Suoraviivainen tylytys

TPS näytti hienosti vieraspelaamisen mallia Kärpille, kun se haki pisteet suoraviivaisella pelillä Oulusta. Turkulaiset vyöryttivät hyökkäyksensä laidoilta sisään ja suoraan maalille, eikä isäntien kiemurat tehonneet samalla tavalla. Ottelun hahmo oli Jarkko Hattunen, joka myös täräytti ottelun avausmaalin. Päätöslukemat olivat lopulta selkeät 1-4.

– Paska maku on suussa. Kuukauden jälkeen tullaan ensimmäisen kerran kotiin ja kaksi hyvää vieraspeliä alla. Me pelattiin vain mukavasti hyvin, mutta kun se ei riitä alkuunkaan, tuohtunut kärppävalmentaja Hannu Aravirta puhisi ottelun jälkeen.

– Ensin pelataan pari mukavaa vaihtoa ja aloitetaan ihan hyvin, sitten tulee kaverin ensimmäinen vastaisku ja se on siinä, manasi Aravirta.

Ottelu alkoi isäntien hallinnalla. Oulun Kärpät kävivät ketju kerrallaan pyörimässä turkulaisten maalilla, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei silti siunaantunut. TPS lähti erässä ensimmäisiä kertoja hyökkäämään ja pääsikin heti 2-1-hyökkäykseen. Suominen lähetti vastaiskun liikkeelle omalla alueellaan Jarkko Hattuselle, joka painoi hyökkäysalueelle aina b-pisteelle saakka kiekon kanssa. Kärppävahti Tomi Karhunen peitti vain etukulmaa, joten Hattunen asetti kiekon takakulman vaivattomasti.

– Käytettiin ne paikat mitä saatiin aika hyvin hyväksi tänään, TPS päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen totesi helpottuneesti.

Kärpät jatkoi takaiskusta huolimatta hallintaa erän puoleenväliin asti, kunnes TPS alkoi saada itseluottamusta hyökätä pitkiäkin hyökkäyksiä pelkkien vastaiskujen lisäksi. Palloseura saikin lisättyä hiukan kiekollista peliään ja käänti painopistettä oululaisten päätyyn. Aivan erän lopulla rävähti jälleen. Alkuun vaarattoman näköisestä roiskimisesta syntyi kuin varkain maalipaikka ja kiekko kävi ylärimassakin hakemassa kimmokkeen. Kärppäpuolustaja Atte Ohtamaa pääsi hakemaan kulmasta pyörityksen lomasta irtokiekon, mutta epäonnistui purussaan täräyttämällä kiekon päätuomariin. Kiekko kimmahti maalin taakse ensimmäisenä kerenneelle Antti Erkinjuntille, joka tarjoili vastustamattomasti kiekon maalin eteen yksin jääneelle Tomas Plihalille. Plihal täräytti kiekon yhdellä kosketuksella sisään ja kirjautti itselleen ottelun voittomaalin.

Kulmissa pyörimistä

Toiseen erään kotijoukkue saapui kavennus silmissään. Pikkupedot painostivatkin paikoin varsin mallikkaasti, mutta montaa hyvää maalipaikkaa eivät isännät pystyneet luomaan. Vierasjoukkue pyrki pitämään huolen siitä, että turkulaisvahti Atte Engrenillä on selvä näköyhteys kiekkoon ja siinä he myös onnistuivat. Osittain urakkaa helpotti sekin, että montaa Kärppien pelaajaa ei maalinedustalle meno kiinnostanut aivan yhtä paljon kuin kulmiin hakeutuminen.

– Me keskityttiin puolustuspeliin ja maalinedustan putsaamiseen. Kärpät taisi jonkun kerran kyllä päästä laukomaan tosi vaarallisiltakin paikoilta, mutta pääsääntöisesti semmoisista, mistä maalivahdin pitää kiekot torjuakin, ynnäsi turkulaiskäskijä Lehtonen.

Erä ei kovista torjuntatilastoista huolimatta tarjonnut hirvittävästi elämyksiä. Kuitenkin seasta löytyi muutama huikea suoritus, joista molemmista vastasi vierailijat. Torjuntatyöskentelyllään ottelussa vakuuttanut Engren koppasi hanskallaan ensin Petr Tenkratin laukauksen aivan avopaikasta, josta turhautuneena Tenkrat nappasi itselleen jäähyn seuraavan aloituksen jälkeen. Toisessa päässä puolestaan ihastutti ottelussa loistanut Hattunen, joka pyöritteli Kärppien Martin St.Pierren sekä Timo Helblingin kulmapelissä solmuun ja käveli kiekon kanssa vielä maalinkulmallekin. Irtopalaan pääsi mailoineen hienon ottelun pelannut Marko Virtala, joka päätti pitkän kuivan kautensa sutimalla kiekon ensimmäistä kertaa verkon perukoille tällä kaudella.

TPS juhli tiistai-iltana Raksilassa.

Muodollisuus

Kärpät ei saanut kolmannen erän alkuun ylimääräistä vaihdetta silmään vaan joutuivat kerta toisensa jälkeen laukomaan kaukaa ilman maskia. Muutamat vaaralliset paikat Engren hoiti maalillaan tyylikkäästi ja olikin menossa jo kohti upeaa nollapeliä. Kärppien nelosketju kuitenkin pilasi täydellisen illan Engreniltä juuri ennen kolmannen erän puoliväliä. Ikävissä merkeissä uransa ensimmäisen liigamaalin sorkki sisään 19-vuotias Tomi Körkkö maalin edustalta. Kärppien nelosketju keräsi myös päävalmentaja Hannu Aravirran kehut.

– Me oltiin tänään selvästi nice-guy neloskenttää lukuunottamatta, jolla kyllä oli haalarit päällä koko ajan pelin alusta saakka, ärtynyt Aravirta tilitti.

Hetken aikaa näyttikin siltä, että Kärpät saisi TPS:n laitettua ottelun lopussa ahtaalle. Ykkösketjuun nostettu Juho Keränen sai kuitenkin kiekon vain tolppaan asti, kunnes turkulaiset lopettivat isäntien pyristelyn. Vieraiden kultakypärää kantanut Markus Nordlund nosti hyökkäystä ja syötti Erkinjuntin laukaisupaikalle. Erkinjuntti tälläsi kohti maalia ja puolustajasta kimmahtaneen irtokiekon sijoitti tyhjiin Michal Birner. Ottelun viimeisen osumalle ei nuori kärppävahti Tomi Karhunen voinut mitään, sillä hän ei ollut ehtinyt edellisetä torjunta-asennosta vielä siirtyä.

Seuraavaan otteluun TPS saa vastaansa Jokerit Helsingistä.

– Ajellaan ensin turkuun ja torstaina tulee Jokerit vastaan. Se on uusi haaste ja koitetaan peli kerrallaan kuroa muiden etumatkaa umpeen.

Kärppäluotsi Aravirta ei vielä katsonut tulevaan Ilveksen vierailuun.

– Ensin pitää saada tää maku pois suusta ja se on selvä juttu, että meidän pitää huolehtia jokainen siitä, että ollaan valmiina. Jokaisen pelaajan pitää valmistautua siten, että on torahampaat esillä valmiina taistelamaan voitosta. Ei siten, että ompas kivaa ja saisinpa pisteitä itelle.