Tapparan ja SaiPan kilpajuoksu jatkuu

LIIGA / Ennakko
Kolme kertaa ovat Tappara ja SaiPa tällä kaudella kohdanneet ja kolme kertaa ovat kirvespaidat poistuneet kaukalosta häviäjinä. Nyt joukkueet ovat jälleen vastakkain, ja jännitteet ovat valmiina kutkuttavan sarjatilanteen ansiosta.

Kuntokäyrät

Tapparan ja SaiPan alkuvuoden otteluohjelmissa on mielenkiintoista yhteneväisyyttä. Molemmat ovat voittaneet tammikuun neljästä ottelustaan kolme, ja kummankin tappio on tullut Kärppiä vastaan. SaiPa hävisi pohjoisen pedoille tiistaina selvänumeroisesti 1−5.

− Jäimme selvästi jälkeen viisikkopelissä, liikkeessä ja pelin sisällä reagoinnissa. Kärpät oli hyvä, mutta ei se sitä muuta, että meidän pelimme jäi vaiheeseen, SaiPan valmentaja Ari Santanen myöntää.

Tappara sen sijaan kokosi rivinsä lauantain tappion jälkeen ja kukisti kotijäällään HPK:n 3−2. Sen turvin tamperelaisryhmä nousi sarjassa 11. sijalle kolme pistettä SaiPan edelle, mutta sputnikit ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

− Kuuden pisteen ottelu tulossa. Jos tätä ilmausta joskus pitää käyttää, niin nyt, Tappara-luotsi Mikko Saarinen totesi HPK-voiton jälkeen.

SaiPan Santanen suhtautuu kutkuttavaan alkuasetelmaan maltillisemmin.

− Sarjatilanne on niin tasainen, että näitä 'kuuden pisteen pelejä' taitaa olla vähän väliä. Pitää vain voittaa, ei sen kummempaa.

Ratkaisun paikat

SaiPalla on tällä hetkellä selkeä niskalenkki Tapparasta. Kauden kaikki kolme kohtaamista ovat päättyneet SaiPan voittoon, ja kiekko on uponnut Tapparan verkkoon peräti 15 kertaa. Viimeisin koitos tasan kaksi kuukautta sitten päättyi keltamustien 4−0-voittoon.

− Päällimmäiseksi niistä peleistä on jäänyt mieleen hyvä mieli, Santanen naurahtaa eikä muistele tapahtumia sen enempää.

− Totta kai me olemme nähneet sen, että Tappara pelaa etenkin voittoputkessa hyvin. Mitään peikkoja meillä ei silti ole, vaan lähdemme Tampereelle luottavaisin mielin.

Tiistain heikosta esityksestä parantamiseen Santasella on selkeät reseptit.

− Viisikkojen pitää pysyä tiiviinä, jotta pystyisimme pelaamaan omasta päästä nopeasti eteenpäin. Ei saa
mennä kuljetteluksi ja kuskaamiseksi, sillä se hidastaa aina peliä. Ja puolustuspeli on tietysti aina tärkeä teema.

Tapparalle lupaavia ennusmerkkejä antoi kurinalainen pelaaminen johtoasemassa HPK:ta vastaan. Päätöserässä Tappara oli välillä hieman painostettuna osapuolena mutta kuitenkin vailla hätää. Sitten kun pelin suunta kääntyi, se kääntyi täysin kirvespaitojen hyväksi.

Tappara on hajauttanut iskukykyä ja roolipelaajia on hajautettu tasaisesti eri kentällisiin. Tällä hetkellä koostumukset näyttävät toimivilta, mutta osittain roolit ovat vielä kokeiluasteella. Esimerkiksi Ville Nieminen ei ole ollut aivan kotonaan ykkösylivoiman pyörittäjänä Jori Lehterän sijaan.

Kokoonpanot

Tapparalta sairastuvalla ovat varmuudella Janne Ojanen ja Antti Kangasniemi. Miska Kangasniemen pelaaminen on epävarmaa.

SaiPalta sivussa ovat Pauli Levokari, Juho Mielonen, Valtteri Tenkanen, Ville Koho ja tiistain ottelussa kiekon kasvoihinsa saanut Antti Nyrhinen, joka on poissa kokoonpanosta ainakin loppuviikon ajan. Olkapäävammasta toipunut Jarkko Immonen puolestaan tekee paluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle