Bluesille viime hetken voitto Amurista

Amur Habarovskin kolmaskin ottelu Suomen kiertueella päättyi tappioon, kun Blues oli Espoossa parempi maalein 5-3.

Ensimmäisessä erässä molemmat osuivat kertaalleen ylivoimalla, maalintekijöinä puolustajat Nikita Korovkin ja Henri Laurila.

Toisessa erässä Blues oli parhaimmillaan ja menikin 3-1-johtoon. Nico Nyberg iski ensimmäisen maalinsa miesten peleissä ja myös Kristian Kuusela sai nimensä maalintekijätilastoihin. Amur vaihtoi erän aikana maaliltaan Jan Lasakin pois ja laittoi tilalle Aleksei Muryginin. Vaihto vaikutti ennalta sovitulta.

Kolmannessa erässä Amur oli hallitseva osapuoli, ja venäläisryhmä tulikin tasoihin, maalintekijöinään Denis Jezhov ja Dmitri Šitikov. Tommi Huhtala iski voittomaalin päällään puolitoista minuuttia ennen loppua ja loppulukemat iski Teemu Rinkinen maalivahti Muryginin haparoidessa.

Kaikkiaan Bluesin esitys kauden kolmannessa harjoituspelissä näytti ajankohtaan suhteutettuna varsin hyvältä. Joukkueesta puuttui neljä pelaajaa, joiden voi olettaa kuuluvan vakiokokoonpanoon kaikkien ollessa terveenä.

Poikkeuksellisesti valkoisissa paidoissa esiintynyt Blues vei ottelussa voiton.