Tappara korjasi hedelmät

LIIGA / Raportti
Ilves hallitsi kauden kolmatta paikalliskamppailua selvästi luoden runsaasti maalipaikkoja. Ottelu kuitenkin ratkesi Tapparan hyvään maalivahtipeliin ja ratkaisukykyyn.

Paikallispelissä nähtiin tällä kertaa selvästi edellisiä paikallispelejä enemmän luistelua, taklauksia ja taistelua. Peli ratkesi lopulta Ilveksen heikkoon viimeistelykykyyn, sillä joukkueen luoduissa maalipaikoissa oli ainekset paljon runsasmaalisempaankin kamppailuun. Erityisesti Ilveksen ykkösketju Masi Marjamäki, Mark Lee ja Jesse Niinimäki esittivät paikoitellen erittäin näyttävää hyökkäyspeliä. Tapparalla esiin nousivat puolestaan erinomaisia otteita jatkanut neloskentällinen Kim Strömberg, Joonas Koskinen ja Joni Karjalainen.

Ilves aloitti kamppailun erittäin vahvasti painaen pelin painopisteen Tapparan päätyyn. Tappara kuitenkin toipui vyörystä viiden pelatun minuutin jälkeen, kun joukkueen ykköskentällinen sai käännettyä pelin Ilveksen puolustusalueelle. Vähän myöhemmin Stephen Guolla vapautti Timo Koskelan läpiajoon Ilvespuolustuksen ja erityisesti ruotsalaispuolustaja Fredrik Svenssonin sekoillessa toden teolla. Avausmaali tasoitti pelin kulkua, mutta Ilves jatkoi tästä huolimatta erinomaisten maalipaikkojen luomista ja hurjan vääntämisen jälkeen Matias Myttynen onnistui sohimaan kiekon ohi erinomaisesti ottelun aloittaneen Harri Säterin.

- Aluksi Ilves tuli tosi vauhdilla, mutta onneksi puolustettiin hyvin kaks viimestä erää, kommentoi ottelun sankariksi noussut Strömberg.

- Joukkue oli tosi valmis. Se vaan, että menikö jopa vähän yli, tuumi puolestaan Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen ottelun päätyttyä.

Tappara sai lisävirtaa

Tappara oli siirtyä ottelun johtoon melkein välittömästi Ilveksen tasoitettua. Guolla pääsi yksin läpiajoon, mutta ratkaisu jäi puolittaiseksi ja Ilveksen maalivahti Jani Hurme venyi mainiosti. Ottelun avauserässä Tapparalle sattui lukuisia kiekonmenetyksiä sekä keskialueella että omalla puolustusalueella. Ilveksen liike oli ensimmäisessä erässä vahvaa ja kaikki kentälliset onnistuivat viemään kiekon aina Tapparan päätyyn saakka.


Jesse Niinimäki oli huikealla pelipäällä ja tarjoili joukkuekavereilleen lukuisia mahdollisuuksia maalintekoon.

Vain kolme jäähyä ottelun aikana ottanut Ilves joutui ensimmäisessä erässä ajassa 14.02 minuutiksi kahden miehen alivoimalle, kun ensin Jyrki Jokipakka sai rangaistuksen kiinnipitämisestä ja Tapparan pyöriteltyä hyvää ylivoimaa joutui Joonas Rask siirtämään maalia tahallisesti estääkseen varman maalin. Tappara ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan iski näyttävän maalin lähes välittömästi. Hyvän ottelun pelannut Niclas Lucenius sai kunnian laittaa kiekon tyhjään maaliin Kevin Doellin poikittaissyötöstä.

Tappara sai pelistä otetta erän lopussa ja oli lähellä tehdä lisäosumia. Vain 11 sekuntia ennen erän päätössummeria Ilves kuitenkin tasoitti pelin Leen rannelaukauksella. Maali syntyi vastahyökkäyksestä Niinimäen hyvästä tarjoilusta ja Tapparan oman puolustuksen tekemän maskin takaa.

- On löydetty hyvä ketju [Marjamäki-Lee-Niinimäki]. Riittävästi osaamista, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Juha Pajuoja.

Toisessa erässä ainoa tilastomerkintä tuli Guollan saamasta kaksiminuuttisesta. Peli muuttui selvästi tasaisemmaksi ja ottelussa mentiin päädystä päätyyn. Ajoittain pelistä muodostui melkoista sohimista. Erän lopulla Niinimäki rakenteli ketjukavereilleen Marjamäelle avopaikan, mutta Säteri jatkoi maalillaan erinomaisia otteita.

Kolmas erä ja ratkaisu

Kolmannen erän alussa Niinimäki tarjoili jälleen ja Marjamäellä oli erinomainen paikka viedä Ilves johtoon, mutta yritys ei tuottanut tulosta tälläkään kertaa. Tolpatkin kolisivat kun Ilves jatkoi painostamista lähes koko erän. Ilveksen ylivoima oli paikoitellen näyttävää, mutta todelliset maalipaikat jäivät ylivoimalla vähiin.

Ottelun lopun hahmoksi nousi Kim Strömberg, joka otti ensin turhan jäähyn kiinnipitämisestä ja päästyään jäähyaitiosta kelasi hurjan vauhdin ja ohitti koko Ilveksen kentällisen ja teki lopuksi näyttävän maalin ohi voimattoman Hurmeen. Strömberg myös tuuletti maaliaan asiaankuuluvan näyttävästi. Tappara sai tästä virtaa puolustaa ottelun lopun tiiviisti. Ilves ei ottelun lopussa pystynyt enää edes haastamaan Tapparaa ja pääsemään maalintekopaikoille.

- Voitettu peli ja loistava fiilis. Ilves pelas tänään hyvää jääkiekkoa, iloitsi Hirvonen.

- Ei voi kauheen pettynyt olla. Hyvin luotiin maalipaikkoja ja tolpatkin kolisi, tuumi puolestaan Pajuoja.

Hirvonen antoi ottelun jälkeen kiitosta ottelun ratkaiseelle Strömbergille.

- Hieno suoritus Strömbergiltä. Puhuttiinkin, että maalille pitää vaan mennä.

Molemmat joukkueet jatkavat tiivistahtista urakkaa ensi viikon tiistaina. Ilves kohtaa kotonaan Rauman Lukon ja Tappara vierailee Espoossa Bluesin vieraana

» Lähetä palautetta toimitukselle