Perrin johti JYPin voittoon

Hippoksen iltaan saapuneet JYP-kannattajat saivat makeaa mahan täydeltä, kun kovien odotusten kera Jyväskylään palannut Eric Perrin upotti Lahden Pelicansin kahdella maalillaan. Toinen osumista syntyi jatkoajalla, jonne järkevästi pelannut Pelicans onnistui ottelun venyttämään.

Keskiviikkoinen kamppailu JYPin ja Pelicansin välillä käynnistyi varovaisissa merkeissä ja alku oli melkoisen tunnustelevaa. Pelicans onnistui tulemaan muutamaan otteeseen JYPin alueelle, mutta mitään vaarallista lahtelaiset eivät saaneet aikaan.

Erä ei ehtinyt kauan vanheta, kun JYPin nelosketjum Olli Sipiläinen iski suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi isäntien avausosuman. Tästä hurrikaanipaidat näyttivät saavan energiapiikin suoraan reisilihaksiin ja pussileuat jäivät totaalisesti isäntien jyräämiksi.

JYP vyörytti muutaman komean vaihdon, jossa taklauksia rymisteltiin lahtelaisten niskaan sitä tahtia, että hauskuus oli vierasjoukkueen rivistöistä kaukana. Muunmuassa Jari Jääskeläinen ja Jonne Virtanen jymisyttivät Hippoksen pleksejä Pelicans-pelaajilla.

Hyvän fyysisen pelin lisäksi kotijoukkue, ja etenkin sen ykkösketju Antti PihlströmEric PerrinJani Tuppurainen, pyöritti peliä komeasti Pelicansin päädyssä. Myös isäntien oman pään peli toimi niin kiekollisena kuin kiekottomanakin mainiosti.

Loppuerästä jyväskyläläiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaakin, mutta tämä pikemminkin sekoitti hurrikaanipaitojen pelirytmin. Lopputulema oli suvereeni erävoitto JYPille kenttätapahtumien valossa, mutta niukka 1-0 tulos valotaululla.

Hurrikaani laantuu

Aivan toisen erän alkuun Pelicans pääsi kokeilemaan omaa miesylivoimaansa, kun kotijoukkueen Jari Jääskeläinen sai hieman kyseenalaisen jäähyn ryntäyksestä. Pelikaanien ylivoima oli saamatonta, mutta heti jäähyn päättymisen jälkeen JYP toheloi omalla alueella ja ex-JYP Jyri Marttinen ampui napakalla ranteella kiekon ohi voimattoman Pekka Tuokkolan.

Oli syy alkuerän jäähyissä tai Pelicansin maalissa, pelinkuva muuttui toisessa erässä täysin. JYPin suvereeni ote taantui ja lahtelaiset pääsivät otteluun mukaan. Peli alkoi muuttua tasaiseksi vääntämiseksi. Kotijoukkueen otteen herpaantuminen tuli selvästi näkyviin, kun Pelicans kaatoi lisää jäätävää vettä JYPin niskaan. Lahtelaisille tyypillisen suoran hyökkäyksen päätti näppärään ohjausmaaliin Tommi Paakkolanvaara.

Illan juhlituin sankari. Eric Perrinin paluu ei jättänyt ketään kylmäksi, kaksi maalia ja muutenkin vahvaa vääntöä.

Pelicans ehti nauttia johtoasemastaan kuitenkin vain kaksi minuuttia, kun JYP pyöritti ylivoimaa ja illan seuratuin pelaaja täytti kotiyleisön odotukset. Sami Vatanen heitti kiekon maalille, josta Perrin ohjasi sen ohi hyvin pelanneen Niko Hovisen. Loppuerä väännettiin tasaisesti ja sekavuus vaivasi molempien joukkueiden peliä. JYPin ensimmäisen erän oman pään valppauskin oli kadonnut nyt jonnekin.

Tasaista vääntöä

Kolmas erä ei toisen erän tapaan tarjonnut upeita otteita kummaltakaan joukkueelta. Erän loppua kohti tarkkaavaisuus senkuin lisääntyi. Molemmat joukkueet saivat kuitenkin paikkansa ratkaista ottelu edukseen.

Pelicansilta vaarallisimmista pyörityksistä vastasi Dwight Helmisen johtama ketju, jossa laidoilla operoivat Lou Dickenson ja Mike York. Ottelun viimeminuuteilla kotijoukkue oli aktiivisempi ja yritys palkittiin lopulta, kun vierasjoukkue joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Kiekkoa ei enää varsinaisella peliajalla kuitenkaan maalin saatu ja näin ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Perrin sivaltaa ratkaisun

Jatkoajan isännät pääsivät aloittamaan ylivoimalla ja muutaman hyvän paikan jälkeen painostus tuotti tulosta, kun Perrin oli nohevimpana Sami Vatasen laukomassa irtokiekossa. Kanadalainen siirsi kiekon puolityhjään maaliin ja jyväskyläläisten juhlat olivat valmiit alkamaan.

Koitoksen jälkeen molempien joukkueiden valmentajat olivat melko tyytyväisiä ottelun lopputulokseen.

– Kova fyysinen rutistus. Tasainen peli. Kotiläksyt oli unohdettu siltä osin, että Pelicans pääsi tekemään maalin suorasta hyökkäyksestä, joka meidän olisi pitänyt lukea pois, kommentoi Risto Dufva illan kamppailua.

– Toteutettiin pelisuunnitelmaa muuten hyvin, mutta alivoimalla tuli muutamia virheitä. Lopputulos oli varmastikin melkolailla oikea, JYP oli hieman vahvempi. Kolmea pistettä tultiin aidosti hakemaan, mutta oltaisiin voitu jäädä täysin ilman pisteitäkin tänään, muotoili puolestaan vieraiden käskyttäjä Mika Toivola.

Molemmilta valmentajilta kysyttiin kuinka tyytyväisiä he ovat ulkomaalaisvahvistustensa peliin. Toivola oli tyytyväinen kaikkiin viiteen ja Dufvakin ilmoitti olevansa tyytyväinen kahteen ulkomaalaispelaajaansa, Eric Perriniin ja Filip Riskaan.