Paistetaanko kettu, vai kynitäänkö pelikaani?

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja Lukko palaavat tositoimiin joulutauolta Lahdessa. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä kipeästi; lahtelaiset taistelevat paikasta villikortti-kierrokselle ja kettupaidat suorasta pudotuspelipaikasta. Ylimääräistä mielenkiintoa otteluun tuo Raumalta Lahteen siirtynyt Aaron Brocklehurst, joka kohtaa vanhan seuransa.

Kuntokäyrät

Maajoukkuetauon jälkeen joukkueiden pelivireen päällä leijuu aina pieni kysymysmerkki. Pelicansille tiistain taisto on kolmas perättäinen kotiottelu. Samalla pussinokilla on mahdollisuus ottaa kolmas voitto putkeen, kun kaksi aiempaa kotiottelua on päättynyt lahtelaisittain positiivisesti.

Kotona Pelicans on ollut vahva. Viimeisimpien kolmen kotiottelun maaliero on turkoosipaitojen eduksi 14-3. Onko ennen taukoa löydetty peli-ilme pystytty säilyttämään, vai onko kinkku vaatinut veronsa?

Lukon otteet ovat olleet tasaisia läpi kauden. Pitkiä tappioputkia ei ole tullut, mutta voittoputkillakaan ei raumalaiset pääse brassailemaan. Lukko katkaisi orastavan tappioputken ennen taukoa, kun se kahden tappiollisen ottelun jälkeen voitti Kärpät rangaistuslaukauksilla.

Viimeksi joukkueet kohtasivat Lahdessa lokakuussa. Tuolloin Pelicans voitti avauserän 4-0 ja oli lopulta parempi lukemin 5-1.

Ratkaisun paikat

Tauolta palatessa nousee avainasemaan valmistautuminen. Joukkue, joka on alussa liikkeellä terävämmällä jalalla, voi saada selkeän otteen pelistä. Joukkueet keskittyvät tauoilla myös pelillisiin epäkohtiin. Onko joukkueiden otteissa selkeää pelillistä kehitystä?


Aaron Brocklehurst kohtaa vanhan seuransa.

Lahtelaisten peliä ovat usein sotkeneet henkilökohtaiset virheet. Yksinkertaisimmatkin syötöt tuntuvat välillä todella vaikeilta. On selvää, että Lukon tappavan tehokas ykkösnyrkki ei anna montaa kiekonmenetystä anteeksi. Valmistautuminen nousee jälleen esiin, sillä keskittymisen pitää olla kiekkokaukalossa.

Molemmilla joukkueilla on ollut tällä kaudella vastuunkantajat, joita joukkueet voivat kiittää useista pisteistä. Tästä kertoo myös IS-tähtipörssi, jota Perttu Lindgren johtaa kannassaan Niko Hovinen. Perttu Lindgren lepää kuitenkin tiistaina kuumeen vuoksi, joten raumalaisten kultakypärä ei ole joukkuetta auttamassa. Suuriin saappaisiin astuu nuori Juuso Rajala.

Kokoonpanot

Varsinaisia potilaita Pelicans-leirissä on vain yksi, sillä Henrik Blomqvist tuskailee edelleen selkänsä kanssa. Olkapäävammasta kärsinyt Teemu Rinkinen on jo palannut harjoituksiin ja voisi pelata tarvittaessa.

Sairastuvalla Lukosta on Perttu Lindgren, joka lepää kuumeen takia. Positiivisiakin uutisia raumalaisittain kuuluu, kun Janne Keränen palaa pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle