Pelicans hakee uutta nousua

LIIGA / Ennakko
Neljän ottelun tappioputkessa sukeltava Pelicans saa lauantaina vastaansa sarjakakkosen Savosta. KalPa ei aio sääliä alamaissa olevaa kotijoukkuetta, vaan valmentaja Pekka Virta haluaa joukkueensa parantavan edellisestä pelistä.

Kuntokäyrät

Tuossa edellisessä pelissä KalPa voitti Ilveksen 3-1. Voitetun ottelun jälkeen Virta antoi joukkueelleen sapiskaa. Se kertoo kunnianhimon asteen ja tavoitteiden tason.

- Kyllä meidän pitää pystyä parantamaan paljon eilisestä. Nöyrinä lähdemme Lahteen tiedostaen kotijoukkueen tilanteen. Pelicans on materiaaliltaan vähintään yhtä hyvä kuin viime vuonna ja parempikin, puntaroi Virta perjantai-iltana.

Pelicans on hävinnyt viimeiset neljä peliä murheellisella maalierolla 6-24. Viisikkopeli ei ole toiminut, liike on ollut kateissa ja maalivahtipelikin yskähdellyt. Valmentaja Pasi Nurminen ei kuitenkaan ole erityisen huolissaan maalivahtiosastosta.



- Ainahan sitä on jollain lailla huolissaan, meni sitten hyvin tai huonosti. Ainakin viime ottelussa [Tommi] Nikkilä pelasi hyvän pelin ja piti meitä mukana taistelemassa pisteissä. Se jäi vaan kiinni sieltä toisesta päästä, muistutti Nurminen.



Kotijoukkueen harjoitusmoraali on kuitenkin kunnossa, eikä neljän ottelun tappioputki näkynyt perjantain harjoituksissa.

- Oikein hyvällä asenteella vedettiin harjoitukset ja käytiin asioita läpi. Ainahan tietysti pelaajillakin otsaryppyjä näkyy, kun tulee muutama tappio peräkkäin. Eikä se olisi suotavaakaan, että silloin ihan vaan hymyssä suin oltaisiin, pohdiskeli Nurminen.



- Ei tää mikään iso juttu ole. Tällaisia aikoja tulee välillä. Ei pidä unohtaa, että meillä on kuitenkin kuudesta pelistä kuusi pistettä, muistutti Nupe.



Toisena sarjataulukossa olevan KalPan Pekka Virta on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.



- Ja ihan yhtä tyytyväinen olen siitäkin, että meillä on vielä parannettavaa. Paljon parannettavaa. Me tiedetään, että sieltä tulee nälkäinen joukkue, joka taklaa ja käy kimppuun. On vaan hyvä asia meille, että tulee vilskettä. Meidän kotipeleissä vastustajat puolustaa yleensä keskialuetta tarkasti ja meidän vahvuudet tulee paremmin esiin avoimemmassa pelissä. Otetaan alku tarkasti ja huolellisesti ja otetaan pelin vanhetessa enemmän omia vahvuuksia käyttöön, avasi Virta taktiikkaansa.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen henkinen kipsi rapisee yltä vain onnistumisten kautta. Torstaina Hämeenlinnassa liike löytyi avauserässä ja ajoittain kolmannessakin. Takaiskuja Pelicans kestää tällä hetkellä huonosti. Jo kahden maalin tappioasemassa puseroon hiipii "me on hävitty tää peli" -asenne.

KalPan päästessä johtoon pahenee kotijoukkueen kipsi entisestään. Lisäksi Pelicans-pelaajat tiedostavat myös vaativan kotiyleisön odotukset. Omien kompastellessa Lahdessa on tapana äänestää jaloilla ja jäädä kotiin.

Jääkiekossa maalivahdin epäonnistuminen merkitsee useimmiten tappiota. Pelicans-vahdit eivät ole liiemmälti saaneet apuja kenttäpelaajilta. Toki helppojakin kiekkoja on uponnut liikaa. Jotta kovakuntoinen KalPa lauantaina kaatuisi, pitää kaiken olla kohdallaan: liike, taisteluilme, maalivahtipeli ja suoraviivainen hyökkäyspeli. Siinä on haastetta joukkueen psyykkaamiseen.

Oma lukunsa ovat tietenkin Sami Kapanen ja Kalle Sahlstedt, jotka sille tuulelle sattuessaan ratkovat pelejä vaikka kahdestaan. Pelicansin pitää saada heidät kuriin ja nuhteeseen nöyrällä viisikkopelaamisella. Muutoin pisteet matkaavat Kallaveden maisemiin.

Kokoonpanot

Pelicans vuokrasi faniensa lemmikin Kari Sihvosen Jokereille kahden ottelun ajaksi. Vastaavasti Jokereilta on vielä tämän ottelun ajan lainassa puolustajajärkäle Sami Helenius.

Pasi Nurmisen mukaan Sihvonen ei tällä hetkellä tahdo mahtua pelaavaan kokoonpanoon:

- Kari nyt vähän hakee itseään. Peruspelaamisen taso ei vaan ole riittänyt ja on muita, jotka pelaa paremmin. Mistään rankaisemisesta tässä ei tosiaankaan ole kyse, painotti Nurminen.

Sihvosen paikan ottaa lauantaina riviin palaava Arsi Piispanen. Kotijoukkueen maalissa aloittaa Tommi Nikkilä. Sairastuvalla jatkavat Erik Kakko ja Henri Laurila.

KalPalla ei ole loukkaantumishuolia.

» Lähetä palautetta toimitukselle