Lukko ahdisti Jokerit nurkkaan

Lukon voiton takuumiehenä oli jälleen tuttu hahmo.
Kuva © Ilari Isotalo
Lukko syvensi maanantai-iltana Jokerien tuskaa. Raumalaiset voittivat tasaisen kiekkokamppailun 2-1 ja ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla keskiviikkona Helsingissä.

Petri Vehanen oli jälleen kerran huikeassa torjuntavireessä, kun Lukko kaatoi kotikentällään Jokerit. Raumalaismaalivahti on näytellyt puolivälieräsarjassa pääosaa ja helsinkiläisten Eero Kilpeläinen on jäänyt statistiksi.

Kilpeläinen jätti illan jännitysnäytelmän kesken. Kotijoukkueen kaksi maalia toisessa erässä ratkaisivat ottelun ja maalien myötä Jokerien ykkösmaalivahti siirtyi sivuun. Frans Tuohimaa otti torjuntavastuun ja piti maalinsa puhtaana pelin loppuun asti.

Tuohimaan nollapeli ja vierasjoukkueen kolmannen erän kiri ei kääntänyt ottelua. Vehanen piti yhdessä raumalaispuolustuksen kanssa huolen, ettei Jokerit päässyt enää tasoihin.

- Meillä on hyvä viimeistelyhalukkuus ja usko siihen, että kiekko voi mennä reppuun asti. Viimeinen erä oli puolustustaistelua, mutta sitä me olemme harjoitelleet, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kommentoi ottelun jälkeen.

- Erittäin kova kamppailu. Ensimmäinen erä oli tämän sarjan parasta lätkää molemmilta joukkueilta. Sen jälkeen meidän pelaamisemme kääntyi samaan moodiin kuin aikaisemmissa otteluissa, Jokeri-valmentaja Tomi Lämsä analysoi.

Pasilan Pendolino täydessä vauhdissa

Peli aaltoili avauserässä päästä päähän, mutta pitkään näytti siltä, että joukkueet osuvat vain tolppaan. Maalia odotettiin erän viimeiselle minuutille saakka.

Terävästi pelin aloittanut Lukko kilautti ensimmäisen tolppalaukauksen vain kolmen minuutin jälkeen. Jokereilla oli vaihto kesken ja Justin Azevedo käytti tilaisuuden hyväkseen. Kultakypärä napautti rannelaukauksen kuitenkin vain maalin sivurautaan.

Teuvo Teräväinen pääsi loistavaan tekopaikkaan Ossi Väänäsen laukauksen seurauksena. Väänänen toimitti kiekkoa siniviivalta maalille ja Vehanen torjui eteensä. Steve Moses ei osunut paluukiekkoon, mutta Teräväinen oli hereillä ja ampui tolppaan.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Jani Rita teki vieraille elintärkeän johtomaalin. Riku Hahl antoi keskialueella tarkan poikittaissyötön suoraan lapaan. Rita polki tapansa mukaan täydellä vauhdilla kohti maalia ja ampui kiekon napakasti verkkoon.

Lukko johtoon ja veskari vaihtoon

Toinen erä oli kuin pikakelaus ottelusarjan kahdesta edellisestä kamppailusta. Helsinkiläiset pitivät pelivälinettä hallussaan ja rakensivat maalintekopaikkoja, mutta Lukko teki maalit.

Nichlas Hardt otti ottelun ensimmäisen jäähyn ja kotijoukkue sai mahdollisuuden ylivoimalla. Teemu Nurmi tasoitti pelin vasta erikoistilanteen jälkeen. Valelaukauksellaan jokeripuolustuksen hämmentäneen Nurmen laukaus upposi helpohkosti Kilpeläisen taakse.

Lukko teki toisen maalinsa ajassa 31.43. Jerry Ahtola pääsi surkean Jokeri-ylivoiman jälkeen laukaisupaikkaan ja tarkka veto tolpan juureen vei kotijoukkueen 2-1 -johtoon.

Ahtolan maalin jälkeen Kilpeläinen vaihdettiin pois vierasjoukkueen maalilta ja Frans Tuohimaa pääsi pelaamaan liigauransa ensimmäistä pudotuspeliottelua.

Vehanen ei suostu antautumaan

Raumalaisilla oli kolmannen erän alussa mahdollisuus ratkaista ottelu kahden miehen ylivoimalla, kun Ilari Filppula ja Ossi Väänänen istuivat jäähypenkillä. Jokerit pelasivat kuitenkin vahvaa alivoimaa ja selvittivät tilanteen.

Jokerihyökkääjistä illan parasta peliä esittänyt Rita siirrettiin kolmannessa erässä ykkösketjuun Teräväisen ja Filppulan rinnalle. Väkivahva laitahyökkääjä elävöitti kärkiketjun peliä ja hankki myös jäähyn raumalaisille.

Viimeiset kaksi minuuttia kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta hakenut helsinkiläisjoukkue ei saanut maalia aikaiseksi. Teemu Pulkkinen oli lähimpänä osumaa, mutta Vehasen räpylä ilmestyi jostain kiekon tielle.

Uhrautuvaisesti pelannut raumalaispuolustus huokaisi syvään, kun summeri soi. Lukko otti tärkeän voiton ja siirtyi ottelusarjassa 3-1 -johtoon.

Lukolla on mahdollisuus tehdä kevään ensimmäinen jättiyllätys keskiviikkona Hartwall Areenalla. Voitolla raumalaiset etenevät välieriin ja mestarisuosikki Jokerit joutuu kesälomille.