Pitkämäki nollasi Ässät

Kotiedusta pudotuspeleissä taisteleva JYP vieraili torstaina Porissa, josta se haki tärkeät pisteet numeroin 0-1.

Illan ottelu oli kuin kopio kahdesta aiemmasta Porissa pelatusta ottelusta. Ässät ei tällä kaudella kotipeleissään JYP:ä vastaan onnistunut tekemään ensimmäistäkään maalia. Kahdesti aiemmin kotijoukkueen aikeet esti Tero Leinonen, tällä kertaa oli Juha Pitkämäen vuoro.

Antti Virtanen viimeisteli ainokaisen

Ottelun alku oli vauhdikasta "coast to coast" kiekkoa. Ässät onnistui luomaan muutaman erinomaisen paikan Pitkämäen maalille, mutta edes onnella ei kiekkoa onnistuttu verkkoon laittamaan. Paikkansa oli toki myös vierailijalla. Tälläkin kertaa oli kuitenkin Scott Langkow porilaisten veräjällä hyvässä vireessä.

Ottelun ratkaissut 0-1 osuma syntyi, kun erää oltiin pelattu runsaat 13 minuuttia. Jari Korpisalon saaman rangaistuksen aikana, pääsi Antti Virtanen maalin edestä laittamaan kiekon verkkoon. Syöttöpisteet saivat Miika Huczkowski sekä Jari Korhonen.

Tolppaa lähemmäs ei enää päästy

Toinen ja kolmas erä noudattivat pitkälle samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Molemmat joukkueet olisivat voineet tehdä useammankin maalin, mutta joka kerta yritykset kilpistyivät joko vastustajan maalivahtiin, tai tehottomaan viimeistelyyn. Lähimmäksi osumaa pääsi JYP:n Tuomas Mikkonen, jonka laukaus ottelun viimeisellä minuutilla osui tolppaan.

Kotijoukkueen ongelma on tällä hetkellä auttamattomasti tehottomuus. Kuten monesti aiemminkin, oli sillä myös tänään lukuisia paikkoja tehdä maali. Jos pelaajat eivät saa kiekkoa edes tyhjään reppuun, ei vika ole missään muualla kuin omassa huolimattomuudessa. Ongelma ei ole ylivoimapelissäkään, vaikka sekään ei täysin toivotulla tavalla kulje. Joukkueen peli on kokonaisuudessaan toivotonta puurtamista, yhdenkin osuman tekemiseen vaaditaan kohtuuton määrä työtä.

Paljoa tehokkaampi ei tänään ollut myöskään JYP. Se kuitenkin puolusti koko kentän säteellä varmasti, mikä myös omalta osaltaan takasi sen ettei Ässät onnistunut tasoitusta viimeistelemään.