Pilaako Jokerit Laamasen illan?

LIIGA / Ennakko
Kärkikamppailu Kärpät-Jokerit aloittaa sekä oululaisten että helsinkiläisten leirissä tiukan otteluruuhkan. Jokerit tosin pelasi perjantainakin, joten se pelaa reilun viikon sisään kuusi kamppailua. Kärppien leirissä tilanne ei ole juuri helpompi: viittä ottelua viikon sisään näyttää oululaistenkin kalenteri.

Lisäjännitystä kamppailuun tuo myös molempien joukkueiden aukot puolustuksessa. Jokereilta puuttuu lauantai-iltana kolme puolustuspään vakiokasvoa ja Kärpiltäkin kaksi. Lauantai-iltaa silmällä pitäen ehdottomasti kiinnostavin uutinen on kuitenkin Jukka-Pekka Laamasen rooli juhlakaluna: mies saavuttaa lauantaina kunnioitettavan 400. ottelunsa SM-liigassa.
Lauantai-iltana seurattavaa siis riittää. Oman lisämausteensa otteluun tuo myös se, että helsinkiläisryhmä saapuu SM-liigan merkeissä ensimmäistä kertaa Ouluun sitten viime kevään katkerien finaalien.

Viime kevään kyyneleet lienevät kuitenkin jo pyyhkiytyneet narrienkin silmäkulmista, eikä vanhoja varmasti muistella enää lauantai-iltana.

Puolustajapula ei huoleta

Molemmat joukkueet lähtevät taistoon peräpäästään rampoina. Jokeripakasta vammojaan potevat Marko Tuulola, Mikko Kuparinen ja Vesa Kulmala. Lisäksi hyökkääjistä sivussa ovat Petri Varis ja Jyrki Louhi. Myös maalivahti Joonas Hallikainen on sivussa.

Huolissaan valmennusjohto ei kuitenkaan tilanteesta ole.

- Ei se (puolustajapula) meidän otteluun valmistautumiseemme oikeastaan vaikuta. Puolustaja Cole Jarrett pelaa ensimmäisen ottelunsa lauantaina ja Robert Kantorhan on jo yhden pelin pelannutkin, kartoittaa jokerien maalivahtivalmentaja Hannu Nykvist puolustajatilannetta.

Jarrett saapuu helsinkiläisten riveihin Hämeenlinnasta, jossa mies ei onnistunut valmennusjohdon odotusten mukaisesti.

- Meidän puolustuspäämme onnistuminen riippuu lauantaina hyvin pitkälle siitä, miten nämä uudet miehet (Kantor ja Jarrett) saadaan ajetuksi sisään joukkueen pelitapaan ja systeemeihin, täsmentää Nykvist.

- On myös huomattava, että nyt joukkueemme nuorilla pelaajilla, jotka ovat tähän asti olleet melko pienessä roolissa, on mahdollisuus näyttää kyntensä. Esimerkiksi Kim Strömberg ja Ossi Saarinen saavat varmasti lauantaina vastuuta, jatkaa Nykvist

Kärppäpuolustuksesta sivussa on Jere Karalahden lisäksi myös leukavaivainen Oskari Korpikari.
Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli suhtautuu tapansa mukaan tyynesti puolustuspään huoliin.

- Sarja on niin pitkä, että kyllä jokainen joukkue on varmasti ottanut huomioon loukkaantumisten mahdollisuuden. Jokerit on huomioinut tämän ja samoin me, joten emme me ala tästä asiasta panikoimaan.

Kärppien varautumisella poissaoloihin Hilli viitannee Ruotsissa alkukauden pelanneen Jan Novakin hankkimiseen.

Ei vapaa-ajan huolia

Kärpät-Jokerit siis aloittaa Kärppien osalta viisi peliä sisältävän maratonviikon. Jokereiden viikko on vielä astetta kovempi: kuusi ottelua reilun viikon sisällä on kova juttu NHL:ssakin. Ruuhka ei luonnollisesti herätä joukkueiden johdossa hurraa-huutoja, joskaan ei myöskään voimakasta vastustusta.

- Kyllä näitä mukavia pikkupätkiä taitaa osua jokaisen joukkueen kohdalle. Ei tämä kuitenkaan synnytä mitään mullistavia toimia meidän joukkueemme sisällä. Emme tietysti harjoittele ensi viikolla hirveästi, vaan harjoittelu on lähinnä palauttavaa. Huollon ja palautumisen merkitys totta kai korostuu näillä härkäviikoilla, miettii Nykvist.

- Otteluita vartenhan me treenaamme. Pelit ovat tämän ammatin suola, ja pyrimmekin keskittymään jokaiseen härkäviikon otteluun aivan samalla tavalla, kertoo Hilli.

- Ja eihän esimerkiksi jokeriotteluun ketään tarvitse erikseen motivoida. Nämä ovat hienoja tapahtumia, lisää Hilli vielä.

Laamasen tasaluku

Ottelun alku poikennee hieman normaalista, sillä kärppäpuolustaja Jukka-Pekka Laamanen saanee tunnustuksen upeasta 400. pelatun ottelun suorituksestaan.

- Hieno asia ja hieno ura, joten eiköhän Hanna-Kaisa( Toimistopäällikko Hanna-Kaisa Lyytikäinen) ole Jukka-Pekalle kukkakimpun tilannut, naurahtaa Hilli.

-Uskon, että terveenä pysyessään mies voi vielä jopa tuplata pelattujen otteluiden määrän. Joka tapauksessa uskon hänellä olevan vielä paljon otteluita edessään, kertoo Hilli vielä haastattelun päätteeksi

» Lähetä palautetta toimitukselle