pelaaminen perustuu hyvin pitkälti voimakkaaseen liikkeeseen, on HPK:n peli ilman sitä kuin pulla ilman voisilmää.

- Toinen erä oli vähän niin, että saatiin liikettä. Kolmannessa sitten ei päästy tilanteisiin ja joku siitä tänä päivänä puuttui. Täytyy vain tiistaina kaivaa samanlainen liike esiin mitä oli eilen, uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin perjantaina iskenyt Jokela mietti.

Jokela on omilla esityksillään nousemassa kovaa vauhtia HPK-puolustajien arvoasteikossa. Oman pään luutijana tunnettu pakki on löytänyt pudotuspeleihin myös uutta hyökkäysvaihdetta.

HPK kaipaa Jokelalta lisää tähän asti nähdyn kaltaisia otteita. Jykevä puolustaja voi nousta todella suureen rooliin vahvalla taklauspelillään sekä kenties hyökkäyspäässäkin, sillä hyvät pelisuoritukset on palkittu valmennusjohdon toimesta lisääntynellä ylivoimavastuulla.

- Tasaista tämä on tottakai ja niinhän se taitaa aina pleijareissa ollakin. Uskon, että tämä kuitenkin tulee kääntymään meille, kun vain jaksetaan painaa, summasi Kerho-pakki positiivisella mielin.

» Lähetä palautetta toimitukselle