Miikka Männikkö ratkaisi voiton Ilvekselle

Jokerit johti tiistai-illan ottelua kahteen eri otteeseen kahdella maalilla, mutta Ilves tuli tasoihin ylivoimaosumilla ja nappasi lopuksi voiton voittomaalikilpailusta.

Illan erikoisuutena esiteltiin epätasainen jäähyminuuttien jakaantuminen. Kotijoukkue keräsi varsinaisella peliajalla yhdeksän kahden minuutin rangaistusta, kun vieraat selvisivät kahdella jäähyllä.

- Otettiin paljon tyhmiä jäähyjä, ja tänään siinä tuomaritkin avusti, Tomek Valtonen kommentoi jäähysumaa ottelun jälkeen.

Illan seuratuin pelaaja Valtonen ei ollut paluuottelunsa lopputulokseen tyytyväinen.

- Pelistä ei ole kovin paljon kommentoitavaa. Käkeen tuli ja kurittomasti pelattiin, siinäpä se, Valtonen analysoi ottelua.

- Ensimmäisessä erässä tuntui siltä, että keuhkot lähtee irti ja maitohapot tunkee joka paikasta, mutta kolmannessa oli jo parempi olo. Ei tässä montaa peliä tarvitse, niin olen jo hyvässä iskussa, Valtonen mietti omaa peliään.

Ottelun ensimmäisen erän jälkeen ei Ilveksen voitto käynyt varmasti juuri kenenkään mielessä, niin ylivoimainen kotijoukkue oli avauserässä. Jokerit tuntui saavan vaarallisen maalitilanteen toisensa jälkeen, kun Ilves pyöri laidoissa ja kulmissa ja laukoi vailla maskia. Mikael Vuoriolla oli helppo työ napsia vieraiden laukaukset.

Kahdeksan minuutin kohdalla Mikko Kalteva syötti Juha Lindille, joka eteni Tomi Mäen kanssa kentän läpi suoraviivaisesti kohti Hannu Toivosen vartioimaa maalia. Tilanne päättyi Mäen viimeistelemään ottelun avausmaaliin, 1-0.

Kaksi minuuttia myöhemmin Joey Tenute sai kiekon keskialueen tuntumassa, ja luisteli karkuun tilanteessa alimpana Ilveksen pelaajalta olleelta Jesse Niinimäeltä. Tenute lirutti kiekon Toivosen haaroista sisään, 2-0, ja peli vaikutti jo pelatulta.

Ilves ryhdistäytyy

Vaikka lehdistökatsomossa ehdittiin jo arvailla kuinka isot voittolukemat Jokerit ehtii iskeä, luisteli ottelun toiseen erään täysin uudistunut Ilves. Sami Torkin ottaman estämisjäähyn aikana Hannu Toivonen esitti muutaman tärkeän pelastuksen, ja rangaistuksen loppuhetkillä Janne Hauhtonen ja Juha Lind törmäsivät toisiinsa Ilveksen siniviivalla, ja ylivoimakuvio kuivui lopullisesti kasaan.

Jokeripäädyssä nähdyn aloituksen jälkeen kiekko ajautui kulmaukseen, josta pelivälineen kävi kaivamassa esille Jesse Niinimäki. Tiistaina julkistetun loppukauden kattavan sopimuksen tuore omistaja Niinimäki näki maalin edustalla täysin vapaana päivystäneen Jarkko Kauvosaaren, joka tökkäsi kiekon ensimmäisen kerran ohi Vuorion, 2-1.

Ajassa 29. 51 Jyrki Louhi järjesti itsensä rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta. Jäähyn aikana Ilves sai kuvionsa pyörimään reilusti yli minuutin putkeen, mutta hyvät laukaukset jäivät kokonaan puuttumaan. Jäähyn lopussa Louhi sai kiekon heti astuessaan ulos rangaistusboksista. Mies polki suoraan läpiajoon, ja Toivonen oli voimaton, 3-1.

Louhen maalin jälkeen jokerileirissä ei sitten enää juhlittukaan. Puolustajat Antti Hulkkonen ja Marko Kauppinen ottivat peräkkäiset jäähyt, eikä Ilves jättänyt 5-3-ylivoimaansa käyttämättä. Kuvio ehti pyöriä vain 14 sekuntia, kun Miikka Männikkö hakkasi Vuorion torjuman kiekon maalin edestä sisään, 3-2.

Ilves tulee rinnalle ja ohi

Ottelun viimeisessä erässä Jokereiden paras pelaaja oli selkeästi maalivahti Mikael Vuorio. Hän esitti monia tärkeitä pelastuksia, jotka lopulta toivat isännille yhden pisteen.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 2.26, kun ottelu oli tasalukemissa 3-3. Maali syntyi Tom Koiviston koukkaamisjäähyn aikana. B-pisteeltä tykittänyt maalin isä Markus Seikola oli eräs ehdottomia Ilveksen onnistujia. Mies pelasi koko ottelun selvästi erittäin hyvällä itseluottamuksella, ja saalisti tänäänkin tehopisteet 1+1.

Seikolan tasoituksen jälkeen Jokerit keräsi neljä jäähyä, mutta Ilves ei enää onnistunut kasvattamaan johtoaan. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä molemmat joukkueet vaikuttivat olevan kiinnostuneita varmistamaan edes sen yhden pisteen.

Jatkoajallakaan ei ihmeempiä esitetty, ja viisiminuuttinen sujui ilman tilastomerkintöjä summerin sointiin saakka. Samalla hetkellä Tomek Valtonen, Geoff Platt, Marko Kauppinen ja Troy Milam aloittivat keskialueella kahakan, jossa tunteet kävivät kuumina. Kauppinen intoutui heittämään jo hanskansakin jään pintaan, mutta linjatuomarit ja kentällisten loput pelaajat tulivat riitapukarien väliin, eikä valsseja nähty.

Voittomaalikilpailussa nähtiin vain yksi maali, kun heti ensimmäinen laukoja Miikka Männikkö ujutti kiekon sisään Vuorion hanskaa hipoen. Sen jälkeen sekä David Ling että Jesse Niinimäki yrittivät omilla vuoroillaan harhautuksia, mutta kassarit olivat etevämpiä. Janne Hauhtonen ja Sami Torkki esittivät hieman väsyneen oloiset vedot, ja kun Joey Tenute laukoi päätypleksiin, pääsivät tupsukorvat tuulettamaan vierasvoittoa.

- Ei me tänään hyvin pelattu. Sinniteltiin maalin takana koko ajan, ja rankkareissa on aina onnenkantamoista, Jesse Niinimäki sanoi ottelun jälkeen.

- Hyvät kaksi pistettä vieraista. Ensimmäisen erän jälkeen tuntui siltä, ettei saada mistään kiinni, ja mietittiin sitten kopissa vieraspelaamisen erikoiselementtejä, Ilveksen valmentaja Sakari Pietilä mietti taiston tauottua.

Jokereiden kuntokäyrä on Ilves-ottelun jälkeen entistä huonompi, ja mestaruusjuna on tällä vauhdilla jo pahasti karkaamassa.

- No niitä kiekkokliseitä tähän voi vain sanoa. Jokaisen on katsottava peiliin. Ei saa ainakaan ottaa tyhmiä jäähyjä, niin kuin minä tänään otin, vaikka meillä oli ylivoima, Valtonen mietti.

Ilves ja Jokerit kohtaavat uudestaan tämän viikon lauantaina, ja tiistain perusteella Ilves lähtee otteluun hyvistä asemista.