Kärkikahina Hippoksella

LIIGA / Ennakko
Rauman Lukko ei kauan ehdi vetää henkeä edellisestä sarjan kärkipään ottelusta, kun se saa vastaansa Jyväskylän syksyisessä torstai-illassa kovakuntoisen JYPin. Odotettavissa on laadukas kiekko-ottelu, josta vääntöä ja taistelua ei tule puuttumaan.

Kuntokäyrät

JYPin kunto on kohdallaan. Varma ja huolellinen esitys Tampereella Tapparan vieraana kertoi joukkueen sitoutumisesta ja pelivireestä paljon. JYP lienee tällä hetkellä realistisesti todettuna sarjan vaikeimmin voitettavissa oleva joukkue. Hurrikaani pyörteilee etenkin kotikaukalossa erityisen raivokkaasti. Tästä kertovat virheetön kotisaldo sekä vain kaksi päästettyä maalia neljässä kotiottelussa.


Horjuuko Lukko JYPin ja Sami Vatasen käsittelyssä, vai katkeaako isäntien voitollinen kotiputki?

Lukon neljän ottelun voittoputki katkesi tiistaina, kun HIFK kävi taistelemassa sarjapisteet tasaisesta ottelusta Raumalta. Lukon päävalmentaja Rauli Urama ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen ja peliesitykseen yleensäkään. Kyseessä oli kuitenkin kokonaisuutena tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan.

Ratkaisun paikat

Jos Lukolta puuttui Raumalla intensiteettiä ja taistelutahtoa, on sen nyt löydyttävä ja oltava entistäkin kovempaa. JYP ei anna kotiareenallaan mitään ilmaiseksi. Jyväskylässä tiedostetaan Lukon viime kaudelta tuttu aggressiivinen prässipeli ja kotijoukkueen tuleekin keskittyä pitämään kiekkoa kontrollissa ja hyökkäämään tehokkaasti. Omassa päässä kiekkoa pitää liikuttaa vauhdikkaasti.

Lukon leiristä löytyy tiiviin joukkueen lisäksi myös kovia yksilöitä ja kettupaidat ovatkin miehittäneet kiitettävän määrän pistepörssin kärkisijoista. Nyt Perttu Lindgrenin ja joukkuetovereiden suuri haaste on murtaa JYPin kivikova viisikkopuolustus. Tämä käy helpommaksi, jos vierasjoukkue onnistuu saamaan runsaasti ylivoimaa. JYPiä vastaan on lisäksi tunnetusti erittäin hankalaa kääntää pelejä, joten avausmaalin merkitys on erittäin suuri.

Kokoonpanot

JYPin riveistä poissa on pitkäaikaispotilas Miika Lahti. Antti Virtanen on edelleen sivussa, mutta Antti Pihlström palaa kaukaloon. Tiistaina pelin kesken jättänyt Mikko Viitanen on pelikunnossa. Maalilla aloittaa mainiota alkusyksyä pelaava Joni Myllykoski.

Lukon leirissä poissa ovat puolustajat Anssi Rantanen sekä Tony Vidgren. Hyökkäjäosastolta poissa on Jarkko Kauvosaari. Tiistaina itseään loukannut Juuso Rajala saattaa myöskin olla sivussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle