Kapteenin loukkaantuminen varjosti Ässien voittoa

Semir Ben-Amor taiteili ottelussa tehot 1+1.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kouvolan KooKoo lähti metsästämään kauden ensimmäistä maalia vajaamiehisenä Kouvolaan matkustaneen Porin Ässien kustannuksella. Tasainen ottelu ottelu päättyi lopulta jatkoajalla vieraiden voittoon lukemin 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1).

Tuore liigajoukkue KooKoo saapui kaukaloon tuloksellisesti ikävän Imatran viikonlopun jälkeen raikkaammalla ilmeellä, vaikka ottelun avausmaalia saatiinkin odottaa yli ottelun puolen välin.

Maalintekopaikkojen vähyydestä KooKoota ei tälläkään kertaa voinut syyttää, mutta viimeistelytehokkuus koitui jälleen joukkueen akilleen kantapääksi. Ensimmäisessä erässä muun muassa Juuso Rajalan ylärimalaukaus sai yleisön haukkomaan henkeään, mutta turhaan.

Ottelun avausmaali syntyi oranssimustien toimesta ylivoimalla Pat Mullanen istuessa jäähyaitiossa.

Hyökkäyspään aloitusvoitosta puolustaja Mikko Lehtonen syötti b-pisteen yläkaarelle Petri Lammassaarelle, joka tälläsi kiekon suoraan syötöstä sivuttaisliikkeeseen joutuneen Andreas Bernardin ohitse.

Patapaitojen illan parasta antia esitti joukkueen kakkoskenttä, joista erityisesti Niko Ojamäki ja Semir Ben-Amor aiheuttivat suurimmat hämmenykset KooKoon puolustusalueella. Tämä kenttä ratkaisi lopulta ottelun vierailijoille.

Kolmannen erän puolivälissä KooKoo-vahti Juha Järvenpää pudotti Ben-Amorin laukoman kiekon maalitolpan juurelle, johon Ojamäki kurvasi ensimmäisenä maalin takaa paikalle ja löi ottelun tasoihin.

Porilaisille voittomaali ja ikävä loukkaantuminen

Kentällä nähtiin mukava määrä myöskin taklauksia ja Ässien maalin jälkeiset vaihdot toivat ripauksen lisätunnetta kentälle.

Bernardin torjunnan jälkeen patapaitojen Jyri Marttinen tarjosi Mikko Alikoskelle muutaman nyrkiniskun maalin edessä ja Alikoski vastasi samalla mitalla takaisin. Hanskat pysyivät näissä talkoissa kuitenkin käsissä ja molemmat selvisivät kahden minuutin jäähyillä.

Varsinaisen peliajan jälkeen päädyttiin tasalukemiin. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan jatkoajalla ylivoimalla voittomaalin tekoa.

KooKoolta tämä ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut. Ässät sen sijaan käytti oman tilaisuutensa välittömästi KooKoon jälkeen, kun Ben-Amor ohjasi Marttisen viivalaukauksen maaliin ja Ässät julistettiin ottelun voittajaksi.

Voitosta huolimatta lisähuolia porilaisille aiheutti Masi Marjamäen loukkaantuminen ottelussa. Marjamäki kaatui kamppailutilanteessa KooKoon pelaajan kanssa ja ilmeisesti Marjamäen jalka vääntyi jäädessään KooKoon pelaajan alle. Marjamäki ei palannut tilanteen jälkeen kentälle.

Marjamäen vamman vakavuus selviää tutkimuksissa myöhemmin.