Jortikkaa hävettää

Ässät haki vieraspisteet Helsingistä, kun se voitti lauantaipäivän kohtaamisessa virrattoman Jokerit maalein 3-0. Pelin kuva ei tyydyttänyt Jokerien puolella lainkaan.

Aneemisesti kaksi erää pelannut Jokerit yritti päästää 0-1-tappioasemassa mukaan peliin siirtymällä kolmeen ketjuun ja sivuun joutui mm. Esa Pirnes. Muutos ei auttanut, vaan Ässät ratkaisi ottelun kolmannen erän alun kahdella maalillaan.

– Heikko esitys ja minua hävettää oman joukkueeni puolesta, omiaan voimakkaasti pelin jälkeen ohjeistanut Hannu Jortikka kuittasi.

Kolmannessa erässä oli ensin asialla oli kultakypärä Tuomas Santavuori, joka ei onnistunut puolittaisesta läpiajostaan, mutta onnistui lyömään maalin takaakin Jan Lasakin suojiin jääneen kiekon sisään.

– Kolmanteen erään tultiin hyvin, mentiin kolmeen ketjuun ja sitten aivan käsittämätön kiekonmenetys ja siihen 2-0. Sen jälkeenhän olikin sirkusta loppu, Jortikka kuvasi.

Vain hetkeä Santavuoren maalin jälkeen Ässät pääsi ylivoimalle, jonka se käytti hyväkseen. Aki Uusikartano pääsi laukomaan keskeltä ja upotti kiekon maalin yläkulmaan.

Vähän paikkoja

Jokerit tuli erien alkuihin hyvin, mutta Ässät otti pelin haltuunsa erien edistyessä. Vieraat olivat etenkin hyökkäyksien avauksissa terävämpiä ja luovempia.

Ottelun alkupuolisko ei sisältänyt paljoakaan tapahtumia. Ässät teki vähämaalisen ottelun avausmaalin toisen erän toisesta ylivoimastaan. Tapio Sammalkangas lähetti korkean kiekon kohti maalia ja laukaus ohitti Jan Lasakin.

Santavuori pelasi loppuun asti.

Jokereilla oli omat mahdollisuutensa toisen erän lopussa, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Ensimmäisen jäähyn aikana ei mitään tapahtunut, mutta yhden miehen ylivoimalla Jokerit oli saada survottua kiekon ohi Eero Kilpeläisen. Videolta ei kuitenkaan löytynyt maalia, joten erätauolle mentiin vierasjohdossa.

– Tämä oli meidän ässä. Jokainen hoiti oman ruutunsa erinomaisesti ja pystyttiin pelaamaan hyvällä liikkeellä Jokereilta ylivoimahyökkäykset pois, Ässien Pekka Rautakallio kuvasi ottelun tapahtumia.

Ottelun lopussa jaettiin vielä jäähyjä ja Ässät pääsi pelaamaan ylivoimaa useampaan kertaan. Ottelun viimeiset minuutit kuluivat kokonaan porilaisten ylivoimalla, kun Matti Kuparista taklannut Antti-Jussi Niemi ajettiin ryntäyksestä ulos. Vitosta istui kärsimässä Pirnes.

Ässät vei kamppailut

Kokonaisuudessaan Ässät oli ottelussa selvästi terävämpi. Jokerit ei missään vaiheessa saanut peliinsä tarvittavaa virtaa, vaan vieraat olivat jatkuvasti tilanteissa hieman edellä.

– Hirveä huono valmiustila tulla kaksinkamppailuihin. Ässät oli selvästi nälkäisempi ihan ensimmäisestä vaihdosta lähtien. He voittivat aloituksetkin, aivan karmeita tappioita meidän niin sanotuilla kärkipelaajilla, Jortikka kauhisteli

– Silloin kun laitetaan kroppa likoon niin hyviä asioita tapahtuu. Pelaajat blokkasivat hyvin vetoja ja Eero [Kilpeläinen] hoiti loput, Rautakallio kehui 23 torjunnalla nollapelin napannutta maalivahtiaan.

Jokerien varsinaiset maalipaikat olivat vähissä. Uusittu ykkösnyrkki Ben Eaves -Tuomas Pihlman piti kiekkoa, mutta ei päässyt vielä tarpeeksi hyvin maalintekosektorille. Ässät taas sai otetta pelistä myös ylivoimien kautta. Jokainen seitsemästä ylivoimasta aiheutti Jokerien päätyyn hyvää pyöritystä, joita Jokerit eivät saaneet purettua.

– Tässä ollaan koko viikon aikana menty hyvillä askeleilla eteenpäin siitä mistä tiistaina aloitettiin, Rautakallio ilotsi.

Jokereille pelin yskiminen tulee pahaan saumaan, sillä joukkue pelaa ensi viikolla kotiottelut tiistaina, torstaina ja perjantaina. Heti tiistain ottelussa vastaan asettuu paikallisvastustaja HIFK. Ässät pelaa seuraavaksi niin ikään tiistaina, kun se isännöi Pelicansia.