Kärkiottelun makua

LIIGA / Ennakko
Kovana kotijoukkueena esiintynyt JYP saa vieraakseen viime aikoina vierasvoittoihin keskittyneen Rauman Lukon. Ottelu on lisäksi kierroksen kärkikamppailu, joten draamaa ja rytinää on toivon mukaan luvassa.

Kuntokäyrät

JYP hävisi lauantaina niukasti HIFK:lle voittomaalikilpailun jälkeen. Edellisenä päivänä Risto Dufvan suojatit kaatoivat helsinkiläiset kotonaan rutiininomaisilla otteilla. Erityisesti Hippoksella jyväskyläläiset ovat olleet vakuuttavia, vaikka peli ei välttämättä silmiä hivelevää ole ollutkaan. Rutiinitaso on tällä hetkellä joukkueessa niin korkealla, että voittoja on tullut ilman täydellisiä esityksiäkin.

Lukko on hieman taantunut loistavan alkukauden jälkeen. Mutta edelleen sitä voidaan pitää hyvänä vierasjoukkueena, sillä alkukierroksien JYP-tappion lisäksi se on hävinnyt Äijänsuon ulkopuolella ainoastaan Bluesille. Joukkueen valmennusjohto onkin ainakin toistaiseksi ollut suhteellisen tyytyväinen omiensa esityksiin.

Kotijoukkue lähtee otteluun silti ennakkosuosikkina. Näin siitäkin huolimatta, että päävalmentaja Dufvan mukaan tiistaina riittää voittoon vain nappiesitys.

Ratkaisun paikat

Vierailijan suurin ongelma on ollut tehoton ylivoima. Joukkue on tahkonnut nyt hirvittävän määrän ylivoimaa ilman osumaa. Tuollainen mahdollisuuksien tuhlailu tuo varmasti jonkinlaisen apinan selkään roikkumaan.

Lukon tavoite on tietenkin yrittää hakea revanssia viime kohtaamisesta, jolloin se hävisi ottelun heikon kolmannen erän vuoksi. Voitto edellyttää nopeita jalkoja ja hyvää maalivahtipeliä. Jos raumalaiset onnistuvat ylivoimassaan ottelun alkupuoliskolla, saattaa se antaa melkoisesti lisävirtaa voittoa ajatellen.

Mikäli JYP jatkaa siitä, mihin lauantaina Helsingissä tappiosta huolimatta jäi, ei Lukolle ole odotettavissa helppoja pisteitä. Rutiini yhdistettynä tiistai-illan kovaan asenteeseen tulee olemaan todella vaarallinen yhdistelmä. Motivoinnissa ei luulisi olevan ongelmia, sillä Lukon sarjasijoitus ja vierasotteet on tutkittu hurrikaanileirissä tarkkaan.

Kokoonpanot

JYPillä on edelleen melkoisia huolia loukkaantumisten kanssa. Pitkäaikaispotilaiden - Koskinen, Piiroinen, Tuppurainen ja Vänttinen - lisäksi sivussa on nuori sensaatio Pekka Jormakka.

Jormakan tilalle pelaavaan kokoonpanoon nousee D Teamissa hurjia tehoja mättänyt Tuomo Laukkanen. Tolppien väliin luistelee tällä kertaa Pekka Tuokkola.

Voi olla, että Lukko pääsee kamppailuun täydessä iskussaan. Puujalasta kärsineen Antti Laaksosen pelaaminen on mahdollisuuksien rajoissa. Huomionarvoista on myös se, että Marko Virtala lunasti paikkansa pelaavaan kokoonpanoon lauantain kierroksen mainioiden otteidensa ansiosta.

Muuta

JYP ilmoitti maanantaina, että laitahyökkääjä Tuomas Mikkosen uusi osoite löytyy Ranskasta. Mikkonen siirtyy Mont-Blanc HC:n riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle