Lukko Ouluun ilman Nummelinia

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kärppien voittoon.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Liigan uuden voittoputkiennätyksen tehnyt Oulun Kärpät metsästää tiistaina kotiluolassaan jo kuudettatoista peräkkäistä voittoa.

Kärpät ja Lukko ovat kohdanneet 110 kertaa liigahistorian aikana. Kärpät on voittanut kohtaamisista 60, Lukko 35 ja 12 kertaa on päädytty tasapeliin. Tilastojen valossa oululaiset ovat olleet vahvasti niskan päällä.

Kärpät on hävinnyt liigapelin viimeksi 28.9. Ilvekselle. Sen jälkeen oululaiset ovat kohdanneet melkeinpä jokaisen liigajoukkueen, mutta yhdestäkään ei ole ollut Kärppien pysäyttäjäksi. Ässät oli lauantaina lähellä, mutta Kärpät rymisteli uuteen liigaennätykseen väkisin iskemällä viimeisen neljän peliminuutin aikana kolme maalia. Joukkue ei yksinkertaisesti suostu häviämään.

Pelillisesti Kärppien esitys ei ollut samanlaista dominointia kuin ennen maaottelutaukoa. Tiistaina nähdään, ennakoiko lauantain peli jonkinlaista pelillistä suvantovaihetta, vai oliko kyseessä pelkkä voittoputkihöpinöiden aikaansaama jännittyneisyys.

Kärpät saa tiistain otteluun mukaan lauantaina huilanneen Juhamatti Aaltosen. Joukkueiden edellisen kohtaamisen tehomies Toni Kähkönen ei osallistunut maanantain harjoituksiin, mutta on mukana Lukko-ottelussa.

Lukko voitti lauantaina kotipelissään vain vaivoin sarjajumbo KalPan. Heikkotasoisessa ottelussa vauhtia oli yllin kyllin, mutta järkeä huomattavasti vähemmän. Lukko koki ottelussa ikävän takaiskun, sillä tähtipuolustaja Petteri Nummelin joutui jättämään ottelun kesken. Nummelin ei matkustanut joukkueen mukana Ouluun, joten tehopakkia ei Raksilassa tiistaina nähdä. Tämä on suuri takaisku varsinkin Lukon ylivoimapelaamiselle.

Raumalaisten peli on ollut alkukauden ajan melko tasaista puurtamista. Hyviä pelejä on seurannut nopeasti huono, eikä Lukko ole saanut kunnon voittoputkea aikaiseksi.

Lisäväriä illan ottelulle tuo Kärppiä kymmenen edellistä kautta edustaneen Ilkka Mikkolan paluu Ouluun. Entinen kärppäkapteeni on pelannut alkukauden kohtuullisen hyvin. Pelipaikka on löytynyt yleensä ykkösparista Nummelinin rinnalta.

Kärppien Mikko Lehtonen pelaa tiistaina 500. liigaottelunsa, joten ennen peliä on luvassa palkitsemisseremonia.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Loppukauden kuviot ovat Aaltosen osalta vihdoin selvillä. Häiriötekijöitä ei enää ole, joten nyt voi vain pelata.

Ilkka Mikkola #6 |

Puolustaja

Kymmenen vuotta Kärppiä edustaneelle Mikkolalle tiistain peli on varmasti erityinen. Miten tunnelataus vaikuttaa pelisuoritukseen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 2 5 7
2.Joonas Kemppainen 4 2 6
3.Lasse Kukkonen 3 3 6
4.Ben Maxwell 2 4 6
5.Julius Junttila 3 2 5
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 4 5 9
2.Aaron Gagnon 2 3 5
3.Jesse Virtanen 1 4 5
4.Ilkka Mikkola 1 3 4
5.Lauri Tukonen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle