<h3>Lukko haki pisteet Ilvekseltä</h3>

Tampereen Ilves ja Rauman Lukko kohtasivat Hakametsän jäähallissa. Tasaisen ottelun voiton vei vierailija Lukko.

Tasaista pelaamista

Peliä oltiin ehditty pelaamaan ainoastaan kaksi minuuttia, kun Teemu Harikkala syötti Lukko pelaajan läpi. Tuomas Nissinen syöksyi jalkoihin ja esti näin maalin syntymisen. Lukko ei kuitenkaan saanut mitään merkittävää aikaan ylivoimallaan.

Ilves meni johtoon erimielisyyttä herättävällä tavalla. David Nemirovsky ajoi Lukko maalille ja pisti kiekon ohi Petri Vehasen. Nemirovsky potkiskeli kiekkoa, ja päätuomari Krönn tarkisti tilanteen videolta. Tuomiona oli hyväksytty maali.

Lukko ei jäänyt ihmettelemään kauaa. Lukon kultakypärä Matti Kaipainen syötti Toni Koiviston läpi ja Koivisto nosti kiekon yli Nissisen.

Erän loppupuolen parhaat paikat siunaantuivat Lukon Pasi Saarelalle, mutta Saarela ei saanut kiekkoa sisään kummallakaan kerralla.
Ensin karkasi kiekko lavasta ja sitten Saarela missasi Ilves puolustajien tarjoaman tilanteen laukaisemalla reilusti ohi.

Erän lopussa Antti Bruun otti jäähyn estämisestä.

Taistelu pisteistä alkaa

Lukko aloitti toisen erän ylivoimalla, mutta Ilves pelasi alivoiman huolellisesti.

Erän alkupuolella Bert Robertsson löi Lukkopelaajaa nyrkillä kasvoihin.

Puolen minuutin päästä kiekko oli Ilveksen maalissa.

Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä Nissisen kypärä oli irronnut Lukko pelaajan toimesta.
Näin Ilves selvisi tästä alivoimasta.

Hetken kuluttua Jason Ulmer kaatoi Viitakosken. Näin Ilves pääsi pelaamaan ensin 4-3 ja sitten 5-3 ylivoimaa. Kuten Ilveksen on ollut tällä kaudella tapana, kiekkoa ei saatu maaliin tälläkään ylivoimalla.

Hieman ennen erän puolta väliä Mika Niemi sai kyseenalaisen jäähyn. Quinn Hancock voitti aloituksen, syötti Toni Porkalle joka siirsi kiekon Pasi Saarelalle. Saarela löi kovan lämärin ja peli oli 1-2.

Ilves tasoitti pelin ylivoimalla. Parivaljakko Helminen-Viitakoski pelasivat kiekon Jukka Laamaselle, joka laukoi kiekon ohi Vehasen.
Näin Ilves sai avattua vihdoin ylivoimahanansa.

Ennen erätaukoa Lukko meni johtoon Mika Viinasen maalilla. Erik Hämäläinen laukoi ja Viinanen sai mailansa väliin. Kiekko pomppasi maalille, ja Nissisen ohi maalin sisään.

Maaliton kolmas erä

Kolmannen erän alussa Lukko otti jäähyn pelin viivyttämisestä.
Ilves pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla.
Ilves pyöritti peliä Lukko päädyssä, ja Viitakosken lämäri meni vain hiukan ohi maalin. Tällä kertaa ei kuitenkaan ylivoima tuottanut tulosta.

Ilves sai toisen mahdollisuuden, kun Jason Cipolla otti jäähyn koukkaamisesta. Ilves pyöritti jälleen hyvin vastustajan päädyssä. Laamanen laukoi, kiekko meni päätypleksin kautta Helmiselle, joka veti rannelaukauksen. Kiekko osui kuitenkin tolppaan.

Nelisen minuuttia ennen ottelun loppua Hermanni Vidman sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ari-Pekka Selin otti aikalisän ja yritti näin herätellä joukkuetta taistelemaan voitosta.
Ylivoima hukattiin ja Ilveksen mahdollisuudet valuivat samalla hukkaan.

Ottelun viimeiset 50 sekuntia Ilves pelasi ilman maalivahtia, mutta ei saanut kiekkoa ohi Vehasen. Näin Lukko haki pisteet Hakametsän jäähallista.