Torpedo Lukon kiusana Lahden illassa

Lahden kiekkoturnaus lähti torstai-iltana vauhdikkaasti liikkeelle, kun Rauman Lukko ja Torpedo Nižni Novgorod iskivät yhteen runsasmaalisessa kamppailussa. Venäläisjoukkue oli läpi kamppailun selvästi niskan päällä ja nappasi lopulta voiton lukemin 2-5.

Joukkueiden väliset tasoerot nousivat lopulta selkeästi esille Lahden illassa, kun Lukko ja Torpedo iskivät yhteen.
Venäläisjoukkue oli lopulta lähes joka osa-alueella niskan päällä ja nappasi selvän oloisen voiton.

Venäläisten sankareita olivat kaksi maalia iskenyt Maksim Potapov sekä joukkueen hyökkäyksessä läpi kamppailun Lukko-puolustajien riesana pyörinyt kokenut Pjotr Štšastlivy. Kotijoukkueena pelanneen Lukon pirteintä osastoa oli puolestaan maalin iskenyt ja toisen hyvin alustanut Arttu Ilomäki.

– Hyvä peli meiltä, pakko olla tyytyväinen tänään meidän tekemiseemme jäällä. Puolustettiin tiiviisti ja oltiin vahvoja kaksinkamppailuissa. Ammattimainen esitys, Torpedon päävalmentajana toimiva Kari Jalonen kiitteli tuoreeltaan pelin jälkeen.

Kaksinkamppailut venäläisille

Torpedolla oli ennen ottelua alla kahden viikon rankka harjoitusputki Vierumäelle, joten yksi kysymysmerkki illan kamppailussa oli, kuinka joukkueen liike riittää Lukkoa vastaan. Siihen irtosi vastaus jo ensimmäisten minuuttien aikana.

Raumalaiset joutuivat rikkomaan heti ottelun alussa, minkä venäläisseura käytti armotta hyväkseen. Petri Vehanen oli Lukon maalin suulla voimaton, kun Matt Ellison ohjasi ylivoimalla vieraat johtoon vain muutaman minuutin jälkeen.

Viidesti Lukon maalilla antautumaan joutunut Petri Vehanen jäi Lahden illassa sarjatulen alle.

Lukko iski kuitenkin heti seuraavasta tilanteesta takaisin. Kesken vierailijoiden painostuksen Eero Elo jäi aivan yksin Torpedo-maalin edustalle, eikä raumalaishyökkääjä erehtynyt.

Venäläiset iskivät kuitenkin avauserässä vielä kertaalleen. Venäjän maajoukkueen kapteenina toiminut ja NHL:ssäkin reilut 100 peliä pelannut Štšastlivy oli vahva maalinedusväännössä ja vei Vehasen edessä pyörineestä irtokiekosta joukkueensa johdossa erätauolle.

Ylivoimapelipeli lopullinen sinetti

Toisessa erässä Lukolla oli parhaat saumat nousta vielä peliin mukaan. Potapovin vei heti erän alkuun venäläiset kahden maalin johtoasemaan, minkä jälkeen raumalaisille tarjottiin runsaasti mahdollisuuksia erikoistilanteista. Neljällä ketjulla miesylivoimaa pelannut joukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään hyväkseen 5-3-ylivoimaansa.

Jos Lukon ylivoima oli vielä ponnetonta pyörimistä, käyttivät venäläiset omat paikkansa komeasti hyväkseen. Juhani Jasun 5+20 minuuttia laitataklauksesta oli jo lopun alkua. Venäläiset pääsivät hieromaan kolmannen erän alkuun kaksi upeaa ylivoimamaalia.

Ensin Aleksandr Jevsejenkov pommitti siniviivalta upean kudin aivan yläkulmaan, ja hetkeä myöhemmin Potapov pääsi namuttelemaan komean syöttöputken päätteeksi tyhjään maaliin joukkueensa illan viidennen osuman.

Ottelun loppupuolella ennakkoluulottomasti Lukon nelosessa raatanut Ilomäki sai vielä palkinnon, kun vahva haasto ja tarkka kuti yllättivät hölmistyneenä Torpedon maalilla seisseen Nikita Bespalovin.

Näin ollen Torpedo nappasi lopulta selvän ja ansaitun voiton, kun taas Lukon voittotili jäi vielä avaamatta täysimittaisten otteluiden osalta. Raumalaisryhmän taival jatkuu jo perjantaina, kun se saa vastaansa turnausisäntä Pelicansin. Torpedo kohtaa lahtelaisryhmän lauantai-iltana.