Kadonnutta maalijyvää etsimässä

LIIGA / Ennakko
Ei mene mistään sisään.
Kuva © Markus Hästbacka
Kärppien hyvin alkanut kausi on kääntynyt viime peleissä niukoista voitoista niukkoihin tappioihin. Maalijyvä on ollut pahasti hukassa jo pidempään, ja pelaaminen on ollut tuskaista. Kärppien vieraaksi saapuvan Porin Ässien vieraspelaaminenkaan ei juuri riemunkiljahduksia ole aiheuttanut. Pistesarake vieraissa näyttää vielä toistaiseksi pyöreää nollaa.

Kärppien tiivis pelitahti jatkuu kotiottelulla Porin Ässiä vastaan. Vaikka viime peleissä Kärppien hyökkäyspelaaminen onkin ollut tuskaisen vaikeaa, joukkueen totaalinen hyytyminen Ilvestä vastaan yllätti monet. Joukkueenjohto teki ensimmäisen johtopäätöksen, ja vaisusti esiintyneen David Kvetonin pelaajasopimus purettiin maanantaina. Yhden miehen niskaan ei kuitenkaan voi eikä kannata Kärppien hyökkäyspelaamisen tehottomuutta kaataa.

Kärkipelaajien poissa ollessa pitäisi joukkueesta löytyä myös muita vastuunkantajia. Muun muassa joukkueen sisäistä pistepörssiä johtavan Ivan Humlin turhautuminen on purkautunut turhiin jäähyihin. Tampereella mies istui peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Ei näin.

Nyt jos koskaan myös nuorille pelaajille avautuu niitä kuuluisia näytön paikkoja. Viime pelissä varsin pirteän ensiesiintymisensä tehnyt Saku Mäenalanen jatkaa pelaavassa kokoonpanossa myös Ässiä vastaan.

Vieraspelaamisen tuskaa

Jos Kärppien hyökkäyspelaaminen on ollut yhtä tuskaa, samaa voi sanoa myös Porin Ässien vieraspelaamisesta. Tämän kauden neljästä yrityksestä kaikista tuliaisina on ollut tappio. Peli on kuitenkin ollut enimmäkseen kunnossa, ja nyt Ässille avautuukin loistava paikka avata pistesaldo myös vieraissa.

Jos Kärppien Huml on ollut esillä negatiivisilla tempauksillaan, on päinvastaisia otteita esittänyt Ässien Niklas Hagman. Hän olikin Ässien edellisen pelin kentän paras pelaaja. Kaksi maalia ja syöttöpiste tuplasivat kauden pistesaldon. Pelaaminen vanhassa tutussa hallissa luulisi innostavan miestä entisestään.

Sairasosastolta kuultua

Tasapistein Kärppien kanssa sijoituksesta taisteleva Porin Ässät voitti viimeksi kiihkeässä ottelussaan Tapparan. Kesken pelin pukukopin puolelle siirtyivät Mika Niemi ja Henri Heino. Ässäfanit voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä molemmat herrat palaavat pelaavan kokoonpanoon Kärppiä vastaan. Loukkaantumisten takia poissa kokoonpanosta Ässillä ovat yhä Kamil Kreps, Tapio Sammalkangas, Colby Cohen sekä Ville Ahlgren.

Kärppien sairasosastolta odotetaan helpottavia uutisia jo tällä viikolla. Ensimmäisenä tositoimissa nähtäneen Juhamatti Aaltonen, jonka tulivoimaa Kärpät todella kaipaa. Sivussa toistaiseksi myös Jussi Rynnäs, Mikko Lehtonen sekä Ben Maxwell.

Seuraa Heitä

Ville Uusitalo #52 |

Vasen puolustaja

Viime kauden vaisu alku on kuin pahaa unta vain. Kapteeni kerää pisteitä taas vanhaan malliin.

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Myös Kärppien kapteenin esitys illasta toiseen on esimerkillistä. Ei jää juurikaan pisteissä Uusitalosta taakse.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 3 2 5
2.Jari Viuhkola 0 4 4
3.Lasse Kukkonen 2 1 3
4.Ivan Huml 2 1 3
5.Ville Pokka 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle