TPS:n asenne rautaa

LIIGA / Raportti
TPS tuli Jyväskylään juuri niin latautuneena ja hurmoksessa kuin olettaa saattoi. Niinpä turkulaiset nappasivat ensimmäisen ottelupallon täysin ansaitusti. JYPille jäi asenteeseen paljon parannettavaa.

Kotijoukkue voi kiittää vaadittavaa neljää voittoa siitä, ettei sillä ole syytä paniikkiin vielä tässä vaiheessa. Yksi uinahdus sallitaan pitkässä sarjassa. On kuitenkin hyvin outoa, ettei runkosarjan voittaja löydä pudotuspelilatausta itsestään.

- Meillä pitää olla enemmän painetta. Tänään paineet menivät siihen, kun mietittiin sitä, pelataanko alussa vai eikö pelata, tuhahti Risto Dufva viitaten pelaajayhdistyksen mielenilmaukseen.

Todellakin. Hurrikaaniryhmän kapteenilla J-P Hytösellä oli ennen ottelun alkua kovasti asiaa päätuomarikaksikolle. Arvatenkin siinä selvitettiin tuomareille sitä, mitä tulee tapahtumaan. TPS:n kapteenistoa moinen neuvonpito ei näyttänyt kiinnostavan.

Ottelun kulminaatiopiste jo avauserässä

JYP sai ottelulle kuin vahingossa unelma-alun, kun Sami Venäläinen otti kaksiminuuttisen kyynärpäätaklauksesta. Tuomas Pihlman pääsi sivaltamaan mielipaikaltaan keskisektorilta Kalle Koskisen reboundin sisään.

Pian avausosuman jälkeen Aki-Petteri Berg kuittasi itselleen kaksiminuuttisen niin ikään kyynärpäätaklaukesta ja viisiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Tuomio oli melkoisen kova, vaikka Bergillä kieltämättä paloivatkin hihat JYPin Filip Riskaan, joka osoitti heti avausottelussa olevansa todellinen play off-pelaaja.

JYP ei kuitenkaan saanut ylivoimallaan mitään aikaiseksi, vaikka Jarkko Immosen johtama ykkösnyrkki pyörittikin pakkopeliä ajoittain mallikkaasti. Jäähyjen tappaminen nosti TPS:n itsetuntoa entisestään.

- Alivoima pelasi pirun hyvin. Ammennettiinkin siitä voimaa ja aikamoinen kulminaatiopistehän se koko ottelulle oli, kommentoi vierailijoiden päävalmentaja Kai Suikkanen.

Kun itse ei tehdä, vastustaja tekee. Tuo jääkiekon perusväittämä piti jälleen kerran paikkansa. Ajassa 15.12 TPS:n illan hahmo Kyle Klubertanz tinttasi viivalta lukemiksi 1-1. Tilannetta edelsi Mikko Hakkaraisen harhasyöttö omalla hyökkäysalueella suoraan Ilari Filppulan lapaan. Tästä turkulaiset saivat aikaiseksi nopean vastahyökkäyksen edellä mainituin seurauksin.

Avauserää värittivät runsaat jäähyt, joista ei voi kuitenkaan syyttää niinkään joukkueita. Päätuomarikaksikko Kruus-Vuohtoniemi oli päättänyt ottaa pelaajilta luulot pois. Onneksi enin pätemisen tarve jäi avauserään.

Lopullinen niitti ja katseet Turkuun

Toinen erä oli yli puolenvälin melkoista TPS-painostusta. Tulostakin syntyi, kun Klubertanz teki illan toisen osumansa ylivoimalla.

- Yllättävältä maalintekijältä pari hyvää maalia, Suikkanen kehui tasoansa hurjasti nostanutta puolustajaansa.

JYPille tarjottiin vielä kolmannessa erässä kahden miehen ylivoimaa, mutta kiekkoa leivottiin pelaajalta toiselle aivan liikaa. Salakin heikkouksia oli kyllä scoutattu, mutta kunnolliseen sivuttaisliikkeeseen miestä ei saatu, eikä kakkoskiekkoihinkaan ollut halukkaita.

Lopullisen niitin TPS teki ajassa 55.40. Kiekko pomppi vaikeasti yli Wallinheimon, joka ei tosin muutoinkaan yltänyt virkaveli Salakin tasolle. Lopputulos 1-3 oli täysin oikeutettu, eikä selittelyille jäänyt sijaa.

Molemmat valmentajat korostivat sitä tosiseikkaa, että nyt on nähty vasta ensimmäinen koitos, eikä mikään ole ratkennut suuntaan tai toiseen. Jyväskyläläisittäin lohdullisimmin lausui Filip Riska.

- Me ollaan parhaimmillamme, kun on pakko voittaa, totesi Pietarsaaren mies hieman murteellisella suomellaan.

Lauantaina runkosarjan voittaja ei ole vielä selkä seinää vasten, joten nautittaneenko Turussakin hunajata?

» Lähetä palautetta toimitukselle