TPS hakee uudestaan virettään

LIIGA / Ennakko
Tappara saapuu lauantaina Turkuun taistelemaan TPS:n kanssa viimeisistä playoff-paikoista. Turkulaiset pelasivat pirteästi ennen torstaista HIFK-tappiota ottaen isojakin päänahkoja. Tappara puolestaan on pelannut epätasaisesti joulutauon jälkeen. Viimeeksi torstaina Kärpät kävi Tampereella nappaamassa kirvesrinnoista voiton.

Kuntokäyrät

TPS ei osaa voittaa kolmea kertaa putkeen. Joukkue voittaa kaksi peliä, jonka jälkeen se lamaantuu kolmannessa pelissä häviten sen. Nyt tuo lamaantuminen tapahtui torstaina, kun HIFK murskasi avauserässä aneemiset turkulaiset. Tilastojen perusteella TPS tulee painamaan lauantaina alusta saakka kovalla pelillä kotiyleisön edessä. TPS on ollut viime aikoina yksi liigan parhaista kotijoukkueista.

Tappara puolestaan pelaa vuoristoratamaista kautta. Joukkue ei osaa voittaa isoja pelejä itselleen. Lauantain peli onkin yksi kauden tärkeimmistä, koska se on tamperelaisille viimeisiä mahdollisuuksia nousta playoff-taisteluun.

Tamperelaisten pelimotivaatio oli joulutauon kadoksissa. Nyt se tuntuu pikkuhiljaa löytyneen, koska voittojakin on saatu vyölle.

- Meille jokainen peli on tärkeä. Ei ne tästä enää muutu, TPS:n käskijä Kai Suikkanen muistutti jälleen kerran pelin aattona.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen tuki ja turva on edelleen maalivahti Alexander Salak. Mies on töpeksinyt pari kertaa menneissä peleissä, mutta on silti auttanut joukkuetta ottamaan isojakin voittoja tililleen. Torstaina nuori tshekki ei ollut terävimmillään, joka olikin yksi syy tappioon. Lauantaina mies on vuorenvarmasti sisuuntunut, eikä enää helppoja päästä taakseen.

Salakin roolia nostaa se tosiasia, että Tappara ei ole onnistunut hyviä maalivahteja vastaan hyvin. Joukkue ei pääse iskemään sellaisista paikoista, joissa hyvää maalivahtia koeteltaisiin toden teolla.

TPS:n ylivoima on myös ollut alkukauden kohelluksen jälkeen hyvällä tasolla. Yhdeksi tavaramerkiksi on noussut Jamie Johnsonin syöttö maalin kulmalla odottavalle Ville Vahalahdelle, joka iskee sivuliikkeessä olevan maalivahdin ohi kiekon.

- Pitäisi varmaan pikkuhiljaa alkaa jotain muutakin kuviota harjoittelemaan. HIFK-pelissä jo kuului vastustajan kakkosvalmentajan suusta, että muut ovat harjoitteleet torjumaan sitä kuvioita, naureskelee viime peleissä hyvin osunut Vahalahti.

Kokoonpanot

TPS:ltä puuttuu varmasti Aki Berg, jonka sormi kuvataan uudestaan ensi viikolla. Tuomas Suomisella on pientä olkapäävammaa, ja hänen pelaamisensa ratkeaa vasta lauantain aamujäiden jälkeen. Lisäksi Markus Nordlund saattaa pelata torstaina tulleen tärähdyksen jäljiltä jo lauantaina.

Tapparalta puuttuu viime TPS-pelissä loukkaantunut Janne Ojanen. Lisäksi Antti Kangasniemi on poissa loukkaantumisen vuoksi. Ville Nieminen kärsii pelikieltoa lauantain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle