Tampereen paikallispelissä edettiin käsikirjoituksen mukaan

Ville Niemisen tuuletuksia nähtiin paikallispelissä taajaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves jaksoi Tapparan kyydissä yhden erän. Tapparan isä ja pojat -ketju dominoi kenttätapahtumia.

Lähes täysi Hakametsä todisti Tapparan murskavoittoa paikalliskilpailija Ilveksestä. Ottelun ratkaisut nähtiin toisessa erässä, jossa Tappara iski peräti neljä maalia.

Ennakoissa ja veikkauksissa ottelu oli ratkaistu jo ennen kuin se ehti alkaakaan. Tosiasiassa Ilves sinnitteli Tapparan kyydissä koko ensimmäisen erän ja monin paikoin hallitsikin ottelua. Tapparan iskemästä erän ainoasta maalista huolimatta Ilves painosti läpi erän. Vain Pekka Tuokkolan loistotorjunnat pitivät Tapparan johdossa.

Ottelun ratkaisut nähtiin toisessa erässä. Tappara iski neljä osumaa ja siirtyi viiden maalin johtoon. Ottelu oli käytännössä ohi.

Avoimien ovien päivä

Tappara aloitti ottelun vauhdikkaasti. Paluumuuttaja Ville Nieminen sai syötön läpiajoon liigadebytantti Henrik Haapalalta ja vei Tapparan 1-0-johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Ilves-puolustus nukahti tilanteessa täysin, eikä Miika Wiikmankaan onnistunut pitämään länkejään kiinni.

Tapparankin päädyssä tapahtui. Ilveksen ykkösketju pääsi pariinkin kertaan yrittämään lähietäisyydeltä Tuokkolan ohittamista. Matias Soinnun laukaus painui vain vähän ohi takakulman ja Masi Marjamäen rannelaukauksen Tuokkola torjui mailanpäällä.

Ilveksellä riitti paikkoja tulla otteluun mukaan läpi erän. Puolustaja Martti Järventie sai ylivoimalla kerran kiekon jo Tuokkolan ohikin, mutta kiekko meni maalin sijaan sivurautaan.

Erän puolenvälin tienoilla Ilves-hyökkääjä Michael Keränen purjehti näyttävästi laidasta Tappara-maalin kulmalle ja pelasi kiekon maalin sivurautojen kautta itselleen maalin eteen. Maalintekoyritys jäi kuitenkin vajaaksi, kun Nieminen sai koukattua Kerästä jäähynarvoisesti.

- Ilves oli erittäin hyvä ensimmäisessä erässä. Tuli kovaa kiinni ja oltiin vähän ahdingossakin siinä välillä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi avauserää.

Ilves tippuu kyydistä

Vielä toisen erän alussa Ilves pystyi laittamaan Tapparalle kampoihin. Erän alun paras maalipaikka syntyi Ilveksen Kai Kantolalle alivoimalla, mutta sentteri ei saanut puolittaisesta läpiajostaan kunnon laukausta.

Kun toiselle ei kelpaa, korjaa usein toinen joukkue marjat. Näin kävi tälläkin kertaa. Ensimmäisen maalin tehnyt Tapparan kakkosketju iski myös ottelun toisen osuman. Nieminen pääsi iskemään jo illan toisen osumansa Henrik Haapalan ja Aleksander Barkovin esitöistä.

Erän puolenvälin tienoilla Chris Connollyn löysähkö rannelaukaus upposi Wiikmanin jalkojen välistä helpohkosti sisään. Alle minuutti tästä Ilves joutui alivoimalle. Michael Keräsen jäähyä ehti kulua vain kuusi sekuntia, kun Barkov ohjasi Juha Leimun viivavedon sisään.

Antti Erkinjuntti teki erän lopulla Jarno Koskirannan ja Connollyn syötöistä läpiajon päätteeksi lukemiksi jo 5-0.

Kolmanteen erään Ilves vaihtoi maalille nuoren Ville Kolppasen. Kolppanen joutui uransa toisessa liigaottelussa heti kovaan paikkaan, kun Ilves otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja Tappara pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Tapparan kakkosketju kiitti mahdollisuudesta ja Barkov iski ottelun toisen maalinsa, jälleen Haapalan ja Niemisen syötöistä.

Maalista syntyneellä pelikatkolla saatiin otteluun myös hieman dramatiikkaa, kun Tappara-valmentaja Rautakorpi ajettiin pukukopin puolelle. Rautakorpi protestoi tuomareille voimakkaasti tilannetta, jossa Masi Marjamäki törmäsi Pekka Tuokkolaan karvaustilanteessa Tappara-maalin takana, eikä tuomaristo reagoinut tilanteeseen millään lailla.

- Johdetaan 5-0 peliä ja molari ajetaan maalin takana, niin eihän se kuulu lajiin, ei siinä ole mitään epäselvää, Rautakorpi kertasi tilannetta ottelun jälkeen.

Ilves rikkoi kuparisensa hetki tilanteen jälkeen Lassi Kokkalan kilauteltua ensin tolppaa ja syntyneestä reboundista pirteästi esiintynyt Michael Keränen pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin.

Jarno Koskiranta kaunisteli ottelun loppulukemat 7-1:een alivoimalla vielä hieman kolmannen erän puoltaväliä.

Ottelun ehdottomat hahmot löytyivät Tapparan kakkosketjusta. Tehot 2+2 iskenyt Ville Nieminen sekä kolme pistettä mieheen tehneet Aleksander Barkov (2+1) ja Henrik Haapala (0+3) tekivät kentällä mitä tahtoivat.

Kokenut Nieminen yltyikin ottelun jälkeen ylistämään nuoria ketjukavereitaan.

- Kyllä ne vaan on niin saatanan hyviä pelaamaan, Nieminen kuvaili.