HPK isännöi Tapparaa Grönvallin juhlaottelussa

LIIGA / Ennakko
Tampereen Tappara korkkaa uusitun Rinkelinmäen areenan Hämeenlinnan Pallokerhon kauden toisessa kotiottelussa. Molemmat hämäläisjoukkueet ovat vähitellen nousseet peesausasemista kohti liigan kärkeä.

Kuntokäyrät

Kumpikin joukkueista on parantanut esitystään vaisujen runkosarjan alkukierrosten jälkeen. Tapparan viiden ottelun voittoputki päättyi lauantaina kotona SaiPaa vastaan, ja eittämättä kaukaloon hyppää tappiosta sisuuntunut vierasjoukkue.

Hämeenlinnalaisilla saldona on kuusi voittoa viimeisistä seitsemästä pelistä. Puheet alisuorittamisesta ovatkin vaimenneet viimeistään perättäisten Blues-voittojen jälkeen.

Puolustus Kerholla on ollut alusta saakka tiivis. Kun joukkue on joutunut pelaamaan lähes koko alkukauden vierasotteluita, oman pään varmistamiseen keskittynyt HPK on onnistunut päästämään kolmanneksi vähiten maaleja sarjassa ottelua kohti. Samalla kuitenkin myös tehtyjä maaleja on toiseksi vähiten.

Ratkaisun paikat

Tästäkään ottelusta on tuskin luvassa maali-iloittelua. Tappara tietää hyvin, ettei hyvin pystysuuntaan pelaavalle kotijoukkueelle saa antaa liikaa tilaa avauksille. Lauantain SaiPa-ottelun alun kaltaista nukahdusta ei Rinkelinmäellä voi kotijoukkueelle antaa. Kerhon maalissa Teemu Lassila jatkanee eleettömiä otteitaan, kunhan puolustus pelaa yhtä maltilla kuin edellisessä kotiottelussa Bluesia vastaan.

Tasaisessa väännössä erikoistilannepelaamisen merkitys kasvaa entisestään. Tapparalle jäähyrikas peli toisi huomattavan etulyöntiaseman. HPK:n on saatava kehno ylivoimapelinsä kuntoon, jos se mielii voittaa.

Kotijoukkueen liigan toiseksi huonoin ylivoimaprosentti näkyy etenkin puolustajien pistepussin vähäisyydessä. Jukka-Pekka Laamanen, Marko Tuulola ja Mikko Mäenpää saattaisivat saada onnistumisten kautta lisävirtaa kiekolliseen peliinsä. Avairoolissa Kerhon ylivoiman parantamisessa ovat vähitellen heräävä sentteri Ville Viitaluoma sekä loukkaantumisen jälkeen vahvasti palannut Janne Laakkonen.

Tapparalle erityisen tärkeää olisi saada avausmaali ja pidettyä vastaavasti oma pää puhtaana mahdollisimman pitkään, jolloin kotijoukkueen tunnelataus voi kääntyä sitä itseään vastaan.

Kokoonpanot

HPK:n alkukauden vierasturneen takia hämeenlinnalaisyleisö ei ehtinyt kertaakaan nähdä entistä suosikkiaan David Schneideriä Tapparan paidassa. Tapparassa vuokralla pelannut Schneider siirtyi suunnitellusti Ruotsiin, ja seura paikkasi aukon nopeasti Duane Harmerilla. Kanadalaisen ensiesiintyminen nähdään illan ottelussa. Tapparalta sivussa loukkaantumisten takia ovat Timo Vertala sekä Teemu Nurmi.

HPK lainasi viikolla kakkosmaalivahti Mikko Strömbergin Itävaltaan pelituntumaa hakemaan. Ville Hämäläinen huilaa yhä olkapäävammansa takia. Muuten kokoonpano on sama kuin aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle