Ässät katkaisi ruman putken

LIIGA / Raportti
Ässät ja TPS lähtivät illan otteluun samalla teemalla – putki oli katkaistava. Ässät kuitenkin onnistui omassa urakassaan paremmin, kun konkaripuolustaja Pasi Peltonen nosti jatkoajalla kiekon yli hyvin pelanneen TPS-veskari Aleksander Salakin.
kuvakooste

Vauhdikkaat tilanteet Isomäen illasta
[katso kuvat]

Joukkueet lähtivät otteluun katkomaan pitkiksi venyneitä koti- ja vierastappioputkiaan. Ässien kotitappioputki oli jo kymmenen ottelun mittainen, kun taas vierasjoukkue TPS:n matkapelien tappioputki oli venynyt kahdeksaan otteluun.

Ottelun ei tarjonnut ensimmäisessä erässä mitään suurempia hienouksia paikalle saapuneelle uskolliselle kannattajakunnalle. Molemmat joukkueet olivat verrattain kohmeisen oloisia, kiekkoa ruiskittiin päämäärätiedottomasti keskialueella. Joukkueiden vireystilasta kertoi jotain sekin, että ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen molemmat joukkueet olivat yrittäneet pelata ottelua kuudella kenttäpelaajalla.

Salminen ei uinunut

Ässät avasi ottelun maalitilin 16. minuutilla. Loistavia otteita viime otteluissa esittänyt Sakari Salminen hassutti ottelun alkua silmin nähden jännittäneen TPS-puolustaja Tero Konttisen pystykahville ja vedätti myös maalivahti Salakia samalla mitalla. Täysosuma oli Salmisen liigauran toinen.

Ottelun toista erää leimasi vahvasti TPS:n viretila maalipaikoissa. Kaikki ratkaisut olivat järjestään huolimattomia, eikä hyvistäkään paikoista osuttu edes maalipuiden väliin. Erän alkupuolella TPS:n kultakypärä Teemu Laine pääsi muun muassa parikin kertaa yrittämään kiekkoa lähes tyhjään maaliin, mutta tuloksena oli vain päätyplankin kolahdus.

Teemu Virkkusen kampitusjäähyn aikana vierasjoukkueen hieman jo odotettukin täysosuma näkee päivänvalon, kun David Lundbohm rikkoi vierasjoukkueen kuparisen. Tätä ennen TPS:n ylivoimapeli ei ollut juurikaan kehusanoja ansainnut, vaikka joukkue pääsi yrittämään jopa kahden miehen ylivoimaa ensimmäisessä erässä.

Toisen erän lopussa TPS-laituri Johannes Alanen vei avopaikkojen tuhrimisen jo aivan äärimmäisyyksiin, kun hänelle avautui viimeisellä minuutilla kuin vahingossa tyhjä maali eteensä. Alanen ehti jopa asetella kiekkoa suotuisampaan kulmaan, mutta sekunnin mittainen täysi hiljaisuus häiritsi katseiden keskipistettä ratkaisevasti, ja kiekko löysi tiensä sivuverkon väärälle puolelle.

Ässät rynni tasoihin ja ohi

Kolmannessa erässä vierasjoukkue tarrasi voitonkahvaan kiinni hieman onnekkaallakin osumalla. Max Kolu lähetti kiekon kulmasta maalille, ja joistain ässävahti Kimmo Kapasen suojien kätköistä kiekko löysi tiensä verkon perukoille. Maalintekijäksi merkittiin ensin Marko Kiprusoff, mutta myöhemmin osuma vaihdettiin Markku Hurmeen nimiin.

Hetken jo näytti kolmannessa erässä siltä, ettei kotijoukkue saa kunnon kiriä aikaiseksi. Mutta viimeisellä minuutilla Ässät pelasi ilman maalivahtia, ja se tuotti tulosta. Matti Kuparinen ja Jesse Joensuu petasivat paikan Markku Tähtiselle, joka tasoitti ottelun 52 sekuntia ennen päätössummerin soittoa.

Jatkoajalla Sakari Salminen varasti jälleen pääosan. 19-vuotias ässälaituri toi kiekon röyhkeästi keskeltä alueelle, ja levitti hienosti pelin oikeasta laidasta hyökkäystä tukemaan nousseelle Pasi Peltoselle. Ässäikoni nosti tarkasti kiekon Salakin yli, ja Ässien vuoden 2008 ensimmäinen kotivoitto oli selviö.

- Olisi ollut väärin, jos ei oltaisi voitettu tätä peliä, Ässien päävalmentaja Alpo Suhonen tuumasi ottelun jälkeen.

Suhosen kollega Hannu Virta ei ole tällä hetkellä ollenkaan tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen. Etenkin muutama avainpelaaja kaipaa hänen mukaansa herättelyä jopa vilttiketjun muodossa.

- Ei olla pelattu hyvin. Syksyn draivi on täysin kadoksissa, sydän ja sielu on löydettävä peliin, Virta kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle