Ilves voitti vaikeudet ja kellisti HIFK:n

Ilves lähti joulutauolle riemukkaan voiton saattelemana.
Hakametsässä ennen joulutauolle siirtymistä iskivät yhteen Ilves ja HIFK. Ottelusta muodostui lopulta varsinainen jännitysnäytelmä.

Tasaisen avauserän myötä ottelulle petautui varsin jännittävät asetelmat. Ilves rykäisi toisen erän molemmin puolin yhteensä kolme maalia ja siirtyi 4-1-johtoon. HIFK heräsi kuitenkin taistelemaan voitosta, ja nousi lopulta maalin päähän. Ilveksen voittolukemat kirjattiin lopulta maalein 4-3.

Pitkän tappioputken katkaissut Ilves siirtyi joulutauolle voitokkaasti. Tämä miellytti päävalmentaja Tuomas Tuokkolaa.

− Todella hyvältä tuntuu. Joukkue on tehnyt ison määrän töitä tämän voiton eteen, tunnelmoi Tuokkola

Avauserässä tahtipuikkoa heilutti Ilves, vaikka kenttätapahtumat olivat pääpiirteittäin varsin tasaisia. HIFK ei päässyt tiiviisti puolustaneen Ilveksen selustaan maalipaikoille. Corey Elkins onnistui kuitenkin kilauttamaan ylärimaa Hannu Toivosen vartioimalla Ilves-maalilla.

Avausmaalikin nähtiin lopulta valkopaitaisen vierailijan tekemänä, kun tähtikeskushyökkääjä Teemu Ramstedt pääsi napauttaaan rannekudin b-pisteen kaarelta ohi Toivosen. Kiekko oli otettavissa kiinni, joten kokonaisuudessaan hyvän pelin pelannut Toivonen sai ottaa pienen miinuksen tililleen.

Ilves meni edellä

Toinen erä alkoi varsin sekavissa merkeissä, kuitenkin painopisteen ollessa Ilveksen päädyssä. HIFK oli selvästi saanut uutta virtaa avauserän lopulla maalivahti Kevin Lankisen ottamasta huipputorjunnasta. Jos Ramstedtin tekemä maali ei vastannut täysin pelin kuvaa, ei näin ollut myöskään Tapio Laakson tasoitusmaalin kohdalla. Laakso pääsi nokikkain Lankisen kanssa ja helpohko rannekuti upposi maaliin.

1-1-maalin myötä Ilves sai jälleen jutun juonesta kiinni ja tupsukorvat saivatkin luotua muutaman mallikkaan tilanteen. Jiri Veistola kilautti avopaikasta ylärimaan, mikä sai Hakametsän yleisön haukkomaan henkeään.

Ottelun toisessa erässä nähtiin myös pieni hippatuokio, kun HIFK:n Micke-Max Åsten kävi huitomassa Ilves-maalin edustalla. Ilves-puolustaja Jyri Niemi kävi antamassa muistutuksen jääkiekon lainalaisuuksista, ja kiistakumppanit lähtivät rauhoittumaan rangaistusaitioon - Åsten neljäksi, Niemi kahdeksi minuutiksi.

Ilveksen ylivoima pyöri pitkään näyttävän näköisesti ja vetopaikkoja haettiin erityisesti Ville Meskaselle, mutta tulosta ei näyttänyt syntyvän. Lopulta Joonas Riekkinen ja Eero Savilahti namuttelivat kauniin sommitelman, ja Savilahti rykäisi joukkueensa johtoon.

Ilves siirtyi vielä toisen erän lopulla 3-1-johtoon, kun HIFK:n merkkausvirheen seurauksena Veistola pääsi napauttamaan keskisektorista verkot tötterölle.

HIFK tuli perässä - melkein

Kolmas erä sai Ilveksen kannalta hyvän alun, kun Matias Sointu viimeisteli irtokiekosta tilanteeksi jo 4-1. Tästä alkoi kuitenkin helsinkiläisten kova kiri, jonka aloitti kavennusosumallaan Tommi Taimi. Vierailijat painoivat armottomasti kohti Toivosen maalia, ja muun muassa Jasse Ikosella oli tuhannen taalan paikka tuoda HIFK maalin päähän, mutta Ilves kesti myllytyksen.

Ottelun lähestyessä loppuaan otti tuomarikaksikko pelin haltuunsa. Kummalliset vihellykset, ja viheltämättä jättämiset aiheuttivat parranpärinää ottelun jälkeen.

− Kolmannessa erässä joku tötöili, mutta se emme olleet me. Kirjoittakaa vain, mitä luulette minun tarkoittavan, nauratti Tuokkola toimittajia.

HIFK:n viimeiseksi jäänyt 4-3-kavennusosuma syntyi Mika Partasen lavasta rangaistuslaukauksen päätteeksi. Tuomio oli varsin kyseenalainen, sillä Ilves-pelaajat eivät merkittävästi hidastaneet Partasen etenemistä maalille.

− Vastuunkantajia nousi tänään esiin. Laakson, Vittasmäen ja Toivosen kaltaiset pelaajat ovat meille tärkeitä lenkkejä, kiitteli Tuokkola suojattejaan.

Ilves ja HIFK siirtyivät koko Liigan tavoin joulutauolle. Kaukaloon joukkueet palaavat tapaninpäivänä. Silloin Ilves vierailee Turussa TPS:n vieraana ja HIFK matkustaa Vaasaan, jossa vastaan tulee Sport.