Pronssi matkasi Tampereelle

Tappara otti tahtovoiton helsinkiläisjoukkueesta. Tamperelaisten ottelun sankari oli hattutempun taiteillut Nichlas Hardt.

Ojanen lupaa ratkaisun ennen kesää
[lue lisää]

Pronssipelin otokset
[katso kuvat]

Jokerit peluutti hyvin esintyneitä nuoria vahvistuksia runsaasti, joille tilaa antoivat katsomossa istuneet Kim Hirsovitch, Petri Varis, Robert Kantor, Matt Hussey ja Kalle Kerman. Joukkue lähti siis varsin erikoisella asetelmalla peliin. Erikoista ottelussa oli myös se, että Ilmalaan oli saapunut ehkä kauden suurin vieraiden faniryhmä, joka oli suurella volyymillä pelissä koko ajan mukana.

Ensimmäisessä erässä Tappara pääsi heti alussa johtoon tanskalaisen Hardtin osumalla. Jokeriveska Puurulan edessä ei ollut maskia kun Hardt kikkaili ohi Mikko Kaltevan ja Tobias Salmelaisen. Tapparalla oli johtomaalin jälkeen enemmänkin tilaisuuksia kasvattaa johtoasemaansa. Paras niistä tarjoiltiin ehkäpä Jussi Halmeelle, mutta Puurula pysäytti laukauksen.

Jokerit pääsi ylivoimalle ajassa 7:38 ja sai vasta tuolloin otteen pelistä. Ensimmäinen pyöritys ja kunnon tilaisuus ratkaisuun tyrehtyi tamperelaisten maalivahtiin Mika Lehtoon. Toista tilaisuutta joukkue ei hukannut ja Kim Strömbergin ja Tommi Santalan avustuksella siirsi Ville Leino kotijoukkueen tasoihin.

Ansaittu voitto

Jokerit pelasi hieman nukuksissa ainakin ensimmäisen erän ja heräili vasta toisessa. Tappara puolestaan jaksoi yrittää ja pyörittää kiekkoa minkä ennättivät. Jokereiden piristysruiskeena toimi nuori neloskenttä, joka kiitti peliajasta viemällä isännät toisen erän alussa johtoon. Ossi Saarinen ja toisen syöttöpisteen saalistanut Kim Strömberg tarjoilivat näyttävästi Jiri Veistolalle, joka pisti kiekon verkkoon.

- Nuoret pelasivat todella hyvin. Strömberg on taitava ja motivoitunut ja hänellä on hyvä tulevaisuus edessä. Sama koskeen Veistolaa, viimeistä kertaa Jokereita ohjastanut Doug Shedden kannusti pelin jälkeen.

Tappara tuli tasoihin vasta 19-vuotiaan Hardtin toisella osumalla alle minuutin kuluttua Jokereiden johtomaalista. Syöttäjiksi merkittiin ketjukaverit Juha Kiilholma ja Steve Saviano. Sen jälkeen peli ennätti käydä hieman reilun minuutin verran, kun Mikko Kalteva vei Jokerit jälleen johtoon. Syöttöpisteet jaettiin Arto Koivistolle ja lähes satakiloiselle pakille Heikki Hyvöselle. Jokerit johti 3-2.

Hardt viimeisteli hattutemppunsa Anssi Salmelan ja Jussi Halmeen syötöstä, kun erää oli jäljellä vain yhdeksän sekuntia. Tilanne tiukasti 3-3.

- Kyllähän tämä peli piti voittaa, kun tälläinen on kerran järjestetty. Voitimme, koska meillä oli viikko aikaa levätä, puheli yhden syöttöpisteen saalistanut Anssi Salmela.

Kolmen hienon pikamaalin jälkeen toinen erä oli Tapparan jäähyjä toinen toisensa perään ja Jokereiden ylivoimaa. Kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt maalintekoon. Toinen erä oli jäähyjen ansiosta Jokereiden hanskassa, vaikkakin maaleja ei sen enempää nähty.
Viimeisessä erässä peli ratkeaa maalinedustilanteessa, jossa Marko Kauppinen ohjasi kiekon vahingossa omaan maaliin. Pistetilastoihin maali merkittiin kiekkoon edellisen kerran koskeneelle Janne Ojaselle ja syöttäjiksi Timo Koskela ja Teemu Aalto.

- En usko, että tämä oli Jannen (Ojasen) viimeinen peli. Musta vaan tuntuu, että hän jatkaa vielä, Tapparan valmentaja Rauli Urama kommentoi huhuja Ojasen uran lopettamisesta.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Erän loppu oli sekavaa haparoilua, jossa kiekko kulki kiivaasti siniviivalta toiselle. Jokereille oli erittäin hankalaa saada kiekkoa Tapparan päätyyn saati kunnon vetoa aikaiseksi. Kotijoukkueen aikalisä ajassa 18:52 ja Puurulan veto pois maalilta ei auttanut. Tapparan koko joukkue otti pronssimitalin vastaan iloisena ja kiitti ansaitusti valtaisaa fanijoukkoa.

- Olisin halunnut voittaa, mutta nyt olen tehnyt työni täällä, Shedden harmitteli.

- Positiivinen kuva näistä kahdesta kaudesta, matkan on jatkuttava eteenpäin, Urama jätti terveisiä.