Blues jakoi tyrmäystipat pikaisesti

LIIGA / Raportti
Blues avasi kautensa mestarisuosikin elkein. Espoolaisjoukkue latoi reilussa vartissa kolme maalia, eikä tarkka puolustuspeli jättänyt Pelicansille mitään mahdollisuuksia takaa-ajoon. Loppulukemat olivat 1−4 (0−3, 0−0, 1−1).

Pelicansin liiga-avauksen toinen minuutti lupasi lahtelaisyleisölle hyvää. Blues-puolustuksen nukahdettua Jesse Saarinen pääsi nokikkain Bernd Brücklerin kanssa, mutta itävaltalaisvahti veti pidemmän korren.

kuvakooste

Blues dominoi myös valokuvissa
[katso kuvat]

Äkkiä kotiyleisön toiveikkuus kuitenkin loppui. Blues hyödynsi ensimmäisen ylivoimansa tekemällä avausmaalin ajassa 7.12, ja kymmenen minuuttia myöhemmin taululla olivat lukemat 0−3. Kävi nopeasti selväksi, että kurinalainen espoolaisnippu ei ole kaadettavissa.

− Tasapainoinen esitys meiltä. Yhden maalin päästimme, mutta sekin oli oma maali. Täytyy olla tyytyväinen joukkueen työilmeeseen, Blues-päävalmentaja Petri Matikainen myhäili.

− Tämä oli hyvä ja tyly vieraspaketti. Pelasimme voimakkaasti viiden miehen joukolla ja puolustimme tarkasti. Meidän pelinopeus on parantunut hieman viime vuodesta, se miellytti.

Tyrmäävän alun jälkeen Pelicansin ainoa toivonkipinä syttyi kolmannen erän alussa, kun Brückler imuroi joukkuekaveri Sami Ryhäsen tökkäämään kiekon sisään. Maali merkittiin Vili Sopasen nimiin. Hetken aikaa Pelicans sai juonesta kiinni, mutta pian Bluesin pelikuri löytyi taas, ja lopulta Petri Lammassaari viimeisteli loppulukemat 4−1 ylivoimalla.

Alivoima reikäjuustoksi

Illan tehomies Lammassaari sai nimiinsä myös ottelun avausmaalin. Pelicans-alivoimanelikko seisoi kuin joukko suolapatsaita, kun Blues nopeilla syötöillä puhkoi neliön ja sai kiekon takatolpalle avopaikkaan Lammassaarelle. Laitahyökkääjä päätti kuvion vuorenvarmaan viimeistelyyn.

Toisen maalinsa Blues teki onnekkaammin. Ylivoimahyökkäyksessä Stefan Öhman yritti syöttöä takatolpalle, mutta kiekko osui Pelicans-puolustaja Joonas Jalvannin jalkaan ja pomppi siitä sisään. Osuma syntyi vain reilu minuutti edellisen jälkeen.

Kolmannessa maalissa Pelicansin alivoimapeli jähmettyi taas. Erkki Rajamäellä oli tilaa neliön keskellä, ja kun Ben Eaves tarjoili nappisyötön sinne, Rajamäki sai laukoa lähietäisyydeltä kiekon reppuun.

− Minusta 0−3 ei kuvaa erän luonnetta. Vähän liian helposti Blues pääsi siihen tilanteeseen, harmitteli Pelicans-luotsi Hannu Aravirta.

Pelicansin maalinsuulla pelasi nuori Niko Hovinen, joka torjui kiekkoja paljon eteensä, mutta tappion syntipukkia hänestä ei saa.

− Kiekot vähän pomppivat Nikolla, mutta yhdestäkään maalista häntä ei kannata syyttää. Ne olivat enemmän kenttäpelaajien maaleja, Aravirta sanoi.

Suhoselle ottelurangaistus

Tapahtumia riitti jokaiseen erään. Toinen erä oli ainoana maaliton, mutta sinä aikana tunteet kuumensi Samuli Suhosen taklaus Petri Kokkoa kohtaan. Kokko sai aivotärähdyksen ja joutui jättämään kentän, Suhonen puolestaan sai ottelurangaistuksen ja se tietää pelikieltoa.

− Taklaus oli ehkä vähän irti laidasta, ja Kokko taisi lyödä päänsä pleksiin. Ei ollut minusta ottelurangaistuksen arvoinen teko, Aravirta totesi rauhallisesti.

− Aivotärähdyksen vakavuudesta minulla ei ole tietoa. Kyllä hän tuolla kopissa kuitenkin puhuu, joten ilmeisesti mistään vakavammasta ei ole kysymys, Matikainen kertoi tuoreeltaan pelin jälkeen.

Pelicans tappoi pitkän alivoiman mallikkaasti. Muuten joukkueen alivoimapeli jäi syystäkin mietityttämään Aravirtaa, sillä Bluesin osumista kolme syntyi Pelicansin pelatessa vajaalla. Matikaisen mukaan tämä oli onnistuneen videotarkkailun tulosta.

− Tiesimme, miten Pelicans karvaa alivoimassaan. Sen vuoksi pelasimme enemmän päädyn kautta ja saimme sen purettua, ja ylivoima oli tarpeeksi nopeaa.

Blues sen sijaan sai koko ottelussa vain kolme jäähyä. Niistäkin kaksi meni päällekkäin Pelicans-rangaistusten kanssa, joten espoolaisten alivoimapeli ei joutunut kunnolla testiin.

− Yksi teema oli jäähyttömyys. Hyvin pelaajat myös toteuttivat sitä, Matikainen kiitteli.

Pelicansin ehjin ketju oli Aravirran mielestä Toni Koivusen johtama kolmikko, jossa laidoilla pelasivat Jesse Saarinen ja pirteä Tuomas Santavuori. Ketju tosin oli vastaanottamassa yhtä takaiskumaalia. Ykkösnyrkki oli keskenkuntoisen sentterinsä Lasse Pirjetän myötä jäässä, ja myös Henri Heinon johtama rouhijavitja teki Aravirran mukaan syksyn vaisuimman esityksensä.

− Ei ollut oikein energiaakaan mukana, Aravirta pahoitteli.

Bluesin seuraava mittari on yksi tämän kauden mitalisuosikeista, avauskierroksella KalPan kaatanut JYP. Pelicans saa lauantaina vieraakseen pelikautensa avaavan HPK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle