Mustelmien kautta voittoon

LIIGA / Raportti
Voittomaalikilpailun yksi sankareista - maalille vaihdettu Miika Wiikman.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPan ja TPS:n välisestä ottelusta ei tilanteita puuttunut ja tiistainen kiekkoilta tarjosikin Kisapuistossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Voittomaalikilpailun yllätyslaukoja ja läpi pelin urhautuvasti taistellut Ville Hämäläinen kiitti, kumarsi ja latasi kaksi pistettä SaiPan pistelaariin.

Pakkovoiton edessä tiistai-iltana ollut SaiPa sai vastaansa vailla suurempia panoksia olevan TPS:n. Vauhdikas ottelu vedettiin lopulta pitkän kaavan kautta, sillä voittajaa haettiin voittomaalikilpailun kautta. Ratkaisijaksi nousivat SaiPan nelosketjussa ottelun aloittaneet hyökkääjät, kun ensin kiekon niittasi maaliin Ville Hämäläinen ja heti perään Jesse Mankinen

SaiPa oli lähellä varsinaisen peliajan voittoa, sillä lappeenrantalaiset johtivat ottelua vielä 56 peliminuutin kohdalla. Turkulaisten Josh MacNevin nousi SaiPa-puolustuksen sohlaillessa vetopaikkaan, josta puolustaja napautti komean vedon ohi SaiPa-vahti Hannu Toivosen.

-  Kolmannessa erässä oli kaikki auki, jouduttiin siinä vähän takaa-ajoon, mutta onnistumiset ylivoimalla tyydyttävät. Sen jälkeen oli hyvä sauma kolmeen pisteeseen, mutta pelattiin kurittomasti. Ei voida jatkaa noin, että tuossa pelataan kurittomasti.

- Meillä kaverit, kuten Ville Hämäläinen kumppaneideen ottaa laukauksia, mustelmia ja heittäytyy, mutta silti osa säveltää ihan omia, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen murehti.

TPS pelasi rohkean vierasottelun ja ansaitsi saamansa pisteen. TPS-luotsi Juha Pajuojan mukaan turkulaiset eivät pelaa panoksetta ja joukkue oli tullut Lappeenrantaan voittamaan ottelun.

- En tykkää negatiivissävyisestä kiusaamis-termistä ollenkaan, tultiin voittamaan tämä peli ja pelaamaan hyvä puolustuspeli. Peliin olen tyytyväinen, haettiin intohimoa lajiin ulkojäiltä sunnuntaina ja se on onnistui hyvin.

Ei meidän kausi ohi ole, vaikka mediassa niin lukee. Tässä on pelejä jäljellä suurelle yleisölle. Tullaan töihin ja silloin pitää työt tehdä.

Kotijoukkueen tunteiden vuoristorata

Avauserää hallinnut SaiPa johti Brian Salcidon maalilla ottelua aina toisen erän lopulle, kunnes TPS onnistui tasoituksessaan. SaiPan kiekonmenetys keskialueella oli kohtalokas ja Jarkko Hattunen nosti kiekon rystyltä ohi Toivosen.

- Saatiin johtomaali, muta TPS tuli ilkeästi tasoihin toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä oli kaikki auki, jouduttiin siinä vähän takaa-ajoon, mutta onnistumiset ylivoimalla tyydyttävät, SaiPa-valmentaja Tirkkonen kertasi.

TPS tuli vahvasti päätöserään ja Camilo Miettinen ohjasi Tom Preissingin lähettämän kiekon ohi Toivosen. Tirkkosen iloitsemat ylivoimaosumat syntyivät yksinkertaisten kuvioiden kautta, sillä niin Roberts Jekimovs kuin mainion ottelun pelannut Mankinenkin onnistuivat maalin kulmalta puolustajien lähettämien laukausten paluukiekoista.

Johtoasemansa viime aikoina useasti hukanneelle SaiPalle ei tiistai-ilta tuonut poikkeusta. MacNevinin tasoitusosuma oli seurausta SaiPan hermostuneelle johtoasemassa pelaamiselle. TPS:n puolelta nostettiin ottelun jälkeen aiheeksi tuomaritoiminta ja sen luokattomuus.

- Tässä vähän avaudun, mutta kauden härskeintä tuomarityöskentelyä oli tänään. Tuntui, että meitä vastassa on enemmän, kuin vain SaiPan pelaajat, vieraiden valmentaja Pajuoja puhisi.

Otteluvalvoja Risto Porkka ilmoitti ottelun jälkeen tuomioiden olleen linjassa. TPS sai joukkuerangaistuksen Marko Anttilan väkivaltaisuudesta saadun kaksiminuuttisen yhdeydessä.

- Allekirjoitan tapahtuneet jäähyt. 5vs3 ylivoimakin, joka siinä oli, niin TPS:aa oli jo varoitettu aiemmin, otteluvalvoja Porkka totesi.

- Ei varoitettu. Sulle on valehdeltu, Pajuoja kuittasi.

Pudotuspelipaikassa kiinni oleva SaiPa jatkaa pelejään torstaina, kun sen kohtaa Oulussa Kärpät. TPS puolestaan kohtaa samana päivänä Bluesin Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle