TPS murhasi toisessa erässä

LIIGA / Raportti
Turun torstai-illan mielenkiintoisin yksityiskohta oli Jussi Makkosen paluu kotijoukkueen riveihin. Mies rokottikin entistä seuraansa tehoilla 1+1, kun TPS voitti HPK:n lukemin 6-2.

Vierasjoukkue oli läpi ottelun vastaanottavana osapuolena. Kaksinkamppailut, kiekonriistot ja syöttöprosentti menivät pitkin peliä TPS:n nimiin. Illan suurimpana tähtenä tuikki Antti Erkinjuntti kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllään.

Silmiinpistävää oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella näkynyt turkulaisten vapautuneisuus. Pelissä oli vielä tiettyjä epävarmuustekijöitä, kuten puolustaminen, mutta ajantajunsa menettänyt olisi voinut kuvitella katsovansa viime kauden finaalipelejä. Kiekot jäivät lapaan, ja vedot lähtivät suurinpiirtein sinne minne maila käski.


Antti Erkinjuntti oli tänään pelipäällä.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

– Emme onnistuneet valmistautumisessa, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell myönsi pelin jälkeen.

Rindell ei myöntänyt hämeenlinnalaisten olleen ylimielisiä Turkuun tullessaan.

– Ei tällä tasolla voi olla ylimielinen.

– Toiveissa oli, että oltaisiin päästy lopettamaan tämä aika hieno syksy hyvään pelaamiseen.

Kotijoukkueen vastustaja oli heikko, mutta TPS myös pelasi sen huonommaksi pitkin peliä. Kentältä erottui Jussi Makkosen hyvä esiintulo ensimmäisessä ottelussaan turkulaisten paidassa.

– Harmittaa sanoa, että pelasimme huonosti. Täytyy antaa kotijoukkueelle selkeä tunnustus, että pelasivat kurinalaisesti ja hyvää jääkiekkoa. Selkeästi se numero 85 [Makkonen] toi lisämausteen heidän peliinsä.

– Tiedän kokemuksesta, että ei ole helppo paikka tulla toiseen joukkueeseen kesken kauden. Hän toi piristysruisketta selkeästi, Palloseuran valmentaja Riku-Petteri Lehtonen komppasi.

Makkonen siivitti ketjuaan

Pelin alku oli tunnustelevaa peliä HPK:n puolustusalueella. TPS hakeutui maalipaikkoihin, mutta ei pystynyt ohittamaan hyvän pelin pelannutta Teemu Lassilaa.

Turkulaiset laukoivat erässä yli kaksi kertaa enemmän verrattuna vastustajaansa, yhteensä 23 laukausta HPK:n 10 vastaan. Se kertoo pelin kulusta.

Toisessa erässä ero realisoitui maalien muodossa, kun TPS iski yhteensä viisi maalia yhteen erään. HPK sinnitteli mukana vielä 3-0-tilanteessa Tuukka Mäkelän tehtyä kavennusmaalin.

Heti seuraavassa vaihdossa kotijoukkueen Tomas Plihal kuitenkin lopetti vieraiden pyristelyt komealla rannelaukauksella.

– Ehkä se lopullinen kulminaatio, kun saatiin 3-1 ja heti seuraavassa vaihdossa kellahti omiin.

Erän pirtein tapaus oli TPS:n Makkonen, joka iski kovalla lyöntilaukauksella tilanteeksi 2-0 ja syötti heti perään Marko Kivenmäen tekemän 3-0-maalin. Keskushyökkääjä sai myös ketjun kolmannen lenkin Sami Venäläisen sopimaan kentälliseen.

Myös Kivenmäki oli iloisella pelipäällä illan ottelussa.

– Puhuimme ennen peliä, ja sanoin, että jokaisen täytyy ansaita se paikkansa siinä kentällisessä, Lehtonen paljasti.

Pientä toivoa HPK-leiriin toi vielä Santeri Alatalon kolmannen erän alun hieno laukaus, joka painui turkulaisten maaliin. Rindell pelasi uhkapeliä ottamalla Lassilan maalilta jo 53 minuutin jälkeen.

Aivan oikea teko kuitenkin kostautui Erkinjuntin käytyä niittaamassa loppuluvut taululle. Max Kolun epäonnistunut rangaistuslaukaus oli enää muodollisuus.

– Kolme tappiota takana. Nyt voitto, ja se maistuu hyvältä. Erityisesti sen takia, että ansaittiin se voitto hyvällä pelillä, Lehtonen hymyili.

– Nyt kannoimme sitä hedelmää, jota teimme tauon aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle