Blues palasi kotivoittojen tielle

Blues katkaisi neljän kotiottelun tappioputkensa voittamalla Pelicansin neljännen kerran kauden aikana. Ottelun voittomaali nähtiin toisen erän viimeisellä sekunnilla.

Pelicans oli kolmesta aikaisemmasta Blues-pelistään saanut vain yhden pisteen, kun se hävisi edellisen Espoon ottelun voittomaalikilpailussa. Molemmille joukkueille ottelu oli lähtökohtaisesti erittäin tärkeä. Blues tarvitsi pisteitä pysyäkseen mukana kamppailemassa runkosarjan voitosta. Pelicans keikkuu pudotuspelien ja playoutien rajalla, ja on selvää kumpaan niistä joukkue haluaa.

Maaliton avauserä - taas

Avauserässä molemmilla oli jokunen hyvä tekopaikka. Sekä Bluesin Mikko Koskinen että Pelicansin Tommi Nikkilä olivat iskussa, eikä maaleja nähty.

Arsi Piispanne sai ensimmäisen kunnon tilaisuutensa maalin edessä, mutta hän päättikin syöttää vielä siitä tilanteesta Mikko Kousalle, joka epäonnistui. Bluesin Ryan Kellerin istuessa kaksiminuuttista Toni Kähkönen pääsi Tomi Sallisen kanssa kahdella yhtä vastaan. Kähkönen laukoi itse tuloksetta. Heti sen jälkeen Olli Julkusen rangaistus päätti Pelicans-ylivoiman ennen aikojaan.

Kähkönen oli esillä myös ylivoiman aikana, mutta hän ei onnistunut ohittamaan Nikkilää Petri Kokon hyvästä syötöstä. Pelicans sai loppuerän aikana vielä kaksi ylivoimaa, mutta ei onnistunut niiden aikana. Suurin osa Jarno Kultasen rangaistuksesta jäi voimaan vielä toiseen erään.

Ensimmäisen erän aikana vieraiden Vili Sopanen ja kotijoukkueen Tomi Sallinen saivat pieniä kolhuja, mutta molemmat jatkoivat hetken tauon jälkeen peliä normaalisti.

Jantunen mukana hyvässä ja pahassa

Toinen erä alkoi Pelicansin kovalla painostuksella. Henri Heino oli päästä läpi, mutta ei saanut kiekkoa mukaansa, vaan se meni aina Koskiselle asti. Olli Julkunen laukoi takakulmalta ohi hetkeä myöhemmin.

Blues pääsi paremmin mukaan Heinon otettua ensimmäisen erän kolmesta kaksiminuuttisestaan. Petri Lammassaari pääsi laukomaan Jarno Kultasen laukauksen paluukiekosta, mutta ei saanu kiekkoa nousemaan ohi jäässä olleen Nikkilän.

Rami Alanko sai rangaistuksen suljettuaan kiekon Blues-maalin edessä, juuri maalialueen ulkopuolella. Pelicansin ylivoima katkesi Heinon rangaistukseen. Tasavajaajakson loppuvaiheessa Pelicans sai kovan painostuksen. Alanko ehti hypätä jäälle, kun Marko Jantunen antoi maalin takaa juuri vaihdosta tulleelle Arsi Piispaselle, joka tälläsi vastakiekkoon ottelun avausosuman.

Blues sai kuitattua tilanteen nopeasti, kun Heino istui jälleen rangaistusaitiossa. Aloitusvoiton jälkeen kiekko pelattiin viivaan Kultaselle, jonka rannelaukauksen Stefan Öhman ohjasi maaliin. Maali oli Öhmanille kauden ensimmäinen kotikaukalossa.

- Kultanen tuo selvästi rauhallisuutta peliimme, erityisesti ylivoimalla, Öhman arvioi.

- Oli tärkeää onnistua maalinteossa myös kotona.

Aivan erän lopulla Jantusen purku tyrehtyi Tomi Ståhlhammarin häiritsemänä Ryan Kelleriin, ja kanadalaishyökkääjä kiitti. Keller harhautti Nikkilän peterforsbergmaisesti ja vei johto-osuman juuri ennen erän päättymistä.

- Jantunen otti ison osan tästä tappiosta pukukopissa, totesi Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta.

- Tällaisia vain sattuu joskus. Hänen perustasonsa on kuitenkin sellainen, että jos pelaisimme kaikki kuten hän, voittaisimme enemmän pelejä, arvioi Jakub Sindel joukkuetoveriaan.

Pelicans jäähyili kolmannessa erässä

Ajassa 44.24 Pelicansin Henri Laurila oli jo saamassa jäähyn, kun tilanteen jälkeen Kari Sihvonen ajoi Lammassaarta niin ikään rangaistuksen arvoisesti. Bluesin kaksi minuuttia kestänyt kahden miehen ylivoima oli kuitenkin heikkoa.
Ville Lajunen sai kaksiminuuttisen estämisestä, mutta jälleen kerran Pelicans-ylivoima jäi kesken rangaistuksen takia. Tällä kertaa sen sai Tuomas Santavuori, jonka maila osui Blues-vahti Koskista maskiin. Tästä suivaantuneena Aravirta protestoi ja hankki joukkueelleen alivoiman. Kun vielä Kari Haakana joutui korkeasta mailasta rangaistusaitioon, Blues pelasi pitkän aikaa neljällä tai viidellä kolmea vastaan, jälleen tuloksetta. Viidellä neljää vastaan Lammassaari ohjasi Dale Clarken lämäristä loppulukemat 3-1.

- Paljon tunteita oli tässä pelissä. Pidin joukkueen tyylistä, miehekästä peliä. Harmittava helppo jäähy, eikä valmentajakaan saisi tällaisessa pelissä ottaa rangaistusta, kommentoi Aravirta.

- Komarovilla (Bluesin ensimmäisessä maalissa) ja Sopasella (kolmannessa) olisi ollut mahdollisuus heittäytyä kiekon eteen ja estää sen meno maalille.

Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen ei ollut itse peliin erityisen tyytyväinen:

- Tänään emme päässeet kunnolla rytmiin. Ylivoimista puuttui tänään kiekollista johtajuutta. Pisteet kuitenkin lämmittävät, tämä oli iso voitto.

- Koskinen oli tänään mies paikallaan silloin kuin piti.

Kehuihin yhtyi myös Öhman:

- “Kossu” pelasti meidät tänään

Pelicans putosi nyt playoutien puolelle, kun TPS voitti Lukon. Joukkueella on kuitenkin vielä hyvät mahdollisuudet ohittaa TPS, Lukko ja jopa HIFK.

Blues nousi voitolla KalPan ohi sarjataulukossa. Kaiken lisäksi espoolaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Lauantain kohtaamisella Kuopiossa onkin suuri merkitys joukkueiden keskinäisiä sijoituksia ajatellen.

Pelicans pelaa seuraavan kerran niin ikään lauantaina. Silloin joukkue esiintyy jälleen mustissa paidoissa, kun Jokerit saapuu Lahteen.