SaiPa ja TPS jumbofinaalin ensimmäisessä osassa

LIIGA / Ennakko
Kuka olisi viime keväänä TPS:n mestaruusjuhlien alettua uskonut, että samainen joukkue on seuraavalla kaudella marraskuun lopulla liigan viimeisenä? SaiPa ja TPS kohtaavat toisensa kahdesti peräkkäin kuluvan viikon tiistaina ja torstaina. Turkulaiset pääsisivät kahdella voitolla vihdoin sarjajumbon kurimuksesta.

Kuntokäyrät

SaiPa on ajautunut syyskauden edetessä synkkääkin synkempään syöksykierteeseen. Vastoinkäymiset ovat seuranneet toisiaan ja joukkueen kaudesta on tulossa kaikkea muuta kuin kauan odotettu menestys. Edellisestä SaiPan ottelusta ei jälkipolville ainakaan lappeenrantalaisittain jäänyt juuri kerrottavaa. Piikkipaikkaa pitävä JYP näytti tasoeron kärjen ja tyven välillä takoen tulostaululle tylyt 9-1-numerot.

SaiPan toistaiseksi ainoa kolmen pisteen kotivoitto on edelleen reilun kuukauden takaa Tapparaa vastaan. Aina kovana kotijoukkueena tunnettu SaiPa on ollut lähinnä pisteautomaatti Kisapuistossa. Idän ihmeet ovat nimensä mukaan kuin ihmeen kaupalla onnistuneet välillä suorastaan lahjoittamaan pisteitä vastustajilleen kotihallissaan. Sputnikeilla tuleekin varmasti riittämään puristettavaa myös nousua uhkuvan TPS:n kanssa.

TPS otti kolme kauden ensimmäistä täyttä voittoaan putkeen marraskuun alussa huimalla maalierolla 16-1! Kipuaminen katkesi kuitenkin kerralla viime viikon torstaina, kun Tappara jätti jumbon nollille Tampereella. Niinpä tulevat ottelut SaiPaa vastaan antavat varmasti osviittaa ”Tepsin” oikeasta tämän hetken kunnosta ja nousuhaluista.

Viisi sarjapistettä erottaa tällä hetkellä liigan tyvessä majailevat joukkueet. Kaksi suoraa voittoa TPS:lle tietäisi Sputnikkien putoamista viimeiseksi.


Kiekot ovat löytäneet tiensä SaiPan maaliin viime aikoina.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueena tiistaina esiintyvän SaiPan kokoonpano on elänyt kuin muurahaiskeko kepin töytäisystä marraskuun aikana. Kohtalokkaan suureksi ajautunut loukkaantumissuma on ajanut SaiPan johdon etsimään kiireellä paikkajia, jotta kaukaloon saataisi edes tarpeeksi kentällisiä. Silti tuuraajien hankinnassa ei ole haluttu hötkyillä. Tosiasia on kuitenkin se, että sairaslistalla olevan kahden kentällisen päässä pelisysteemi on takuulla paremmin kuin vastikään porukkaan liittyneillä.

Kun kenttäpeli ei SaiPalla ole enää sujunut, on otteen katoaminen heijastunut jo maalivahtipeliinkin. Jere Myllyniemi ei ole pystynyt enää jatkuvasti pitämään joukkuettaan mukana pistetaisteluissa. Hyvin kuvaavaa on, että keltapaitojen verkkoon on isketty neljässä viime ottelussa peräti 25 täysosumaa.

TPS tulee Lappeenrantaan tietäen SaiPan paineet. SaiPan tappio antaisi turkulaisille mitä herkullisimmat asetelmat seuraavaan kohtaamiseen Turussa – kuin pudotuspelejä pelattaisiin. Paperilla TPS vie ottelun etukäteen jo pelkästään kotijoukkueen kokoonpanomurheiden vuoksi.

Kokoonpanot

SaiPan poissaolijoiden lista pysyy ennallaan: puolustajat Daniel Sondell ja Simon Backman sekä hyökkääjät Carlo Grünn, Elmeri Kaksonen, Petri Koskinen, Tero Koskiranta, Joni Yli-Torkko ja Anssi Löfman ovat sivussa. Löfmanin paluu kaukaloon saattaa tapahtua jo tällä viikolla alkuperäisen joulukuisen paluuarvion sijaan.

TPS:ltä puuttuvat tiistaina Joonas Järvinen, Aki Berg ja Miika Huczkowski. Hyökkääjä Marko Kivenmäki palaa kokoonpanoon.

Kotijoukkueen maalissa aloittaa Jere Myllyniemi. Vierasjoukkueella aloittaa Atte Engren.

Muuta

SaiPan valmennuksella tiukat ajat

SaiPa on tällä hetkellä ainoana joukkueena viiden viimeisen joukossa päättänyt olla tekemättä muutoksia valmennukseensa. Kotijoukkueen kohtalon viikko sisältää kaksi ottelua TPS:ää vastaan sekä lauantaina kotiottelun Pelicansia vastaan. Voittoja on tultava.

» Lähetä palautetta toimitukselle