Heräsikö jättiläinen?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät avasi maalihanansa edellisessä ottelussaan Helsingin Jokereita vastaan. KalPa saapuu Kuopiosta katsomaan, oliko kyseessä Kärppien herääminen vai tilapäinen suonenveto.

Kuntokäyrät

Oulun Kärpät aloitti kauden heikosti ja etenkin maalinteko oli pohjoisen petopaidoille tuskaa. Kotijoukkue on kärsinyt loukkaantumisista ja peleistä on puuttunut paikoin tekemisen meininki. Viimeisissä otteluissaan kärpät on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä ja edellisessä ottelussaan maalihanatkin viimein aukesivat. Siitä osoituksena seitsemän osumaa tiistaina.

Vierasjoukkue KalPa on aloittanut kautensa hieman ailahtelevaisesti. Kuopiolaisten ryhmästä jäi viime kauden päätteeksi pois valtavasti kokemusta, johtajuutta ja taitoa. Uudet tulokkaat ovat kuitenkin saaneet peliään kulkemaan ja taistelutahtoakin on alkanut löytyä joukkueen sisältä. Pisteiden tielle joukkue palasikin ensin ottamalla maukkaan vierasvoiton HPK:sta ja heti perään kotivoiton HIFK:sta. Kuopiolaisten vahvuus on näkynyt tiiviinä viisikkopelinä, mutta maalinteko on ollut KalPallekin vaikeata.


Kantaako kotijoukkueen vire toisenkin pelin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Erikoistilannepelaaminen on avainasemassa tulevassa koitoksessa. Molemmilla joukkueilla on vikkeliä hyökkääjiä joukkueet täynnä, joten ylivoimaa lienee luvassa molemmille riittävästi. Kotijoukkueella on pieni etulyöntiasema, sillä edellisessä ottelussaan se teki kolme ylivoimamaalia ja sai ylivoimansa muutenkin pyörimään varsin mallikkaasti. Kuopiolaisilla on kuitenkin vahva ase parantaakseen omaa ylivoimatehokkuuttaan. Vastikään joukkueeseen liittyneellä Pavel Brendlillä on verkkaisesta vauhdistaan huolimatta verraton lyöntilaukaus ja mies on nakuttanut viime kausillaan melkoisia tehoja niin Ruotsissa kuin Venäjälläkin. Avausottelussaan hän pelasi ylivoimaa viivamiehen paikalla ja sieltä hän laukonee tulevassakin ottelussa.

Tasaviisikoin pelatessa Kuopiolaisilla on lähtökohtaisesti pieni etu. Oululaiset pitävät kiekosta ja kauden alussa voi olla vaikeaa pitää pää kylmänä, kun vastustaja pitää sitä enemmän. Vieraat eivät varmasti anna kiekkoa suosiolla roiskimalla sitä tiukankaan puolustuksen edessä, vaan syöttävät mieluusti kiekkoa alaspäinkin. Onnistuessaan pelitavassaan KalPa avaa yli-innokkaan karvauksen alta useampia ylivoimahyökkäyksiä.

Kotijoukkueen vahvuus on pelin nopeassa kääntämisessä. Parhaiten tässä on onnistunut Kärppien junnuketju, jossa pelirohkeat nuorukaiset Joonas Donskoi ja Julius Junttila pääsivät jo liigapisteiden makuun. Nuorilla tahtoo nälkä kasvaa syödessä, mutta otteet eivät ole vielä tasaisia.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta on varmuudella poissa Jari Viuhkola ja Juho Jokinen. Joukkueessa on käynyt flunssa-aalto, joten kokoonpano elää varmasti hieman.

Vierailijoiden terveystilanne on hyvä. Sivussa on varmuudella Jussi Timonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle