Pallokerho juotti tulivoimaiset myrkyt kettulaumalle

LIIGA / Raportti
HPK teki arvokkaan kolmen pisteen vierailun Raumalle. Hämeenlinnalaiset hyödynsivät maalipaikkansa tehokkaasti ja kukisti vaisun kettulauman. Ottelun dramaattisimmat kohtaukset näyteltiin avauserässä hylätyn maalin ja taklaussateen merkeissä.

Ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla sattui ja tapahtui kiivaaseen tahtiin. Tapahtumasarja sai alkunsa epäselvästä tilanteesta, missä Lukon värkkäämä osuma hylättiin Kurtis McLeanin oltua maalivahdin alueella. Päätös puhutti, sillä sen lisäksi, että oli epäselvää oliko McLean maalivahdin alueella, niin sentterille vihellettiin tilanteesta myös rangaistus estämisestä. McLean luisteli HPK:n maalialueen ohi ja vierailijoiden maalivahti Teemu Lassila kompuroi.

Tilanne sai kotijoukkueen ja varsinkin McLeanin tunteet kuumenemaan. Miehen vihan purkauksen saikin tuta oitis sentterin jäähyboksista pääsyn jälkeen oranssinuttujen Kaspars Saulietis kovan niitin muodossa. Tämä taas synnytti kostosarjan, missä seuraavaksi tulilinjalle joutui kotijoukkueen Samuli Kivimäki.

Kivimäki joutui ajetuksi ja vaihtoaitioon luisteltuaan luhistui lattialle ja teki pikaisen vierailun tähtiradalle. Peliä ei kuitenkaan tästä huolimatta heti vihelletty poikki ja se kuumensi lisää raumalaisten mielialoja ja sai kettulauman käskyttäjän Rauli Uraman viskelemään kentälle jo juomapulloakin.

Taiston ratkaisumaalikin sivakoitiin avauserässä. Arsi Piispanen karvasi aggressiivisesti ja sivalsi kiekon verkon perukoille komean maalille nousunsa jälkeen. Toisessa erässä Pallokerho karkasi tehokkaan viimeistelynsä ansiosta jo kolmen maalin johtoon ja peli vaikutti taputellulta. Viimeisen niitin pamautti päätöserässä kovalla kudilla Jukka Laamanen ja sen jälkeen Kauniit ja rohkeatkin olisi tarjonnut ottelua mielenkiintoisempaa katseltavaa.

Tapahtumarikas avauserä

Ottelun avauserä oli tunteikas ja vauhdikas. Erän ensimmäiset minuutit olivat suoraviivaista pelaamista, missä hyökkäyspään tilanteet aaltoilivat tasaisesti päästä päähän. Maaleja ei avauserässä kuitenkaan nähty kuin yksi. Sen teki vierailijoiden Piispanen toiseksi viimeisellä minuutilla. Piispanen karvasi ahnaasti ja hienon maalille nousunsa jälkeen onnistui heiluttelemaan maaliverkkoja.

Raumalaisten parhaimmista maalintekopaikoista vastasivat ykkös-ja nelosketjut. Isännille siunaantui avauserässä muutama hyvä maalintekopaikka myös lukuisten hyökkäyspään aloitusvoittojen seurauksena. Esimerkiksi Mikko Kuukka pääsi siniviivalta pariin otteeseen tulittamaan aloitusvoiton jälkeen, mutta hienon ottelun pelannut Lassila pysyi ohittamattomana.

Erän viimeinen puolisko oli tapahtumarikas. Raumalaisten tunteet saivat kuumenemaan kiistanalaisesti hylätty osuma McLeanin ollessa maalivahdin alueella. Hylättyä maalia edelsi tilanne, missä McLean luisteli vierailijoiden maalialueen ohi HPK:n maalivahti Lassilan samanaikaisesti kaatuessa maalilla. Kettulauman ulkomaalaissentterille vihellettiin tilanteesta rangaistus.

Ensimmäisen erän lopussa jaeltiin myös kovia ja komeita taklauksia. Taklauksista huomionarvoisimpia olivat McLeanin antama pusu Pallokerhon Saulietisille ja tästä seurannut ja isäntien Samuli Kivimäkeen kohdistunut niitti, minkä jälkeen Kivimäki keräili itseään vaihtoaitiossa hetken aikaa. Kivimäki pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua jo toisessa erässä.


Teemu Lassilaa ei tänään ohitettu.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

HPK pakeni

Toinen erä ei enää yhtä tasokasta viihdettä tarjonnut kuin ottelun avauserä ja pelin vauhtitaso myös laski. Pallokerho karvasi energisesti toisen erän alkupuoliskolla ja hallitsi kenttätapahtumia. Hallinta tuotti myös tulosta.

Vierailijoiden johdon kahteen maaliin lisäsi kauden avausmaalillaan puolustaja Joni Haverinen. Niko Nieminen syötti maalilta siniviivalle, josta puolustaja veti lätyn pömpeliin. Kiekko muutti suuntaa raumalaisten Lauri Tukosen mailan lavasta. Pallokerhon seuraava maali oli latvialaisvahvistus Armands Berzinsin käsialaa, joka sai syötön Miikka Männiköltä. Männikkö käänsi nopeasti tilanteen maalin eteen ja Berzins johdatti maalillaan Kerhon jo ratkaisevalta tuntuneeseen kolmen maalin johtoon.

Tämän jälkeen hallinta siirtyi raumalaisille, mutta kettulauman maalintekopaikat olivat kuitenkin harvassa. Pallokerho pelasi myös tehokkaasti puolustuspäässä eikä Lukko onnistunut avaamaan maalitiliään ottelussa. HPK:n Laamanen teki vierailijoiden neljännen maalin vielä viimeisessä erässä ja sen jälkeen pelin loppu oli kosmeettista pelailua.

Raumalaiset jäivät nollille ottelussa, vaikka pääsivät pelaamaan useaan kertaan ottelun aikana myös ylivoimalla. Kettupaitojen ylivoima ei kuitenkaan ollut tänään totutun tehokasta ja Lukolla oli vaikeuksia saada pyöritystä aikaan Kerhon puolustusalueella, vaikka Lingrenin johtama ykkösylivoima muutaman vaarallisen paikan onnistui rakentelemaankin. Pallokerho onnistui pelaamaan myös mainiota alivoimapeliä.

Kotijoukkueen riveissä illan onnistujat olivat harvassa. Juhani Jasun johdattama nelosvitja pelasi pirteästi. Kettupaitojen ykköspuolustajaparilla Teemu Aallolla ja Aaron Brocklehurstilla ei ollut paras iltansa, sillä kaksikko oli kahden vierailijoiden maalin aikaan kentällä.

Vierailijat pelasivat erittäin hyvän vieraspelin ja suoriintuivat mainiosti joukkueena. Onnistuivat tehokkaasti maalipaikoissaan ja pelasivat hyvää puolustuspeliä. HPK:n maalivahti Lassila torjui koitoksessa 32 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Haveriselle ja Berzinsille illan osumat tulivat tärkeään paikkaan, sillä Haveriselle maali oli kauden ensimmäinen ja Berzins oli edellisen kerran onnistunut viimeistelyssä reilu kuukausi sitten. Muina onnistujina voisi esille nostaa myös Piispasen, Saulietisin ja Männikön.

Kummankin joukkueen kausi jatkuu tiistaina. Lukko matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja HPK saa kotihalliinsa Rinkelinmäelle vastaansa sarjajohtaja JYPin.

» Lähetä palautetta toimitukselle