Kärppämopo kiri Pelikaaniskootterin ohi

Ilman kumpaakin tsekkitähteään peliin lähtenyt Kärpät pyristeli tahdottomana kaksi erää Pelicansien kynsissä. Kolmanteen erään kärppäjoukkue tulikin sitten isolla vaihteella ja pyyhkäisi vastustajansa kumoon.

Uusia kasvoja rostereissa

Kärppien hyökkääjäpulaa oli hankittu paikkaamaan Kajaanin Hokista Jani Tuppurainen. Juniorina Kärpissä pelannut Tuppurainen on kiertänyt rapakon takaa junnusarjoista Kiekko-Ouluun, sieltä mestisseura Kajaanin Hokkiin, ja nyt siis ensimmäiseen liigaotteluunsa. Allekirjoittanut odotti mielenkiinnolla tätä Kiekko-Oulun melkeinpä sensaatiomaisesti divarikarsintaan johtaneen rämäpäisen hyökkääjän otteita (mm. viimeisessä ottelussa Hokkia vastaan Tuppurainen loppuminuuteilla tappion näyttäessä jo selvältä sai päähänsä ajella vastustajan veskarin...). Näytönpaikat jäivät kuitenkin ensi pelissä ensi erän jälkeen vähiin, kun Potaichukille annettiin tilaa uurastaa kahdessa ketjussa. Mutta viltin kautta voittoon, näin se on nähtävä.

Pelicansiin on taas siirtynyt neljän pelin ajaksi Tapparan riveistä ennen kovista otteistaan tunnettu Toni Mäkiaho. Ketju Jääskeläinen – Kauppila – Mäkiaho oli kyllä hyökkäyspäässä vahva, mutta lähinnä loistavaa kautta pelaavan Kauppilan ansiosta. Mielenkiintoista on nähdä kuinka kaikkien aikojen jäähytilaston ykkösen ura tästä jatkuu.

Ja olihan siellä pelikin

Kärppien keskittyminen peliin ei ollut otteluun lähtiessä lähelläkään Husseinmaisia lukemia (100 %). Kiekko ei suostunut (vielä) pomppimaan miesten mielen mukaan ja Pelicansilla oli helppo työ pitää oma päänsä puhtaana. Kärppien alakerrassa sen sijaan tehtiin ns. ”Suutariset” ja Setzinger kiitti namupassista ampuen kiekon verkkoon.

Toinen erä ei tuonut suuria muutoksia. Tämän kauden Raksilan pienilukuisin yleisö huokaili todistaen ponnettomia, enimmäkseen pienestä kulmasta ammuttuihin laukauksiin päätyviä hyökkäyksiä ja kaipaili telakalle telottujen tsekkitähtiensä perään. Pelicans ei turhia siekaillut, vaan pitkään kestäneen näyttävän pyörityksen jälkeen kieputti Julkunen Kauppilan syötöstä johtolukemiksi jo 0-2.

Hauki rannasta, lapa jäähän ja valot vilkkuu

Kolmanteen erään Kärpät tuli uudella ilmeellä. Vain viisitoista sekuntia ehti pelikello tehdä duuniaan, kun kiekko alkoikin pomppia kärppätahtiin. Potaichuk ohjasi Kukkosen siniviivavedon ohi Rämön ja tämä tiesi hirvittävän kirivaiheen alkua. Vajaa seitsemän minuuttia kun oli pelattu kynäili Aarnio tyylikkäästi pakin kahville ja Rämön kanssa nokikkain. Maalia ei tullut, mutta ylivoimapeli kuitenkin pakin kaadettua Aarnion. YV toimi tällä kertaa ja Pyörälä sai kunnian tasoittaa pelin. Tästä vielä minuutti ja Pitkänen pääsi lataamaan joka pakin mielipaikalta Kärpät jo 3-2 johtoon.

Viime aikojen tapahtumat huomioonottaen pari seuraavaksi tullutta jäähyä pisti hiukan silmään. Ensin Niskavaara huiteli ikävän näköisesti Jokista sormille. Jäähyn aikana rumasti mailaansa käytti sitten Pelicans-pelaajan käsivarteen Lievers ja sai siitä rangaistuksen. Ei hyvä. Vahinkoja ja isoja otsikoita ei kuitenkaan saatu tällä kertaa aikaiseksi.

Noin viisi minuuttia ennen loppua kiekko oli jälleen Rämön selän takana mutta maali oli käynyt aiemmin pois paikaltaan joten hylättävähän se oli. Neljä minuuttia ennen loppua Hirvonen komensi Rämön maalin suulta pois, kun kummallakin joukkueella oli mies jäähypenkillä. Yrittänyttä ei tällä kertaa palkittu, vaan Lievers riisti kiekon puolustuspään siniviivalla ja kävi tylysti vippaamassa kiekon tyhjiin. Pelicans yritti uudemman kerran ilman veskaria hakea tasoitusta mutta loppukiri tyrehtyi Kauppilan hyökkäyspäässä ottamaan jäähyyn.

Pelimiehet

Pelicansin Kauppila oli kaksi ensimmäistä erää kentän hallitsevin hahmo. Haki maalipaikkoja todella ahkeraan, Bäckström veti vain tänään pidemmän korren. Neloskenttä pelasi myös välillä näyttävästi ja Julkusen maali oli todella hieno.

Kärpistä nousivat kolmannessa erässä esille työmyyrä Potaichuk ja nuorempi kaarti kuten Aarnio, Pyörälä ja Haataja. Bäckström torjui viimeisessä erässä muutaman pahan. Huono ei ollut vastapuolen Rämökään.

Kärppien tsekkiosasto Ton & Tenkrat pystyvät ottamaan osaa joukkueen luisteluharjoituksiin tällä haavaa. Joulutauolla kaksikko suuntaa tsekin maalle, ja suorittaa siellä omaa kuntoutusohjelmaansa.