JYP liian perso virheille

LIIGA / Raportti
Jyväskylän jääkiekkoillassa kohtasivat JYP ja HC Sparta Praha. Ottelun voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen Praha jatkoajalla lukemin 4-5.

JYPin entisen tähtipelaajan, Petr Tonin, vierailu entiselle työpaikalle venyi hieman suunnitellusta, 60 minuutin peliajasta jatkoajalle, mutta lopulta pisteet korjasivat vierailija HC Sparta Praha lukemin 5-4.

Vaikka Praha voitti lopulta ottelun, pystyi JYPin päävalmentaja, Jyrki Aho, näkemään myös positiivisia asioita joukkueensa esityksessä.

– Täytyy olla erittäin tyytyväinen siihen, että me tulimme jälleen takaa tasoihin. Se kertoo jotain tästä ryhmästä. Oikeanlaista JYP-sitkeyttä. Se on aina hatunnoston arvoinen asia, Aho kommentoi.

Ei Aho kuitenkaan aivan tyytyväinen suojattiensa esitykseen ollut. Spartalaiset saivat maalinsa lähinnä hurrikaaninuttujen virheiden myötä. Näin alkuvaiheessa kautta pelaaminen ja kommunikaatio eivät ole vielä kerinneet hioutumaan parhaimpaan, joten harhasyöttöjä ja kiekon menetyksiä keskialueella tulee tavallista enemmän.

– Maalit tulivat liian suurista virheistä, mutta olemme tässäkin asiassa vielä opin tiellä.

Jyrki Ahon suojatit paiskivat läpi ottelun valtavan määrän töitä ja olisi pystynyt mättämään enemmänkin maaleja, mutta Spartan maalivahti Vojtech Sedlacek ja Sparta-puolustus pystyivät estämään useimmat yritykset.

– Työn tekeminen on ollut meidän mottona jo monta vuotta, Aho naurahtaa.

– Me teemme paljon töitä maalien eteen ja joskus ne sieltä tulla tupsahtavat. Se on kuitenkin positiivinen asia, että meiltä löytyy laajalta rintamalta maalintekijöitä, Aho jatkaa.


Ottelussa riitti vauhtia.

Alku taas vaikea

JYP aloitti ottelun jälleen huonosti. Chomutovia vastaan jyväskyläläisjoukkue päästi 2 maalia aivan ottelun alussa, eikä ottelu alkanut Sparta Prahaakaan vastaan kovin maireasti. Praha-hyökkääjä kilisteli Tuomas Tarkin vartioiman JYP-maalin ylärimaa jo ensimmäisellä minuutilla.

JYPin yrittäessä pyristellä peliin mukaan, Praha iskee. JYPin epäonneksi linjatuomari ei kerkeä väistämään purkukiekkoa vaan kiekon osuessa linjatuomarin jalkaan, se jää Prahan hyökkäysalueelle. Muuan Ari Vallin lähettää hätäisesti pomppivan kiekon kohti JYP-maalia ja huolimaton Tarkki päästää kiekon taakseen.

– Tiesimme, että saamme kovan joukkueen vastaan. Näissä peleissä vain ei aina aivan tiedä, että mitä tulee vastaan. On helpompaa lähteä peliin, jossa tietää mitä tulee vastaan. Esimerkiksi Sparta Prahan trap-pelaaminen oli sellaista, jota Suomessa ei näe koskaan, Aho selittää.

JYPin nuoret alkavat vihdoin astua esiin

Pelipäiväksi määrätty elokuun sunnuntai oli varmasti useimmille ihmisille aivan tavallinen päivä. Ei mitään erikoistapahtumaa. Seuraavana päivänä se arki taas alkaa.

Kyseinen päivä ei ollut välttämättä tavallinen aivan kaikille. Ainakaan heille, jotka olivat sinä sunnuntai-iltana ihastelemassa European Trophy -jääkiekkoa Jyväskylässä. JYPin nuorten pelaajien näytöt osaamisistaan sekä sävähdyttivät että saivat yleisön haukkomaan henkeään. Räikeimmin esille nousi 18-vuotias Topi Nättinen.

Chomutovia vastaan käydyn kamppailun perusteella, jotkut osasivat jo arvata mitä tuleman piti. Nättinen loisti myös Prahaa vastaan ja viimeistään 1-2-kavennusmaalin myötä ihmiset ymmärsivät minkälaisen pelikäsityksen omaava pelaaja Nättinen oikein on. Nättinen saattaa saada paikan peräti liigamiehistöstä.

– Emme ole pystyneet viime vuosina tuomaan tarpeeksi uusia pelaajia Akatemiasta ja nyt meillä on halu ja tarkoitus antaa näille nuorille pelaajille mahdollisuuksia. Olen ylpeä näistä kaikista nuorista miehistä. Topi on saanut paljon vastuuta ja hän on pelannut hyvin. Antaa mennä vaan, Aho kertoo hymyillen.

Jyväskylän ET-viikonloppu on tältä erää ohitse ja seuraavaksi European Trophyn merkeissä JYP matkaa Bratislavaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle