Sport ponnisti kauden ensimmäiseen voittoon KooKoosta

Da Costa on ollut voittomaalikilpailuissa tehokas.
Sport ja KooKoon kauden viimeinen kohtaaminen kehkeytyi todella jännittäväksi. Alkuvaikeuksien jälkeen kotkapaidat sinnittelivät ja onnistuivat lopulta voittamaan ensimmäisen kerran KooKoon lukemin 3-2.

Taisto alkoi todella vauhdikkaasti, mutta Tero Koskirannan vastattua Jarkko Malisen nopeaan avausmaaliin molemmat joukkueet siirtyivät varovaisempaan tahtiin. Sportin vaikeudet olivat oman pään hyökkäyksiinlähdöissä ja KooKoon puolestaan toisen siniviivan ylityksessä.

Fyysisyys oli hyvin esillä. Laitakahinoihin haettiin vauhdilla ja ryminällä, eikä taklauksiakaan jäänyt jakamatta. Tommi Tikka oli hyvä esimerkki Sportin fyysisestä ja periksiantamattomasta pelaamisesta.

KooKoon fiksu puolustus lamaannutti Sportia

Ensimmäisen erätauon jälkeen vaasalaiset saivat hyvän ja pitkän aihion KooKoon päätyyn, mutta kouvolalaiset kestivä. Seuraavasta hyökkäyksestä Matt Watkins onnistui yllättämään Mika Järvisen.

Kymenlaakson vieraat siirtyivät Watkinsin onnistumisen jälkeen puolustuskannalle. Sportin vantterasta hiillostuksesta huolimatta Petri Mattilan suojatit selvisivät ilman takaiskuja. Rouva Fortuna oli pahoissa paikoissa KooKoon puolella, kun muutamassa tilanteessa kiekko hyppelehti maaliviivan paikkeilla.

− Hyvä vieraspeli, teimme paljon oikeita asioita. Tuossa paineessa mitä Sport antaa täällä kiekolliseen peliin nähden suoriuduttiin kuivin jaloin. Jos johonkin pitää takertua, niin maalintekopeliin, kommentoi Mattila.

− Henkisesti haastava lähtökohta. Pelasimme Tampereella eilen [keskiviikkona] kenties kauden huonoimman pelimme. Tehokkuutta vähän haluaisi nähdä lisää. Esa Lehikoinen oli meidän pakiston kahden parhaan joukossa, Tomek Valtonen kertoi ottelun jälkeen.

Kauden kenties fyysisimmät 20 minuuttia

Kolmannessa erässä KooKoo aloitti fyysisemmän pelaamisen, ja paikoittain Sportilla ei ollut mitään keinoa päästä maalintekopaikoille, kunnes Erik Riska pienen määrän onnea siivittämänä onnistui Juha Järvenpään peittoamisessa.

− Vaikea sanoa sanoa mitä ottelu oli, kun kumpikaan meistä ei oikein päässyt ytimeen, mutta tiukkaa vääntöä oli. Aika helppoa lähteä otteluun, kun huono peli alla. Onhan se mukavaa tehdä maaleja. Niin harvoin kun niitä teenkin. Sain kuitata oman miinukseni, kun olin KooKoon toisen maalin aikana kentällä, Riska tuumi.

KooKoo haki vimmatusti kolmatta johtomaalia, mutta Sport komppasi KooKoon puolustustyyliä. Viimeiselle minuutille KooKoolle tarjoutui paras tilaisuus ylivoimalla, mutta Järvinen kesti ottaen yhden erinomaisen venytystorjunnan. Jatkoaika tarjosi monen monta maalipaikkaa, mutta Teddy Da Costa ratkaisi ottelun voittolaukauskilpailun ainoana onnistujana.

Puolustaja Esa Lehikoinen pelasi debyyttinsä Sportin paidassa, mikä sujui mallikkaasti. Jääaikaa kertyi lähes 23 minuuttia, eikä tehotilasto mennyt negatiivisen puolelle.

− Aika erilainen tilanne ja asema täällä kuin Joensuussa, mutta tärkeä voitto tuli. Yritin pelata mahdollisimman yksinkertaista peliä, analysoi Lehikoinen.