Keränen veivasi, tuuletti ja vapautti Ilveksen piinasta

Michael Keränen tuulettaa Ilveksen jatkoaikavoittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Mikkelin Jukurit tarjosi jälleen kovan vastuksen Ilvekselle, mutta karsintasarjan kolmas ottelu ei tuonut muutoksia voittajaan. Ilveksen sankariksi nousi lopulta taitava Michael Keränen, joka veivasi tupsukorvat lopulta komeaan jatkoaikavoittoon.

Ottelun alkaessa Hakametsän DJ soitti ämyreistä Jore Marjarannan Haaveet kaatuu -hittiä. Pelin henki oli selvä, sillä Ilves oli paremman maalintekonsa turvin kammennut itselleen kahden aiemman ottelun voiton. Pilkka oli osua omaan nilkkaan, mutta Ilves selviytyi lopulta voittajaksi rutiininsa turvin.

- Tämän lähemmäksi voittoa ei voi päästä voittamatta. Tunnen tämän joukkueen jo muutaman vuoden ajalta. Jukurit ei ole lyöty. Jos on, tarjoan kahvit, murjaisi Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen pelin jälkeen.

- Aika helvetin iso voitto! Sarjan paras ottelu meiltä tänään, mutta yhä sarjaa leimaa, että meidän kiekon hallinta yhdistettynä Jukureiden kovaan puolustuspelaamiseen ja liikkeeseen tekee näistä kovia pelejä, totesi Ilves-kollega Tuomas Tuokkola ottelun luonteesta.

Kunnon playoff-kiekkoa

Toisin kuin aiemmat karsintakamppailut, Jukurit ei yllättänyt Ilvestä housut kintuissa kolmannessa osaottelussa vaan tupsukorvat tulivat ottelun alkuun terävästi.

Kovien taklauksien ryydittämässä avauserässä Ilves sai parhaat paikkansa alivoimalla. Kotijoukkue karkasi kahdesti ylivoimahyökkäykseen ja vain Ilveksen heikot ratkaisut ja Jukureiden Andreas Bernardin torjunnat pitivät pelin nollalukemissa.

Erän edetessä vieraat pääsivät otteluun paremmin mukaan ja Jukurit esittikin hyökkäyspäässään kärsivällisyyttä kiekonsiirtelyssään.

- Meidän pelaaminen oli erinomaista ja kollektiivisella tasolla hyvää. Asioita täytyykin tehdä yksilötasolla, analysoi Pikkarainen omiensa hyvää pelaamista.

Ilves painosti, pelin käännekohta Jukureiden käsissä

Toinen erä alkoi Ilveksen huiman painostuksen alla. Ilves-vahti Ville Kolppanen kirjasi ensimmäisen torjuntansa toisessa erässä vasta ajassa 28.48.

- Maalipaikat olivat meille toisen erän jälkeen 17-4, täräyttikin Tuokkola tilastotiedettä pöytään.

Jukureiden onneksi Kolppasen ensimmäisen torjunnan aiheuttama painostus poiki mikkeliläisille ylivoiman ja ottelun avausosuman. Jukurit käytti Ilveksen merkkausvirheen hyväkseen ja Henrik Koiviston onetimer-osuma todisti, että Mestiksessäkin osataan viimeistellä.

Maali oli hyvä osoitus Jukureiden paremmuudesta ylivoimalla. Ilveksen erikoistilannepelaaminen ei kehuja ansainnut ja jo pelin pyörittäminen tuntui ylitsepääsemättömältä.

- Meidän alivoima oli tänään uhrautuvaa ja jämäkkää. Jatkoaikamaali oli toki miinus siihen, kehui Pikkarainen omiensa alivoimaa ja harmitteli ottelun voitto-osumaa.

Jukurit ei kuitenkaan saanut juhlia johtoaan kuin vaivaiset 68 sekuntia, kun Tommi Välimaa punnersi tasoituksen tahdon, voiman ja tarkkuuden yhdistelmällä. Spurtti, punnerrus ohi puolustajan ja napakka rannelaukaus. Ja ei muuta kuin kädet ilmaan.

Tommi Välimaa kuului Ilveksen parhaimmistoon.

Kohti jatkoaikaa

Kun kolmas erä muodostui lähinnä nyhjäämiseksi ja etenkin Ilves pelasi todella passiivisesti, Jukurit saa syyttää lähinnä itseään ottelun venymisestä jatkoajalle. Jesse Juntheikin johdolla mikkeliläiset tuhrasivat etsikkoaikansa.

Ilves osoittautui jatkoajalla vääntövoimansa ja rutiininsa verran paremmaksi. Sen vahva kulmapelaaminen tuotti sille ylivoiman ja oli viimein Ilveksen aika onnistua ylivoimalla. Jukurit-vahti Bernardin ennakoitua maalin kulmalle liukuneen Michael Keräsen veiviä syötöksi, Keränen käänsi kiekon suoraan maaliin ja juhlat olivat valmiit alkamaan

- Me pelataan tässä elämästä, kuolemasta ja työpaikasta, he pelkästään unelmasta. Siksi sarja tulee jatkumaan yhä kovana, povasi Tuokkola jatkoa.

Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Mikkelissä lauantaina.