Jokerit ratkaisi kolmannen erän alussa

Jokerit ja Ilves taistelivat Helsingissä tasaväkisesti kaksi erää, mutta päätöserän toisella minuutilla kotijoukkue iski kahdesti. Jokerivoiton kapellimestarina hääri ruotsalaislaituri Fredrik Bremberg, joka viimeisteli itse yhden ja syötti kolme täysosumaa.

Helsingin Jokerit aloitti kolmen kotiottelun viikkonsa voitolla Ilveksestä. Joukkueen esitys vaipui pirteän avauserän jälkeen alkusyksystä tutulle tasolle, mutta kolmanteen erään Jokerit tuli ryminällä. Ensin Fredrik Bremberg käänsi Juuso Akkasen luistimen kautta kotijoukkueelle johtomaalin. Heti perään Tom Koivisto kiitti Ilves-puolustusta kunniakujasta ja vei isännät 4–2-johtoon.

– Kolmas erä lähti heti hyvin käyntiin. (Tomi) Mäen ketjulta tuli hyvä karvausvaihto, kertasi jokeriluotsi Hannu Aravirta maaleja edeltänyttä erän avausvaihtoa.

Kahden maalin tappioasemassa Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Esa Pirnes huitaisi Antti Hulkkosta luistimiin. Jokerit kuitenkin kesti alivoimansa ja rankaisi Ilvestä omalla ylivoimallaan.

Bremberg järjesteli paikan Jukka Hentuselle, jonka laukauksen Juha Pitkämäki torjui heittäytymällä kyljelleen. Paluukiekossa oli ensimmäisenä Pirnes, joka viimeisteli ottelun loppulukemiksi 5–2.

– Erikoistilannepelaamisesta on paljon kiinni. Tähän asti olemme pelanneet huonosti molempia, tänään onnistuimme, Aravirta kiitteli.

Hentunen huippuvireessä

Jokerit sai otteluun hyvän alkusysäyksen, kun Hentunen pääsi esittelemään lyöntilaukaustaan jo sen viidennellä minuutilla. Simo Mälkiä teki hyvää työtä hyökkäyspäässä, Pirnes toimitti kiekon siniviivalta päätyyn Brembergille, jonka unelmasyöttö tavoitti Hentusen b-pisteen kaarelta.

Ilves nousi kuitenkin tasoihin vielä avauserän lopulla, kun tuorein jokerihankinta Markku Tähtinen sähläsi kiekon tuoreimman Ilves-hankinnan Ossi Pellisen luistinten kautta oman maalinsa eteen. Ensimmäisenä irtokiekkoon ehti Henri Sandvik, joka viimeisteli uransa ensimmäisen liigaosuman varsin halvalla tavalla.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon toisen erän alussa, kun Jarkko Kauvosaari ja Ville Korhonen pääsivät hyökkäämään kahdella kahta vastaan. Mikko Strömberg torjui Kauvosaaren laukauksen, mutta Korhonen pääsi iskemään mehukkaasta paikasta vastakiekkoon.

Maalin jälkeen Jokerien ykköskenttä oli iskeä toistamiseen. Tyylipuhdas hidas hyökkäys tuotti 2-1-tilanteen hyökkäyspäätyyn, mutta Hentusen syöttö Brembergille karkasi liian lähelle maalia. Ruotsalaisen jatkosyötölle maalivahdin ja maalin välistä ei löytynyt jatkajaa.

Erän puolivälin jälkeen Ilveksen Mikko Kuukka purki kiekon omalta puolustusalueeltaan toimitsija-aitioon. Jokerit rankaisi ylivoimalla välittömästi. Bremberg ja Koivisto petasivat paikan Hentuselle, jonka lyöntilaukaus puhui jälleen. Maali oli jokerilaiturille jo seitsemäs viiteen peliin.

– Toiseen erään saatiin hyvä ote. Se katkesi siihen roikkukiekkojäähyyn. Jokerit sai siitä maalin ja otteen, manasi Ilves-valmentaja Heikki Mälkiä.

– Toisessa erässä pelattiin kyllä huonosti ja osittain huolimattomasti. Yhdellä ylivoimamaalilla pysyttiin mukana, myönsi Aravirtakin.

Hyviä ja huonompia ketjuja

Mälkiä näki tappion johtuneen pääosin oman joukkueensa löysästä pelaamisesta. Erityisesti puolustuspäässä hän olisi kaivannut omiltaan kovempaa työntekoa.

– Paljon on pelaajia, jotka eivät nöyrry tekemään työtä, Ilves-luotsi sadatteli.

– Kyllä se puolustaminen aikalailla on asennepelaamista. Ollaan metrin verran perässä, reagoidaan hitaasti, kamppailukovuutta puuttuu.

Kehuja valmentajalta keräsi joukkueen nelosketju, joka Mälkiän mukaan "sentään yrittää ja taistelee". Puhtaat paperit sai myös Kauvosaaren johtama kakkonen, vaikka Marko Anttilan otteissa näkyikin maajoukkuekomennuksen aiheuttama väsymys.

Aravirta puolestaan oli iloinen, että ehjä harjoitusjakso näkyi ykkösketjun ja -ylivoiman otteissa. Mäen johtama kolmosketju sai kehut hyvästä puolustuspelaamisestaan. Kaksi tuoreempaa ketjukoostumusta hakivat vielä yhteispeliä, mikä valmentajan mielestä oli ensimmäisessä yhteisessä ottelussa varsin luontevaa.

Jokerit jatkaa kotiotteluviikkoaan perjantaina paikallisottelulla HIFK:ta vastaan. Tuohon otteluun joukkue saattaa saada sairastuvalta avukseen flunssaisen ykkösvahtinsa Juuso Riksmanin ja tulokaspuolustaja Teemu Erosen. Ilves puolestaan saa perjantaina vieraakseen Kärpät.